VALIKKO
6.7.2019 17:10

Videopelisuosikit x5 – millaisia videopelejä pelaan?

videopelisuosikitTällä viikolla kirjoitankin vähän erilaisesta aiheesta, kuin yleensä. Vähän aikaa sitten olin Stoorilla viikon bloggaajana. Kysyin silloin instagramissa lukijoilta ideoita postauksiin. Yksi ehdotuksista oli minun suosikkipelini Nintendo switch-konsolille. En kuitenkaan ole pelannut switch-pelejä vielä niin montaa, että saisin niistä aikaan kokonaista listausta. Listaan kuitenkin alle omat top 5 videopelisuosikit – konsoliin katsomatta.

Minun videopelisuosikit x5

videopelisuosikitAnimal Crossing New Leaf – Nintendo 3DS XL

New Leaf on yksi Animal Crossing- pelisarjan seitsemästä pelistä. Pelin alkuperäinen nimi Japanissa on Animal Forest, eläinten metsä. Animal Crossing -pelejä on tehty useille eri konsoleille ja kolme seitsemästä onkin spin off-pelejä, joista yksi on mobiililaitteille.

Alkuperäinen nimi kuvastaa peliä todella hyvin; pelin alussa pelaaja luo itselleen kylän, jossa hän asuu. Pelaaja hoitaa ja rakentaa omaa kyläänsä; kasvattaa kukkia ja hedelmäpuita, rakentaa siltoja, suihkulähteitä ja muita rakennelmia. Kylässä asustaa pelaajan lisäksi suloisia eläimiä (joista jokaisella on uniikki persoonallisuus ja tervehdys), joiden kanssa voi ystävystyä tekemällä heille palveluksia. Peli etenee reaaliajassa. Jokaiselle vuodenajalle, kuukaudelle ja kellonajalle löytyy tekemistä. Juhlapyhät kuten pääsiäinen ja joulu on huomioitu omilla tapahtumillaan. Pelaaja voi kerätä karkkia kurpitsalle nimeltä Jack, toimittaa kylän eläimille joululahjoja heidän toiveidensa mukaan, katsella ilotulituksia sekä pyydystää kaloja ja täyttää oman museonsa luontokappaleilla.

videopelisuosikitMinun mielestäni pelistä tekee hauskan monien eri asioiden yhdistelmä. Itse pidän eniten siitä, että voin sisustaa hahmoni kotia, suunnitella asuja sekä toteuttaa kylän maisemointia. Vain taivas on rajana. Mielenkiintoa lisää myös reaaliajassa pelaaminen ja pienet, peliin piilotetut, mielenkiintoiset yksityiskohdat (kuten se, että itkiessäsi postissa, vähän ilkeäluontoinen postitoimiston yötyöntekijä nauraa sinulle).

Tähän peliin minulla on jonkinlainen tunneside. Se on ensimmäinen videopeli, jota olen koskaan oikeasti pelannut. Se on peli, jota olen oikeasti jaksanut pelata yli vuoden päivät – enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Peliin tutustuin alunperin, kun mieheni esitteli sen minulle – vain muutama viikko tapaamisemme jälkeen. Olin lähdössä pitkälle lentomatkalle Kanadaan ja kaipasin jotain matkatekemistä. Kahdeksan tunnin lento humahti ohi niin, että hups vain!

Mikäli sinua kiinnostaa ACNL enemmän, lue aiemmin kirjoittamani postaus aiheesta!

videopelisuosikitStardew valley – Nintendo Switch

Stardew Valley on yhden miehen show- kirjaimellisesti! Pelin luonut Eric Barone on tehnyt pelin alusta loppuun itse. Peli on julkaistu vuonna 2016, jonka jälkeen siihen on tullut muutama päivitys. Peli on julkaistu useammalle eri konsolille, sekä PC:lle.

Stardew Valleyssa pelaaja muuttaa isoisänsä vanhalle farmille, tarkoituksena herättää villikasvuston valtaama maatila henkiin. Pelaajan hahmo tutustuu pikkuhiljaa muihin laakson asukkaisiin, ystävystyy ja voi halutessaan jopa perustaa perheen. Samalla pelaaja kasvattaa maatilaansa, istuttamalla sesonkien mukaan vaihtuvia kasveja, rakentamalla navettoja ja siiloja, sekä suorittamalla pelin haasteita (joissa palkintoina on mm. suuri kasvihuone).

videopelisuosikitPelissä on neljä vuodenaikaa, joista jokaiseen kuuluu erilaisia kasveja istutettavaksi, tapahtumia laakson asukkaiden kanssa ja aarteita löydettäväksi. Pelaaja voi laajentaa kotiaan uusilla huoneilla, käydä kaivoksilla etsimässä arvokkaita mineraaleja sekä hankkia ja hoitaa kanoja, lehmiä ja muita maatilan eläimiä. Pelistä löytyy myös juuri sopiva ripaus taikaa ja yliluonnollisuutta!

