VALIKKO
18.5.2019 12:52

Traveler’s Notebook DIY vihko ja OHJE x2

Traveler’s Notebook on ihana yhdistelmä päiväkirjaa, kalenteria ja kaikkea muuta, mitä plannerilta voit toivoa. Samojen kansien väliin on helppo lisätä ja vaihtaa vihkoja aina omien tarpeiden mukaan. Mutta mitä jos kotoa ei löydykään tyhjää vihkoa ja tarvitset sellaisen hetinyt? Ratkaisu on DIY vihko, jonka ohjeen löydät alta!

diy vihko traveler's notebookKirjoitin viime viikolla siitä, kuinka oikeanlaisen kalenterin löytäminen on aiheuttanut minulle välillä harmaita hiuksia. Nyt uskon kuitenkin löytäneeni juuri sen oikean. American Crafts Journal Studio- malliston traveler’s notebook on kulkenut matkassani ensimmäisestä päivästä lähtien. Tajusin kuitenkin, että ainakaan minulla ei ole tiedossani liikettä, joka myisi Helsingissä näitä vihkoja. Minä kun tykkään käydä hypistelemässä tuotetta ennen ostopäätöstä. Ja siitä se ajatus sitten lähti, DIY vihko! Molemmat alla olevat tavat ovat todella helppoja ja saat persoonalliset ja kauniit vihkot käyttöösi, mikä parasta, heti!

diy vihko traveler's notebookDIY vihko ompelukoneella

TARVIKKEET:

Paperia sivuiksi, n. 10 arkkia (sivuiksi voit laittaa juuri sellaista paperia, kuin tarvitset: ruskeaa, valkoista, ruutupaperia, kopiopaperia…)

Kuviopaperia kansiksi, 1 arkki (kansilehden paperin voit tehdä vähän paksummasta paperista. Minulla tässä 160gsm painoinen kuviopaperi)

Viivotin, lyijykynä, sakset, paperiklipsejä

Ompelukone ja ompelulankaa

diy vihko traveler's notebook

TEE NÄIN:

Mittaa omaan planneriisi sopivasta vihkosta koko, avaamalla vihko keskikohdasta. Mittaa korkeus ja leveys. Valmis vihko taitetaan keskeltä kahtia. Minulla vihkon koko on 10,5cm x 21cm eli leikattavien papereiden koko on 21cm x 21cm. Leikkaa kansilehti ja tarvitsemasi määrä sivuja. Muista huomioida, että kun vihko on taitettu kahtia, sivujen määrä tuplaantuu. Esim. 8 arkkia paperia = 16 sivua.

Merkitse kansilehden ulkopuolelle koko matkalta keskikohta ohuesti esim. lyijykynällä. Tähän tulee ns. selkäsauma.

diy vihko traveler's notebookAseta sivut ja kansilehti päällekkäin paperiklipseillä.

Säädä ompelukoneesi piston pituus ja leveys sopivan kokoisiksi. Suosittelen kohtuullisen suurta pituutta ja leveyttä. Esim. minulla piston pituus on suurimmalla asetuksella ja piston leveys 4/5.

diy vihko traveler's notebookOmpele suoraa hitaasti merkitsemästäsi keskikohdasta, tee alussa ja lopussa edestakaisinommel.

Lopuksi taita vihko kahtia ja paina kiinni, jotta sivut taittuvat kunnolla. Pujota kansiin.

Säädä ompelukoneesi piston pituus ja leveys sopivan kokoisiksi. Suosittelen kohtuullisen suurta pituutta ja leveyttä. Esim. minulla piston pituus on suurimmalla asetuksella ja piston leveys 4/5.DIY vihko käsin ommeltuna

Tässä tavassa on sama idea, kuin edellisessäkin. Kuitenkin, koska ompeluvaihe tehdään käsin, vaatii vihkon valmistaminen yhden välivaiheen.

diy vihko traveler's notebookTARVIKKEET:

Paperia sivuiksi, n. 10 arkkia (sivuiksi voit laittaa juuri sellaista paperia, kuin tarvitset: ruskeaa, valkoista, ruutupaperia, kopiopaperia…)

Kuviopaperia kansiksi, 1 arkki (kansilehden paperin voit tehdä vähän paksummasta paperista, kuten edellisessä tai voit vaikka päällystää ohuemman paperin kontaktimuovilla. Minä päällystin, sillä valitsin kankaaksi ohuen kaava-arkkipaperin)

Viivotin, lyijykynä, sakset, paperiklipsejä

Terävä parsineula ja ohutta lankaa tai nyöriä

TEE NÄIN:

Mittaa omaan planneriisi sopivasta vihkosta koko, avaamalla vihko keskikohdasta. Mittaa korkeus ja leveys. Valmis vihko taitetaan keskeltä kahtia. Minulla vihkon koko on 10,5cm x 21cm eli leikattavien papereiden koko on 21cm x 21cm. Leikkaa kansilehti ja tarvitsemasi määrä sivuja. Muista huomioida, että kun vihko on taitettu kahtia, sivujen määrä tuplaantuu. Esim. 8 arkkia paperia = 16 sivua.

diy vihko traveler's notebookAseta sivut ja kansilehti päällekkäin paperiklipseillä. Taita keskeltä kahtia. Keskikohta on vihkon selkä.

