VALIKKO
13.3.2018 20:26

Animal Crossing New Leaf: Suloisten eläinten kylä kannettavassa konsolissa

Kun tutustuin muutama vuosi sitten mieheeni, tutustuin samalla (ehkä osittain tahtomattani) videopeleihin. Mieheni esitteli minulle pelin, josta voisin pitää, koska olin lähdössä pitkälle lentomatkalle Kanadaan. Testailin aluksi vähän hänen peliään lentokoneessa ja kotiin tullessani olin jo koukussa!
Myöhemmin sain häneltä joululahjaksi oman pelikasetin ja muuta oheissälää, kuten amiibo-hahmoja, sekä kortteja, joilla voi avata erilaisia asioita ja esineitä itse pelissä.Animal Crossing New Leaf on peli, jossa pelaaja saa luoda itselleen kylän. Pelin alkuperäinen nimi Japanissa on Animal Forest, eläinten metsä, joka kuvaa peliä mielestäni paremmin. Pelaajan tulee hoitaa omaa kyläänsä; kitkeä rikkaruohoja, kasvattaa kukkia ja hedelmäpuita sekä rakentaa kylään siltoja ja muita rakennelmia, kuten penkkejä, suihkulähteitä ja patsaita. Kylässä asustaa suloisia eläimiä, joiden kanssa voi ystävystyä tekemällä heille palveluksia. Heillä jokaisella on persoonallisuus, tervehdys ja tapa puhua. 

Tekemistä vuoden ympäri – ihan oikeasti!

Peli etenee reaaliajassa. Jokaiselle vuodenajalle, kuukaudelle ja kellonkauden ajalle on erilaista tekemistä. Lisäksi juhlapyhät kuten halloween, pääsiäinen ja joulu on huomioitu omilla, erikoistapahtumillaan. Voit kerätä karkkia kurpitsalle nimeltä Jack, toimittaa kylän eläimille joululahjoja heidän toiveidensa mukaan, katsella ilotulituksia ja hakea kahvilasta take-out kahvin.

Pelissä pyydystetään perhosia ja kaloja, kaivetaan fossiileja ja shoppaillaan huonekaluja, joilla sisustaa omaa kotiaan. Pelissä voi vierailla museossa, jonka kokoelma kartutetaan itse. Pelaaja voi vierailla ompelimossa, ostaa valmiita vaatteita tai luoda omia asujaan. Pelin sisällä voi myös pelata erilaisia minipelejä (jos hahmollasi on kodissaan pelikonsoli), käydä kampaajalla vaihtamassa hahmon hiustyyliä, kerätä mitaleja saavutuksistaan sekä rakentaa talvisin erilaisia lumiukkoja (jotka puolestaan antavat sinulle harvinaisia esineitä kiitokseksi).

Mielestäni pelistä tekee hauskan monien eri asioiden yhdistelmä. Itse pidän siitä, että voin sisustaa hahmoni kotia, suunnitella asuja sekä toteuttaa kylän maisemointia.
Itselleni mielenkiintoa lisää myös reaaliajassa pelaaminen ja pienet, mielenkiintoiset yksityiskohdat (käännä hahmosi kotona tv päälle tiettynä yönä klo 03:33 ja lähetyksen valtaa ufot), joita on ripoteltu peliin hurjan paljon! Minulle mieluisaa on myös se, että peliä voi pelata niin paljon (tai vähän) kuin itse haluaa. Voin pelata jokaisena viikonpäivänä pari tuntia tai vain kymmenen minuuttia viikossa. Tykkään myös pelin kannettavuudesta, tämän pelin parissa pitkä automatka taittuu paljon kepeämmin!

Kenelle Animal Crossing New Leaf sopii?

Itse löysin noin vuosi sitten Facebookista Animal Crossing New Leaf-yhteisön, jonka jälkeen pelaamiseen on tullut vielä enemmän sisältöä. Olen mm. vieraillut yhteisön jäsenten omissa kylissä netin yli ja saanut sekä tarjonnut apua tarpeen tullessa. Ryhmässä voi myös keskustella aiheesta, sekä kysyä, mikäli mieltä askarruttaa jokin. Pelillä on hurjan paljon pelaajia ympäri maailmaa ja Facebook-ryhmässä jäseniä on tuhansia.

Peli on superhauska, oikein omiaan hieman lapsenmielisille nörteille sekä mielestäni myös lapsille! Lukutaito kyllä tarvitaan pelin pelaamiseen. Peliä on todella vaikea kuvailla lyhyesti, sillä se sisältää niin paljon kaikkea. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, mikäli kiinnostus heräsi.
Kuvituksena muutamia kuvia suoraan screenshotteina otettuna omasta pelistäni, jotta saisitte vähän ideaa pelistä, sekä kuvia omasta Animal Crossing-kokoelmastani.

Tykkäätkö sinä pelata videopelejä? Mikä on oma suosikkisi?

Kommentit

 • Reetta

  Aaah, ihana postaus *insert sydänsilmäemoji* oon lapsesta asti tykänny animal crossingista ja jossain vaiheessa ois tarkotus hankkia toi 3ds vanhan hajonneen ds:n tilalle. Siihen asti pelailen sillä kännykkäsovelluksella.
  Ja tervetuloa Stooriin! <3

   0
  • Anni

   Ihanaa kuulla, kiitos! Mä en ole lapsena koskaan omistanut mitään pelikonsolia ja yllätyin siitä, miten nopeasti peli voi viedä aikuisen mukanaan 😀 Pocket camp on myös ihan hyvä vaihtoehto! Itse pelaan sitä tabletilla, niin saa näytön vähän suuremmaks. Kiitos paljon, oon tosi innoissani päästyäni tänne! <3

    0
 • Nimetön Nimetön

  Näyttää ihanalta! En oo ikinä pelannu mitää pelejä mut nyt kyl alko kiinnostaa! Täytyypä varmaan lähtee gamestoppii!

   0
  • Anni

   Suosittelen tätä peliä lämpimästi! Sopii myös aloittelijoille, sillä peliä voi pelata niin vähän tai paljon kuin itse haluaa. Tämä oli mulla oikeastaan ensimmäinen peli, jota olen kunnolla pelannut 🙂

    0
 • Nimetön Isabelle

  Tää peli on huippu! Tosi hyvin oot kuvaillu sitä kaikkea, mitä täs pelissä voi löytää ja tehdä.

   0
  • Anni

   Kiitos, kiva kuulla että olet sitä mieltä. Tätä peliä kun on niin vaikea tiivistää lyhyesti.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.