VALIKKO
20.1.2019 13:06

Webster’s pages Color Crush planner A5 – Uusi vuosi, uusi ihana kalenteri

Näin tammikuussa minun mielestä on aina kiva alottaa uusi vuosi uudella kalenterilla. Tänä vuonna se on minulla Webster’s Pages Color Crush A5 planner. Tähän alkuun haluan nopeasti kertoa aiemmin käyttämistäni kalentereista, joten jos olet täällä vain tuon Webster’s pages plannerin vuoksi, siirry suoraan seuraavaan väliotsikkoon.

Viime vuoden alkupuolella otin käyttööni ensimmäisen bullet journalini, sillä rakastuin ajatukseen itse tehdyistä, itseni näköisistä ja itselleni parhaiten sopivista kalenterisivuista. Tuunailin niitä, harjoittelin erilaisia fontteja ja piirsin taas pitkästä aikaa. Hurahdin täysin ja bujoilu onkin ollut minulle tosi mieleinen harrastus. Sen lisäksi käytössäni on ollut elokuusta lähtien PS-kustannuksen Lastenhoitajan kalenteri, joka on ollut todella hyödyllinen ja jota olen käyttänyt paljon. Kalenterissa on käytännöllistä muistiinpano- ja suunnittelutilaa, sekä työhöni liittyviä artikkeleita. Käytän sitä enimmäkseen töissä, työni suunnittelussa, enkä oikeastaan tuo sitä juurikaan kotiin.

Bullet journalin kanssa huomasin muutamien kuukausien jälkeen, että se, ettei kalenterisivuja ole valmiina seuraavalle parille kuukaudelle, ei oikein toimi minulla. Sovin ja merkitsen menoja sen verran pitkien aikojen päähän, että tarvitsen kalenterisivut kuukausien päähän. Huomasin myös, että kun kalenterisivut on ns. pakko tehdä tietyllä aikataululla, minua ei huvita panostaa niihin ollenkaan. Niinpä päätin etsiä paremman ratkaisun itselleni.

Webster’s Pages Planner – kalenterin ja bullet journalin välimuoto

Webster’s pages -kalenterimerkin löysin sattumalta Sukat hukassa -blogin Minnan Instagramista, kun hän oli hankkinut itselleen samalta merkiltä kalenterin. Aloinkin googletella asiaa ja löysin useita eri merkkisiä, mutta tyyliltään samanlaisia plannereita. Päädyin sitten Webster’s Pages-merkkiin, koska se miellytti silmääni kaikkein eniten.

Tilasin itselleni Planner kit:n, jossa tuli kansien lisäksi viisi välilehteä, kuviollisia papereita, sekä jonkin verran valmiita sivuja, kuten kalenterin sivut; viikkoaukeamat ja kuukausiaukeamat. Sivut ovat A5-kokoisia ja kannet jonkin verran isommat. Keinonahkaisissa kansissa on sekä etu-, että takakannessa taskuja muistilapuille ja muille tarpeellisille. Kaksi kynälenksua helpottavat nopeiden muistiinpanojen tekemistä. Tämä on melko iso möhkäle kantaa mukanaan, mutta minulla on aina suuri laukku muutenkin, joten se ei haittaa.

Parasta mielestäni tässä plannerissa on se, että sivuja voi siirrellä, lisätä ja poistaa tarpeen mukaan. Plannerin väliin voi myös laittaa kaikenlaista muuta, kuten postikortteja, välilehtiä yms. Värimaailmaltaan jatkan samaa rataa, kuin bujon kanssa. Tämä ei itseasiassa ollut tarkoitus, mutta valitsemaani väriä ei enää ollut. Tämä vaalea turkoosi on nimeltään Ice Blue and Gold, ja on mielestäni oikein ihana väri, vähän tulee sellainen fiftariviba (ja sitähän mä tunnetusti rakastan!).

Mielestäni tässä plannerissa yhdistyy hyvin bullet journal ja valmis kalenteri, sillä kalenterisivut ovat valmiina (vaikkei niissä päivämääriä luekaan), ja suuriin laatikoihin mahtuu myös koristelemaan tarroilla ja teipeillä. Mikäli haluaa, voi myös ostaa pelkät kannet ja askarrella itse kalenterisivut. Valtavasti inspiraatiota löytyy sekä Googlesta, että Pinterestistä. Liityin myös Facebookissa Kalenterimania-ryhmään. Webster’s pages planner tuli kauniissa rasiassa, jonka säilytin, sillä se on todella kätevän kokoinen tarra-arkkien ja liimattavien kuvien yms säilytykseen.

Tuunattavuus kunniaan

Mikäli näin suuri kalenteri ei toimi sinulle, plannerista on myös pienempi versio, Traveler’s Notebook, jota pitkään harkitsin. Itse tykkään kuitenkin koristella ja tuunata sen verran, että päädyin tähän isompaan. Kuten jo yllä mainitsin, sivuja voi siirrellä ja koristella mielensä mukaan. Tämä mahdollistaa sen, että kansien väliin saa kaiken tarvitsemansa, oli se sitten työhön, harrastuksiin, perheen menoihin, juhlasuunnitteluun, blogiin tai näihin kaikkiin liittyvää. Olen myös törmännyt plannereihin, jotka ovat omistettu esim. pelkästään häiden suunnittelulle tai matkustelulle.

Tämän tyylistä planneria voi koristella erilaisilla koruilla ja ”härpäkkeillä”. Ehdinkin heti ensimmäisen viikon aikana tuunailemaan plannerin väliin uusia, tarvitsemiani välilehtiä ja lisäsivuja. Askartelin myös klemmareista kirjanmerkkejä, sekä söpön tupsun avaimenperällä. Näistä tuunauksista on kuitenkin tulossa lisää juttua, joten ei niistä vielä sen enempää.

Oletko sinä yhtä innoissasi aina saadessasi uuden kalenterin?

Kommentit

 • Ansku

  Parasta on tuo, kun saa juuri omaan tarpeeseen sopivan kalenterin. Tytär on tekemässä mulle bujoa ja se alkaa olla aivan pian valmis. <3

   0
  • Anni

   Kyllä, ehdottomasti. Kalenteri on mulle tosi tärkeä työkalu, joten sen pitää olla juuri mulle sopiva! Oi ihanaa <3

    0
 • Kettuja Unissa

  Ihana kalenteri. Minäkin olen todennut kalenteriratkaisua miettiessäni, että on pakko saada merkata merkinnöt pitkänkin ajan päähän. Itse menen tänä vuonna ajaston valmiilla kalenterilla (doodle) mutta päiväkirjassa on tilaa bujomaiselle revittelylle. Ja pikku nuuna on se pikku pelastus joka kulkee mukana silloinkin kun on vain käsilaukku matkassa, siellä on kuukausiaukemat, josta voi menot tarkistaa… mutta tuollainen ratkaisu mihin voi lisätä sivuja väliin ja ottaa pois ois kieltämättä kiva myös.

   0
  • Anni

   Mäkin kokeilin valmista kalenteria, ennen bujoa. Joku pikkuinen planner houkuttelis tuohon lisäks hankkia, mutta ehkä nyt alotan vaan tällä. 😀 joku travelers notebook ois kyllä ihana <3

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.