Tässä pelissä minua alunperin viehätti sen ulkoasu, jota olin jo trailereissa ihastellut. Kauniit, elävät värit ja hauska pikselimäinen ulkoasu kiinnittivät huomioni. Maatilan suunnittelu oli erilainen kokemus, jota monet ACNL:n pelaajat olivat minulle suositelleet. Hauskaa oli myös laakson hahmojen kanssa kanssakäynti, heidän tarinoidensa avautuminen ja perheen perustaminen.

videopelisuosikitTearaway Unfolded – Playstation 4

Tearaway julkaistiin alunperin Playstation Vitalle, kannettavalle konsolille, jossa hyödynnettiin nerokkaasti Vitan ominaisuuksia (kuten kamera ja kosketusnäyttö). Myöhemmin sitten julkaistiin Tearaway Unfolded, joka on periaatteessa sama peli, mutta johon on lisätty hurjasti sisältöä. Tearaway ja Tearaway Unfolded ovat samoilta tekijöiltä, kuin suosittu Little Big Planet.

videopelisuosikitTearawayn maailma on tehty kokonaan paperista. Pelaaja seikkailee paperista taiteltuna hahmona paperista tehdyssä maailmassa taistellen pahvilaatikon näköisiä vihollisia vastaan. Myös pelin äänet ovat paperimaisia, tuulenpuuskassa paperisista puista kuuluu samanlainen ääni, kuin piirustuspaperia heiluttaessa. Pelaaja pääsee mm. lentämään paperilennokin päällä ja askartelemaan lumihiutaleita, jotka sitten leijailevat itse pelissä.

Bonuksena pelaaja voi kirjautua tearaway.me -sivustolle, josta voi tulostaa pelin hahmoja kotona askarreltaviksi!

Askartelua videopelissä? Kyllä, kiitos! Mieheni hankki tämän pelin minulle, koska arveli että pitäisin siitä. Minua kiinnosti välittömästi ajatus siitä, että videopelissä voisi askarrella. Pelin värimaailma on todella mielenkiintoinen, välillä kirkkaan värikäs ja toisinaan synkempi – värit vaihtelevat seikkailtavien maiden mukaan.

videopelisuosikitLocoRoco – PSP (playstation portable)

LocoRoco on hassunhauska tasohyppelypeli, joka sallii pelaajansa jättää aivot narikkaan. Hassut siansaksaa lallattavat korvamato-kappaleet, hyytelömäinen hahmo sekä pirteän värikäs ulkoasu houkuttelee pelaamaan. Pelin kentät ovat helppoja päästä läpi, mutta täynnä salapaikkoja ja -reittejä niille, jotka haluavat vähän haastetta ja saada 100% suorituksen jokaisesta radasta.

videopelisuosikitTämä peli on minulle sellainen välipeli, jota olen pelannut loppujen lopuksi aika vähän. Silloin tällöin otan esiin PSP:n ja pelaan yhden tai kaksi kenttää läpi. Peli on yksi suosikeistani sen erikoisuuden vuoksi. Rakastan myös sen hassuja taustakappaleita (yksi niistä minulla on puhelimen soittoäänenä ja olen saanut kerran tai pari hieman ihmetystä aikaan..) Tämä peli on mukavaa ajanvietettä esimerkiksi automatkoille!

videopelisuosikitDragon Quest builders – Nintendo Switch

Dragon Quest on pitkäaikaisin Japanilainen roolipelisarja, joka sai alkunsa jo vuonna 1986. Sen juuret ovatkin pidemmällä, kuin tunnetuimman Japanilaisen roolipelisarjan Final Fantasyn. Vuosien varrella Dragon Quest on pysynyt hyvin uskollisena ”juurillensa”, pelin mekaniikat ovat pysyneet hyvin samanlaisina koko pelisarjan eliniän. Viime vuosina sarjaan on tullut useita spin off-pelejä, kuten uusin innostukseni Dragon Quest Builders – peli, joka yhdistelee minecraftin rakentelua ja Dragon Questin seikkailua.

