VALIKKO
3.3.2019 09:09

Kiinalainen uusi vuosi antaa ”harjoitus” kuukauden

Vuosi 2019 kääntyy jo kevään puolelle

Vuoden ensimmäinen postaus. Postaus joka oli tarkoitus tehdä jo tammikuussa, mutta elämä…:)

Täällä Klagenfurtissa päästiin tällä viikolla nauttimaan jo kesäisistä säistä. Parina päivänä elohopea kohosi lähemmäksi 20 astetta ja aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta.

Kevät on hyvää aikaa tehdä inventaario omasta elämästä( kevätsiivouksen ohessa) siinä missä esimerkiksi uusi vuosi.

Uuden vuoden lupauksia, mitä enemmän ja mitä vähemmän.

Muutama vuosi takaperin uusi vuosi alkoi, noh ei niin hyvissä merkeissä ja sitähän sanotaan, että miten vietät uuden vuoden ja seuraavan päivän määrittelee koko tulevaa vuotta.  Silloin kyseisenä vuoden vaihteena hyödynsin kiinalaista uutta vuotta jota vietetään 5 helmikuuta. Tämä siis antoi henkisesti lisää aikaa ja tavallaan  yhden ”harjoitus” kuukauden aikaa selvittää asiat omassa päässä, tehdä päätöksiä sekä muutoksia paremman vuoden puolesta. Olenkin tätä ajatusta vaalinut sittemmin vähän joka vuosi.

Arkeeni kuuluu jo joogaharjoitukseni kautta vahvasti kiinalainen lääketiede,  joten luontevasti tuo kiinalainen uusi vuosi sujahtaa kuvioihin. Pyrin myös joka päiväisillä toimilla auttamaan kehoani ja sisäelimiä ( iso rooli kiinalaisessa lääketieteessä) ylläpitämään terveen toiminnan. Uni, mieli ja ravinto ovat  tässä hyvin tärkeässä roolissa. Olen myös huomannut erittäin paljon positiivisia parannuksia entisestään kun aloin integroimaan joogaharjoitukseeni Tao yiniä ja Katonah joogaa.

 

Mitä sitten on Tao Yin?

Tao yin, jota kutsutaan joskus taoistiseksi joogaksi, on sarja harjoituksia, joita taoistit harjoittavat ylläpitäämään ch’i: n eli kehon sisäisen energian, perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaisesti.

Tao yinin päätavoitteena on siis luoda tasapaino sisäisten ja ulkoisten energioiden välille ja elvyttää kehoa, mieltä ja henkeä, kehittää voimaa ja joustavuutta lihaksissa ja jänteissä.

Takaisin niihin uuden vuoden lupauksiin…

Olen kirjoittanut  kalenteriin ylös suuntaviivoja kuluvalle vuodelle. Uskon vahvasti siihen kun asioita kirjoittaa ylös niistä tulee konkreettisia ja saa enemmän voimaa viedä asioita eteenpäin. Monen vuoden jälkeen hankin taas paperi kalenterin, eikä tämä ole mikään tavallinen kalenteri vaan Katonah kalenteri( palaan vielä tulevissa postauksissa tähän Katonahiin).

Ensimmäinen vauva vuosi on taputeltu ja aika poistua kuplasta 😀

Vaatteet ja kosmetiikka

Muutimme reilu puoli vuotta sitten tänne Itävaltaan ja tavaroiden määrä mitä otimme mukaan oli rajallinen. Huomasin hyvin pian miten positiivinen vaikutus sillä on kodin yleiseen tunnelmaan kun ei ole juurikaan mitään mitä ei tarvitse tai käytä säännöllisesti, eikä kylpyhuoneen kaapit ole pullollaan erilaisia purnukoita, rasvoja yms. kauneudenhoidon tuotteita.

Vaatteet jotka otin mukaan on kaikki sellaisia mitä olen oikeasti käyttänyt ja tuovat iloa. Olen saanut rauhan kun päätin etten osta mitään kosmetiikkaa( puhdistusaineet ja meikit) ennen kun edellinen on loppu ja purkki kolahtaa roskikseen. Ennen yritin aina ennakoida ettei mikään vaan lopu kesken. En osta mitään vaatetta vasta kun ihan oikea tarve iskee ja mielellään ei uutena. Poikkeuksena alusvaatteet . Konkreettinen esimerkki, aloitimme vauvauinnin ja tähän tarpeeseen ostin uimapuvun uutena ( menee kategoriaan alusvaatteet) .

Arki, mitä asioita kehitän ja vien eteenpäin

Olen tällä hetkellä hoitovapaalla ja mitä todennäköisemmin syksyllä palaamassa työelämään. Joogaa olen ohjannut säännöllisesti jo lähemmäs vuoden. Takaisin niin sanottuun business maailmaan olisi tarkoitus palata syksyllä. Työn alla tulee olemaan myös oman palvelun konseptointi ja tuotteistaminen.

Olen vuosien varrella hankkinut useita eri hyvinvoinnin koulutuksia ja koen, että olisi aika saada paketoitua palvelu jossa pääsisin hyödyntämään osaamistani kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa huomioiden ei pelkästään fyysinen vaan myös henkinen puoli. Auttaa ihmisia ymmärtämään miten iso paletti keho ja mieli on ja miten paljon omilla toimilla ja mielellä voi vaikuttaa terveyteen ja onnellisuuteen. Monelta vaan ehkä uupuu tietoa omista työkaluista ja ymmärrys miten pitää itsensä terveenä ja elinvoimaisena. Tasapainon löytäminen vaatii aikaa ja opettelua. Keholla on kyky korjata itse itsensä ja syömisen suhteen ei tarvita mitään ihme diettejä kun pääsee siihen tilaan, että kuuntelee vaan kehon merkkejä eli syödään, kun on nälkä (vähemmän napostelua). Liikkuminen ja uni on järjestyksessä, liikutaan sen mukaan mikä elämän sen hetkinen tilanne on eli kaikki elintavat tukevat toisiaan.

xxx Nina

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.