Aseta pöydälle auki mikä tahansa kirja ja sen päälle juuri taittamasi vihko, keskikohta kirjan keskikohdan kanssa vastakkain.

diy vihko traveler's notebookOta terävä parsineula ja painele keskikohtaan sivujen ja kansilehden läpi reikiä, tasaisin välein. Hyvä etäisyys on esim. 1-1,5cm. Voit myös mitata viivottimella ja laittaa kynällä pienet merkit, helpottaaksesi hommaa.

diy vihko traveler's notebook diy vihko traveler's notebookOta neulaan lanka ja ompele varsipistoin valmiiksi tekemiisi reikiin. Päättele lopuksi molemmat langan päät, tee pienet solmut ja katkaise lanka.

Taita vihkoa vielä hyvin. Pujota TN:n väliin.

diy vihko traveler's notebookVihkojen monet mahdollisuudet – vain taivas on rajana

Vihkojen kansilehtiä ja sivupapereita vaihtelemalla saat erilaisiin tarpeisiisi sopivia vihkoja. Tässä muutamia esimerkkejä:

Omaan harrastukseen liittyvä kansilehden kuva – harrastuspäiväkirja/ tracker yms.

Karttapaperia kansilehteen ja ruskea paperi sivuiksi – kaunis matkapäiväkirja

Omien lasten kuva tai piirros kansilehteen – lasten asioihin liittyvä vihko

Eri värisiä ja pintaisia papereita sivuiksi – mielenkiintoinen art journal

Skräppäyspaperia sivuiksi ja löyhät ompeleet – vihko, josta voi tarpeen tullen repiä sivujen papereita muun plannerin tuunailuun

Oman blogin logo tulostettuna kansilehdeksi ja tarvittavanlaisia sivuja – blogin ideavihko

Ruoka-aiheinen kuva kansilehteen ja valmiita, tulostettavia reseptisivuja – meal planner / matkakeittokirja

Minä aion toteuttaa itselleni ylläolevista ainakin matkapäiväkirjan sekä ideavihkon blogille. Myös jonkinlainen yleisvihko on minulle tarpeellinen, joten aina edellisen täytyttyä, voin vain hurauttaa ompelukoneella uuden! Itse ommelluissa vihkoissa korostuu vielä enemmän traveler’s notebook:n persoonallisuus ja muunneltavuus. Kaikki kansien välissä oleva näyttää juuri sinulta itseltäsi. Kiinnostaisiko teitä nähdä millaisia sivuja ja sisältöä saan aikaiseksi vihkoihini?

diy vihko traveler's notebookIloisia askarteluhetkiä sinulle!

Kommentit

 • Sonja Suomela

  Tää on tosi mahtava idea! Mulle ei oo tullu mieleenkään, että näitä vihkoja voisi tehdä itse. Ja tosi kauniita olet tehnyt 🙂

   1
 • Nimetön Nimetön

  Hienoja vihkoja. Kyllä kiinnostaa nähdä, mitä mahtavia ideoita vihkoihin tulee. Itse kirjoittelen muistikirjoihin askartelu, käsityö ja sisustus ideoita. Olen töissä päiväkodissa ja tarvitsen koko ajan ideoita toimintaan. Jos näen kivan idean, kirjoitan sen heti muistikirjaan.

   0
  • Anni

   Kiva kuulla että aihe kiinnostaa. Minä kirjoitan myös töissä paljon asioita ylös, mutta siihen tulee käytettyä enemmän lastenhoitajan kalenteria tai ihan muistilappuja. Ideoiden kokoaminen yhteen vihkoon varmaan tietty helpottaisi.. 😀

    0
 • Nimetön Miia

  Samalla idealla voi varmaan tehdä myös tavallisia piirustusvihkoja? Hienoja.

   0
  • Anni

   Kyllä ehdottomasti voi! Piirustusvihkon kanssa ongelmaksi ehkä saattaa muodostua se, ettei sivuja loppujen lopuksi kovin montaa voi ommella yhteen, ainakaan ompelukoneella. (tai minä en ainakaan uskalla…) Käsin voi ommella enemmän, kunhan vaan neula menee läpi. Kiitos! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.