VALIKKO
23.9.2018 18:10

OHJE: Suloiset frillasukat

ohje frillasukatohje frillasukatKesällä tuli neulottua aika vähän, vain muutamia juttuja. Neuloin kuitenkin parit nätit frillasukat. Frillasukat sopivat kesäöihin jalkoja lämmittämään, koska varrettomina ne ovat kevyemmät. Tietenkin sukat sopivat myös syksyyn, mitkä villasukat eivät sopisi? Itse pidän enemmän villasukista, joissa on pitkät varret, mutta söpöt frillat ovat lähteneet muun muassa lahjaksi. Frillasukat näyttävät tosi kivoilta kaikissa värivaihtoehdoissa.

Frillasukat:

Frillasukat neulotaan jalkapöydän osuudelta kuten tavalliset sukat. Varteen neulotaan frillan lisäksi taite, jonka jälkeen aloitetaan kantapää.

Aloita luomalla 144s, jaa 4:lle puikolle (36s per puikko). Neulo frilla seuraavasti:

Krs 1-2: 10 o, 2 n toista koko kerros
Krs 3: ssk, 6 o, 2 o yhteen, 2 n toista koko kerros
Krs 4-5: 8o, 2 n toista koko kerros
Krs 6: ssk, 4 o, 2 o yhteen, 2 n toista koko kerros
Krs 7-8: 6 o, 2 n toista koko kerros
Krs 9: ssk, 2 o, 2 o yhteen, 2n toista koko kerros
Krs 10-11: 4 o 2 n toista koko kerros
Krs 12: ssk, 2 o yhteen, 2n toista koko kerros

Nyt silmukoita on yhteensä 48, eli 12s jokaisella puikolla.

(Ssk=(slip-slip-knit) eli nosta silmukka neulomatta, nosta silmukka neulomatta, neulo nostetut silmukat takareunoista yhteen)

Taite:
Neulo 6 krs oikeaa, yksi krs nurjaa ja 6 krs oikeaa. Näistä kerroksista syntyy taitos, joka yhdistetään varreksi. Käännä frilla väärinpäin, niin että nurja puoli on päällä. *Poimi nurjalta puolelta (taitekerrosten juuresta) yksi silmukka vasemmalle puikolle ja neulo se oikein. Neulo seuraava silmukka vasemmalta puikolta oikein ja nosta edellinen silmukka juuri neulotun yli.* Toista ** jokaisen silmukan kohdalla, niin että silmukoita on edelleen 12s per puikko.

Varsi:
Vaihda neulomissuuntaa, neulo nyt ensin silmukka jonka neuloit viimeiseksi. Nurjapuoli on nyt ulos päin. Neulo 13 krs oikeaa ja aloita kantapää. Kantapään jälkeen jatka jalkaterä kuten tavalliset villasukat.

needles and rosesOlen neulonut kuvien frillasukat Novitan 7 veljestä, ja Nalle -langoilla. Vihreät sukat ovat 7 veljestä Aurora -langan vihreällä sävyllä ja 3mm puikoilla. Siniset sukat ovat Nalle-lankaa ja 3mm puikoilla. Mielestäni frillasukat eivät ole vaikeat tehdä, mutta pari kohtaa vaatii tarkkuutta; alussa silmukoita on niin paljon, että ne helposti putoavat tavallisista puikoilta, joten tätä pitää tarkkailla. Toinen kohta, joka vaatii hieman enemmän keskittymistä, on taite, jolloin poimitaan silmukoita nurjalta puolelta.

Kuulisin mielelläni mielipiteitä ohjeesta kommenttiosiossa.

Nyt neulomaan pitkävartisia sukkia kylmeneviin syyssäihin!

Kommentit

  • Anni

   Kiitos paljon! ☺

    0
 • Nimetön Nimetön

  Ihanat!

   1
 • Nimetön Niisku

  vaikuttaa selkeältä ohjeelta – pitkään ollut mietinnässä kesäsukiksi nyt siis töihin 🙂 katsotaan vaikuttaako vasenkätisyys tuossa – todennäköisesti .

   1
  • Paula

   Miten näistä sais pikkuneidille sukat n. 2v.onnistuuko miten helposti?

    0
   • Anni

    Varmasti onnistuu! Minä suhteuttaisin silmukat sukan/jalan koon mukaan ja vähentäisin tässä ohjeessa käytetystä määrästä.

     0
  • Anni

   Niisku, kyllä varmasti vasenkätisyys vaikuttaa.. En valitettavasti osaa sanoa sen tarkemmin miten. Kuulisin kyllä mielelläni kokemuksia, mikäli päätät sukat neuloa! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.