VALIKKO
24.5.2018 19:40

Tuunattu lattiatyyny ja olohuoneen uusi sisustus

Tällä viikolla olen sisustuskärpäsen purtua ommellut muutamia uusia pikkujuttuja meille kotiin. Alun perin tarkoitus oli tosin odottaa kesäkuun puolelle, sillä meillä on piakkoin tulossa pieni remontti keittiöön ja olohuoneeseen. En kuitenkaan malttanut olla ompelematta, kun inspiraatio iski.

Mutta eikös se nyt ole ihan okei laittaa sisustus uusiksi kuukauden välein? Lopputuloksena uusi, tuunattu lattiatyyny ja pöytäliina olohuoneeseen, sekä pieni pöytäliina keittiöön. Tällä lattiatyynyllä onkin vähän erikoisempi tarina. Maaliskuun lopussa ostettiin Kumalle ladukkaaksi mainostettu koiran peti. Parin viikon kotona olon jälkeen Kuma kuitenkin onnistui tuhoamaan tyynyssä olleen päällisen, eikä ollut kertaakaan edes nukkunut pedin päällä. Nostin pedin vain työhuoneen nurkkaan odottamaan, että keksin, mitä sille teen. Tarpeeksi kauan kun sitä katselin, päätin heittää päällisen roskiin ja säästää sisätyynyn, joka oli kuitenkin täysin ehjä.

Koiranpedin uusi elämä

Sisätyynyn päälle surrautin sitten uuden päällisen, Eurokankaan kauniista puuvillasta. Sisätyyny on kooltaan 70cm x 90cm, mutta koska tyyny oli vähän löysän puoleinen, leikkasin kankaista saman kokoset, eli jätin saumanvarat pois. Näin sain sopivaa napakkuutta valmiiseen tyynyyn.

Kangasta jäi yli vielä aika kivan kokoinen pala, minulla kun on tapana ostaa ”varmuuden vuoksi” aina ylimääräistä. Ompelin sitten olohuoneen sohvapöydälle pienen pöytäliinan. Vaikka meillä onkin sohvapöydällä aina lautanen, jossa on erilaisia kynttilöitä tai tuikkupurkkeja, halusin silti vielä lisätä pöytäliinan. Mielestäni liina luo jonkinlaista pehmeyttä pöydälle. Tällä hetkellä lautasella tuikkuina ovat kauniit kastehelmet (jotka on muuten ehdottomasti minun suosikit kaikista tuikkukipoista, joita meillä on!), kolmessa eri värissä sekä kaverina muumien mörkö-aiheiset lasinaluset. Olohuoneen tekstiilien valmistuttua, päätin nopsaan ommella vielä ylimääräisestä palasta pöytäliinan keittiön ruokapöydälle. Meillä kun keittiö ja olohuone ovat yhtä samaa huonetta, sain kauniisti yhtenäisen ilmeen molempiin huoneisiin. Liina sopii tämän hetkiselle pöydälle hyvin, mutta tein siitä myös mitoiltaan sopivan meidän uudelle, parin viikon päästä saapuvalle, ruokapöydälle.

Tyylikkään neutraali vai tylsän väritön?

Meidän kodissa sisustus on aika väritöntä, tykkäämme valkoisen ja harmaan yhdistelmästä, mustalla höystettynä. Yleensä jouluna meillä on sitten myös muita värejä, mutta sekin vähän vaihtelee vuosittain. Viime jouluna ompelin meille hyvinkin vaaleat sohvatyynyt ja liinan. Tänä vuonna sisustus onkin varmaan taas aivan toisenlainen. Rakastan leikkokukkia, joten keväisin ja kesäisin meillä onkin aina kukkia tuomassa väriä kotiin. Valitsin nyt kuitenkin lattiatyynyn kankaan sen mukaan, että se sopii meillä jo oleviin tekstiileihin. Vaikka olohuoneen matto onkin kuvioitu, on sekin sävyiltään niin samanlainen, että sopii mielestäni todella hyvin uuden tyynyn kanssa päällekkäin.

Vaihtuuko jollain muullakin sisustus yhtä tiheään kuin sukat?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.