VALIKKO
10.5.2019 09:00

Traveler’s Notebook – kaikki yksissä kansissa

Mikä on Traveler’s Notebook? Se pieni, muunneltava, mukana kulkeva kalenteri, päiväkirja ja niin paljon muuta. Millainen on minun traveler’s notebook ja miksi sinunkin kannattaisi hankkia itsellesi oma?

traveler's notebookJuupa juu. Kuinka moni teistä vielä muistaa, miten olin aivan innoissani uudesta planneristani muutama kuukausi sitten? Joo, minä ainakin itse muistan. Se innostus lopahti, ennen kuin ehti oikein alkaakaan. Tai lähinnä innostus kyseistä planneria kohtaan lopahti. Niin ihana kuin se Webster’s Pages olikin, niin se oli vain auttamattomasti aivan liian suuri minun käyttööni. Vain kuukauden planneria kanniskeltuani, rupesin jättämään sitä kotiin yhä useammin ja useammin. Joko se ei mahtunut laukkuun, tai se painoi liikaa. Sen jälkeen huomasin täyttäväni sitä koko ajan harvemmin, kun se ei kerran ollut mukana, silloin kun sitä olisin tarvinnut. Kirppikselle siis lähti ja uusi tilaukseen!

No sitten se uusi. Millainen olisi hyvä? Vaihtoehtoja on nykyään aivan valtavan paljon. Aikani googeloituani, Kalenterimanian blogia luettuani ja FB-ryhmää konsultoituani päädyin Traveler’s Notebook:iin.

traveler's notebookMikä on Traveler’s Notebook?

Lyhyesti ja ytimekkäästi: Traveler’s Notebook (lyhenteeltään TN) on kalenteri, jossa kirjamaisten kansien sisässä säilytetään kuminauhoilla pieniä muistivihkoja tai muita inserttejä (esim. välilehtiä, muovitaskuja..). Sisältöä voi itse muutella omien tarpeidensa mukaan, vihkoja voi ottaa kansista pois ja laittaa uusia tilalle todella näppärästi. Kattavammin TN:stä kannattaa lukea Kalenterimanian blogipostauksesta, josta löytyy myös kätevä termistö!

Kenelle Traveler’s Notebook sopii?

Sanoisin, että varmaan ihan kaikille kalenteriaskartelusta ja bujoilusta kiinnostuneille. Mutta, TN on täydellinen sinulle, joka haluat kantaa kalenteria ja muistivihkoja mukanasi, kätevästi yksissä kansissa. Sinulle, joka haluat muunnella sisältöä omien tarpeidesi mukaan. Ja tietenkin sinulle, joka rakastat kaikenlaista muistivihkoihin, bullet journaleihin ja plannereihin liittyvää.

Voit vaikka säilyttää kotona vihkoja eri asioihin liittyen; kalenteri, listat & trackerit, matkustus, työasiat, art journal… Vaihtoehtoja on rajaton määrä! Kansien väliin on helppo napata mukaan se vihko, jonka juuri sillä hetkellä tarvitset. Miksi kuljettaa matkustamiseen tarkoitettua vihkoa mukanasi arkena? Tai miksi ottaa lomamatkalle mukaan vihko, johon olet suunnitellut perheesi ateriat? Vihkot ovat pieniä, ohuita ja kevyitä, joten niiden säilyttäminen kotona tuskin tulee olemaan ongelmallista.

traveler's notebookMillainen on minun Traveler’s Notebook?

Minun notebookini vielä elää. Koska ostin omani pääsiäisen aikoihin, on se ehtinyt kulkea mukanani vasta muutaman viikon. Luulen, että menee hetki, ennen kuin selviää, mikä minulla toimii ja mikä ei. Olen kuitenkin koonnut kansiin sisällön, jonka uskon tällä hetkellä palvelevan minua kaikkein parhaiten.

