VALIKKO
30.4.2019 12:02

Paikalliset jääkiekon mestaruusjuhlat EC- KAC -Klagenfurt

EC KAC on Klagenfurtilainen jääkiekkojoukkue, joka pelaa Itävallan pääsarjassa, Erste Bank Eishockey Ligassa. Joukkue on maansa kaikkien aikojen paras jääkiekkojoukkue
-wikipedia

Enpä olisi uskonut, että tulen tekemään postauksen jääkiekosta…

Torilla tavataan!

Kaupunki järjesti Punatakeille eilen kunnon juhlat mestaruuden kunniaksi.

Olen kyllä jopa pari KAC peliä käynyt katsomassa. Hallilla tuli olo, että olisi ollut fani pidemmän aikaa. Tunnelma oli niin katossa pelien ajan, että pääsi todella nopeasti fiilikseen. Molemmissa peleissä kotijoukkue vielä voitti ja toisessa selvisi finaalipaikka.

Jääkiekko on täällä Klagenfurtissa iso juttu( ehkä täällä ei oikein ole muuta). Kaupunki on pieni, joten ensimmäiseksi meidän oletetaan aina olevan jollain tavalla tekemisissä jääkiekon kanssa ja kuulemma mieheni näyttää ihan jääkiekkoilijalta. Vaikka mieheni ei olisi paikalla minulta silti kysytään aina ensimmäisenä, että onko mieheni tullut pelaamaan tänne. Jotenkin myös pettymys on aina havaittavissa naamalla kun vastaus on ei. Yksi Itävaltalainen pelaaja pelaa Suomessa tällä hetkellä ja on sanonut, että täällä jääkiekko on enemmän hauskanpitoa ja Suomessa se on vakavaa hommaa. 😀

Joukkueella on vahva suomalaisvalmennus

Varmaan yksi syy myös miksi meidän oletetaan aina ensimmäiseksi olevan jääkiekon takia täällä johtunee siitä, että joukkueen päävalmenta, apuvalmentaja ja maalivahtivalmenta kaikki ovat Suomesta. Joukkueesta löytyy myös yksi suomalainen pelaaja jonka kautta täällä on käynyt muitakin suomalaisia.

Myös täällä läheisimpien ystävieni miehet ovat joko pelaajia ja maalivahtivalmentajan tyttöystävän kanssa meistä tuli heti hyvät ystävät ja varmasti pidämme yhteyttä jatkossakin. Hän tosiaan muutti takaisin Suomeen töiden takia jo maaliskuussa.

Helsingissä ei kahvilan tai ravintolan/ baarin työntekijöillä ole aikaa jutusteluun, täällä  se on eri. Jo se kun tilaat englanniksi toimii jutun aloituksena ja pian käydään keskustelua kuin vanhat tutut. Tässä myös lisää syitä miksi tänne on ollut helppo kotiutua. Toki kaikki ei tykkää tälläisestä tuttavallisuudesta, mutta omalle luonteelle se sopii.

Keskiviikkona täällä vietetään myös vappua ja se on pyhäpäivä, tänään on ihan perus tiistai. Tosin täällä ei taida olla minkäänlaista juhlintaa huomennakaan paitsi lapsille.

Ystäväni tulee huomenna kylään Suomesta, joten tulee varmasti kierreltyä ympäri ämpäri.

 

Aurinkoista vappua!

x

 

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.