Pelissä rakennetaan raunioituneita kaupunkeja entiseen loistoonsa, samalla kuitenkin seikkaillen portaalien läpi avautuvissa maailmoissa. Maailmoista pelaaja löytää erilaisia hauskan näköisiä vihollisia voitettaviksi sekä kerää erilaisia rakennusmateriaaleja, joilla hän rakentaa kaupunkiaan suuremmaksi ja hienommaksi. Rakennustyyli on hyvin samanlainen minecraftin kanssa, koko kylä koostuu pienistä laatikoista, joita kasataan vierekkäin ja päällekkäin.

videopelisuosikitKaupunkien suunnittelu ja rakentaminen on todella hauskaa ja yllättävän monipuolista, laatikkomaisesta ulkonäöstä huolimatta. Seikkailtavien maailmojen koko on todella suuri, joten pelissä riittää tekemistä pitkäksikin aikaa. Maailmojen laidoilta uusien asioiden ja piilotettujen salaisuuksien löytäminen on mielenkiintoista. Minulle pelissä kaikkein mielekkäintä on kuitenkin ollut rakentaminen. Onneksi pelistä löytyy myös superhauska free build-mode, eli pelaaja voi rakentaa suurta kaupunkia sydämensä kyllyydestä, välittämättä pomotaisteluista tai muista. Olen pelannut pelin vasta noin puoleen väliin, mutta se on mennyt äkkiä suosikkilistani kärkeen.

videopelisuosikitMiksi juuri nämä videopelit?

Olen huomannut, että videopeleissä minuun vetoaa kolme tiettyä piirrettä:

1. Rakentaminen. Oli se sitten koti, maatila, kaupunki tai mikä tahansa muu, on erilaiset rakentelut minun mieleeni. Minusta on kiva suunnitella, rakentaa ja muokata taas uudestaan valmiiksi annettua pohjaa. Kaikissa rakentelumahdollisuuden tarjoamissa peleissä olenkin rakentanut ensin jotain, jonka olen myöhemmin siirtänyt, muokannut tai kokonaan poistanut jonkin muun asian tieltä.

2. Söpöys ja omituisuus, kaikenlainen vähän erilainen saa minut kiinnostumaan. Pelissä voi olla söpöjä hahmoja, hauska musiikki tai jokin muu erikoisuus. Pelin ei tarvitse olla kokonaan omituinen, mutta se jokin erilainen ominaisuus siinä on oltava, jotta se vangitsee mielenkiintoni.

3. Kannettavuus! Se, että pelin saa mukaansa automatkalle, lentokoneeseen tai ihan vaikka vaan takapihalle on minun silmissäni (ja käsissäni) suuri plussa! Köllötän paljon mieluummin sohvalla pieni konsoli kädessäni, kuin tuijotan suurta telkkariruutua liian kaukaa.

Kiinnostaisiko teitä aihe jatkossa? En koe olevani kovin aktiivinen videopelien pelaaja, pelaaminen menee minulla vähän kausittain. Kun innostun uudesta ja kivasta pelistä, saatan pelata useamman viikon putkeen todella aktiivisestikin. Sitten pelaaminen taas jää, helposti useaksi kuukaudeksi. Uusia pelejä löydän lähinnä mieheni suosittelemana, joka harrastaa videopelejä enemmänkin.

Silloin tällöin tulee kuitenkin pelailtua, (ja lukeehan tuossa kuvauksessakin, että olen vähän nörtti) joten jaan mielelläni vinkkejä hauskoihin peleihin, mikäli se on teidän lukijoiden mieleen.

Pelaatko sinä videopelejä? Mitkä ovat sinun videopelisuosikit?

Ps. Kyllä, postauksen ensimmäinen kuva on meiltä kotoa, mieheni ”työ”huoneesta.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Animal Crossing New Leaf – Suloisten eläinten kylä

Kommentit

 • Nimetön Tuomas

  Mielenkiintoisia pelivalintoja sulla. Näistä tuttuja kaikki, mutta vaan dragon questia on tullut pelattua..

   0
  • Anni

   Mikäli muut kiinnostaa, suosittelen kyllä kokeilemaan. Dragon quest builders on ollut kyllä huippuhyvä!

    0
 • Reetta

  Tuttuja pelejä! Animal Crossing on ollut lapsuudesta asti mun suosikki, muistan kun metsästettiin sitä Wild Worldia jokaisesta kaupasta mun syntymäpäivän alla, kun se oli kaikkialta loppu. Pelailen nykyään enemmän PC:llä, mutta hirveä himo olisi hommata Nintendo Switch, että pääsisi sitä uusinta joskus pelaamaan tai sitten ihan DS tuota New Leafia varten 😀

   1
  • Anni

   Reetta, ihanaa! Mä suosittelen ehdottomasti new leafia, jos tykkäät animal crossingista! Mun mielestä new leaf on tosi paljon monipuolisempi kuin wild world. Mulla on 3DS XL, mutta muistaakseni 2DS on ainakin julkaistu bundlena, jossa on AC -koristeltu konsoli ja new leaf valmiina asennettu. Switch on ihan huippu konsoli, tykkään siitä tosi paljon! 🙂 Eilen itseasiassa julkaistiin tieto, että on tulossa switch lite (joka on enemmän kannettava kuin perus switch), joka näyttää tosi kivalta! Mun mies myös ennustaa, että maaliskuussa tulisi joku bundle, jossa olis switch lite ja uusi animal crossing samassa paketissa. Se mun on ehdottomasti saatava! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.