MINULLA ON TÄLLÄ HETKELLÄ KÄYTÖSSÄ:

Kannet – American Crafts Journal Studio, Dot TN, koko 14cm x 21,6cm

Vihkot – American Crafts Journal Studio vihkot x2, koko n.11cm x 21,4cm

Kalenteri – Prima Standard Weekly TN, koko 11cm x 21cm

My Contacts – tulostettu ja askarreltu vihko, koko 11cm x 21cm

Bonusvihko: itse askarreltu, koko 11cm x 21cm

Heti alkuun hankin American Crafts -kannet ja -vihkot, sekä Priman viikkokalenterin. Tilasin kannet ja vihkot Chic Companylta sekä viikkokalenterin Vihkokaupasta (molemmille kaupoille iso kehu!). Olen kaikkien erilaisten kalenterikokeiluiden kanssa huomannut, että tarvitsen tyhjien sivujen lisäksi valmiit kalenterisivut. Kansissa on kätevät taskut etu- ja takakannessa, kynälenkki, sekä kaunis hapsukoriste sulkemiskuminauhassa. Lisäksi tilasin myös muovitaskuinsertin, joka matkaa vielä maailmalla. Ostin myös Etsystä ladattavan ja tulostettavan osoite-kirjan, jonka valmiiksi saatuani innostuin askartelemaan itse lisää vihkoja. Nyt jos kiinnostuit noista itse tehdyistä vihkoista, lue eteenpäin!

traveler's notebookKäytän tällä hetkellä tuota yllämainittua settiä. Notebookin avatessani ensimmäisenä kansissa on Prima Weekly – viikkokalenteri. Sen jälkeen pistesivuinen American Company-vihko, jota käytän muistikirjana kaikkeen; trackereihin, sukkalaatikko-haasteen seuraamiseen yms. Kolmantena kansissa on osoitekirja, sitten toinen AC-vihko, joka toimittaa art journalin ja scrapbookin virkaa. Tykkään kirjoittaa, piirtää ja kerätä pieniä lippulappusia talteen, joten tämän tyyppinen vihkonen on minulle luksusta! Viimeisenä kansien sisällä on itse askartelemani vihko, joka on vielä toistaiseksi tyhjä. Haluan pitää vihkon mukanani siltä varalta, että minuun iskee yhtäkkiä suunnaton inspiraatio!

traveler's notebookUusi planner – uusi penaali

Ja koska pidän asioista, jotka sopivat yhteen, ompelin myös itselleni uuden penaalin. Tai no, oikeasti penaalin ompelu oli pakollista, sillä meidän koira tuhosi edellisen. (Sen yhden ainoan kerran kun koiramme on jotain tuhonnut, päätti se vetää penaalin täydeltä minun kyniäni!!) Penaalin ompelin H&M:n lastenosastolta ostetusta huivista ja pilkullisesta puuvillakankaasta. Penaalin sisällä kulkee sekalainen sorttimentti tarvikkeita; kyniä, tarroja ja esimerkiksi sesonkiin sopivia kuvia. Eli siis kaikkea ihanaa!

traveler's notebookTiesitkö muuten, että omien vihkojen askartelu ja ompelu on tosi helppoa? Kahteen erilaiseen itsetehtyyn vihkoon (ylläolevassa kuvassa kaksi päällimmäistä) on tulossa helpot, kuvalliset ohjeet ensi viikolla, joten pysythän kuulolla!

Millaisesta kalenterista sinä pidät eniten?

Kommentit

 • Ananasaika

  Olen haaveillut TN:sta. Vihkokauppa on ihana, samoin Chick compan!

  Kiitos kun kerroit minulle uudesta merkistä. Iät ja ajat olen pyöritellyt, millainen minun TN olisi. Ainakin blogivihko, ruokavihko, ja jospa tuo olisi tarpeeksi pieni kokeilla junk/art journalia…

   0
  • Anni

   Kuulostaa siltä, että TN olisi sulle just oikea valinta! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Mikäli et halua heti hankkia kaikkea, voit ensin vaikka ostaa/tehdä vain yhden vihkon ja kokeilla, tuntuuko koko sinulle oikealta 🙂 Kuulisin myös mielelläni kokemuksiasi, jos päädyt TN:n hankkimaan 🙂

    0
   • Sonja Suomela

    Itsellä ei ole kauheasti tarvetta vihkolle. Ainut ehkä blogijutuille, mutta olen käyttänyt kännykän muistiota blogi-ideoiden kirjaamiseen 🙂

     0
    • Anni

     Mä en ole koskaan osannut oikein käyttää kännykän muistioita, vaan mulle luontevampi tapa on perinteinen kynä ja paperi. Mutta onneksi kaikille löytyy se oma, ominainen tapa. 🙂

      0
 • Nimetön Nimetön

  Tosi hieno!

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.