VALIKKO
5.6.2018 21:36

Top 5 DIY vauvalahjat läheisille

Meidän lähipiirissä on viimeisen parin vuoden sisään ollut todella paljon ihania vauvauutisia (ja itse asiassa tätä kirjoittaessani kuulin juuri syntyneestä pienestä pojasta!). Lähestulkoon jokaiselle olen halunnut tehdä itse lahjan, pienen tai vähän suuremman. Enimmäkseen olen ommellut ja neulonut aika perinteisiä lahjoja, mutta lisäksi olen näperrellyt muutamia vähän erilaisempiakin lahjuksia. Alla listaan ne DIY vauvalahjat, joita olen tehnyt kaikkein eniten ja joista olen saanut todella suuria kiitoksia. Lahjat ovat helppoja, nopeita ja edullisia toteuttaa, joten ne voi liittää vaikka jonkin muun lahjan kylkiäiseksi tai niistä voi luoda hauskan setin itse tehtyjä lahjoja!

1. Hiiop! -jumpsuit

Näitä Jujunan käytännöllisiä ja nättejä jumppishaalareita on tullut ommeltua lähiaikoina yli kymmenen. Olen ommellut vähän pienempiä ja isompia, kaksosille yhteensopivia ja sekä tytöille, että pojille. Usein olen tehnyt näihin jumppiksiin vielä jotain lisäksi, esim. rusettipannan tai -pompulan tai pienen pipon, ikään kuin setiksi. Jumppiksesta voi tehdä myös kevyen, trikoosta tai vähän lämpimämmän, vaikka collegesta. Tämä on näistä viidestä lahjaideasta ehkä vaikein toteuttaa, mutta onneksi Jujunan Jenni on tehnyt haalariin kuvalliset ompeluohjeet, joiden avulla sinäkin varmasti onnistut!

2. Trikoopipo

Erilaisia pikkupipoja pieni lapsi tarvitsee, oli hän sitten minkä ikäinen tahansa. Pipoja olen tehnyt monella eri mallilla, mutta itse tykkään kaikkein eniten Nosh:n lippapiposta. Pipojen kaveriksi olen myös tehnyt usein esim. housut, tuubihuivin tai kuolalapun. Ylimmät pipot ompelin miehen tuoreimmalle kummipojalle ja hänen siskolleen, keskimmäisen kuvan setti meni ystävän vauvalle. Lippapipot ompelin vanhimmalle kummipojalleni ja hänen vastasyntynneelle pikkuveljelleen pari vuotta sitten.

3. Lorukortit ja pussukka

Tämä ei ehkä ole se kaikkein käytännöllisin vauvalahja, mutta olen silti usealta vanhemmalta saanut suuren kiitoksen saamastaan pussukasta. Monet ovat pitäneet ajatuksesta ja kertoneet myöhemmin käyttäneensä kortteja lapsensa kanssa. Korteille on kiva ommella värikäs ja hauska pussukka, jossa niitä voi säilyttää. Pussukan ompelu ei vaadi kuin sivu- ja pohjasaumat sekä nauhakujan. Hyviä kuvia kortteihin kannattaa tulostaa papunetin kuvatyökalulla ja loruja löytyy googlesta pilvin pimein. Olen listannut myös omia suosikkilorujani täällä. Suosittelen ehdottomasti laminoimaan, tai ainakin päällystämään kortit kontaktimuovilla, jotta ne kestävät kulutusta.

4. Junasukat

Ehkä perinteisin vauvalahja, Suomessa kun ollaan, on neulottu pari villasukkia. Minun ehdoton suosikki on junasukat, jotka ovat paitsi käytännölliset, niillä on myös kaunis tarina. En osaa sanoa, montako paria näitä on tullut neulottua vuosien saatossa, mutta aina nämä vaan tuntuvat olevan haluttu lahja. Olen tehnyt sukista myös noin 2-vuotiaan kokoisia, sillä sukan malli on todella hyvä ja pysyy jalassa. Junasukkiin ohje löytyy täältä. Junasukkien tarinan voi halutessaan kirjoittaa vaikka lahjaan liitettävään korttiin, jolloin se antaa lahjalle kivan pienen lisän. Oma suosikkilankani junasukkia varten on Novitan Nalle. Kukapa nyt ei villasukista pitäisi?

5. Viirinauha

Suloinen viirinauha on ihana koriste lastenhuoneeseen, parvekkeelle tai vaikka ristiäisiin! Kun yhdistää useampia saman sävyisiä kankaita, saa nauhasta todella leikkisän. Viireihin voi halutessaan applikoida vaikka lapsen nimen tai jotain muuta hauskaa. Viirit ovat myös loistava tapa hyödyntää muista töistä jääneet pikkutilkut. Tekemällä yhteen sopivan viirinauhan vaikka lastenhuoneen verhojen tai koristetyynyn kanssa, saat aikaan kivaa yhtenäisyyttä sisustukseen. Vaihtoehtoja ja yhdistelmiä on loputtomiin, eikun vain leikittelemään kankailla!

Millaisia itsetehtyjä vauvalahjoja Sinä olet tehnyt tai saanut?

Kommentit

 • Nimetön Nimetön

  Hyviä vinkkejä!

   1
  • Anni

   Kiitos, kiva kuulla että pidät! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.