VALIKKO
11.10.2016 11:27

10 viikkoa jouluun ja syksyn pukeutumisesta.

dsc_0981-003

Kymmenen viikkoa jouluun. Enkai juuri oikeasti laskenut montako viikkoa on jouluun? Taisinpa tehdä niin. Kieltämättä vähän jo joulujutut ovat välillä hiipineet mieleen, ja makuun. Kuten esimerkiksi kaneli, voisinko vastustaa kanelilattea? Tuskinpa. Toisaalta joulukonvehdit, joulusuklaat ovat saapuneet kauppojen lattialle – joko olisi lupa ja aika maistella jouluisia herkkuja? Entä mahtaisiko maistua glögi kylmenevinä syysiltoina? Täytyykö kaiken suhteen odottaa lunta, sitä jouluntunnelmaa? Mites postilaatikosta löytyvät joululehtiset? Tänään tupsahti ensimmäinen Jotexin joulukuvasto. Jouluntuloa ei vaan voi estää. Enkä voi kieltää, ettenkö olisi jouluihminen. Mutta voisiko pimeän syksyn skipata ja hypätä suoraan jouluun? Olisiko se mahdollista?

Mulla ainakin mökkiytyminen kodin seinien sisäpuolelle on alkanut, nimittäin keittiöön vaihtuu tummemmat verhot ja kynttilöitä palaa illasta toiseen. Ja puhumattakaan takkatulesta, siinä on sitä jotakin – vaikkakin minulla onkin tapana lämmittää takkaa vähän liiakseen. Mä yhtäaikaa yritän sopeutua tähän syystunnelmaan, että samalla ajatukset lipuvat kohti joulua. Yksi joulusuklaalevyllinen hujahtaa pala kerrallaan pehmeästi suusta alas. Kuinka tässä nyt niin pääsi käymään? Aina suuhun laitetun palasen piti olla se ”viimeinen”.. Nimittäin tämä ei ole mitään ajatusten löpinää vain, aika lähimuistissa on tällainen tuntuma – eiliseltä! Huuh, söin lähes kokonaisen suklaalevyn ja kehtasin illalla vielä tunnustaa miehelleni. Parempi, etten ota tavaksi ja ne joulusuklaat saa odotella siellä kauppojen lattialla ainakin lähemmäksi joulukuuta – nimittäin ei ne kiinni pysyisi kuitenkaan meillä. Voihan suklaat ja morkkis, eikä kyseessä ole mikään mielenkohennus, se joulusuklaalevy vaan maistui vähän liian hyvältä. Ihan liian hyvältä. Pitäisi kieltää tuollaiset suklaat ihan kokonaan..

img_6038

 • Jakku – Vila
 • Toppi – Lindex
 • Hame – Kappahl
 • Kuoret – Ted Baker

img_5816

 • Poncho – Kappahl
 • Hame – Kappahl

Selkeämmin tämän syksyn / talven tulon huomaa mun vaatetuksessa, sekä sen tummentumisessa. Musta ja harmaa valtaavat arkipukeutumiseni, ja sinänsä jännä juttu, että se mun vuosia suosima tummansininen ei enää olekaan se mun pukeutumisen must- juttu. Toisaalta esimerkiksi harmaa natsaa täydellisesti myöskin tummansinisen kanssa, taikka viininpunaisen, vaaleanpunaisen.. monta hyvää syytä suosia nyt vuorostaan siis muitakin sävyjä kuin tummansinistä. Vaikkakaan en vanno, ettenkö kaivaisi myöskin tummansinistä villakangastakkiani esille. Ja oikeastaan voisin väittää, että sekin tulee roikkumaan talven aikana hengarissa, mutta lupaan yrittää valita jotain muutakin päälleni. Ainakin pari kivaa uutta takkia olenkin hankkinut talven varalle, niin ja tietenkin uuden talvihuivin – vaikka mieheni olikin sitä mieltä, että onko ihan välttämätön ja seuraava kysymys oli, että enää ei varmaan tälle talvelle lisää huiveja tarvitakaan? Uskoisin, ettei kyseessä ollut retorinen kysymys taikka mikään huulenheitto, vaan ehkäpä jonkunlainen kehoitus?

img_6211

Pysytellään lämpöisenä syksyn viimoissa!

-Henna

Kommentit

 • Jenni

  Itse olen syksyihminen, en voisi ajatellakaan hyppääväni kesästä suoraan jouluun (oikeastaan jouluihminen taas en ole, joten voisin melkeinpä sen jättää väliin 😉 ).

  Oma pukeutuminen ei väreiltään juurikaan muutu vuodenaikojen mukaan, mutta materiaalit sen sijaan vaatteissa muuttuvat heti huomattavasti lämpimämmiksi ja paksummiksi kun säät viilenevät. Olen ihan vallaton vilukissa ja ennemin valitsen kylminä aamuina päälleni villapaidan kuin ohuen jakun 😉 .
  Ps. Aivan ihana hame!

  • Henna

   Tää on just tätä, toinen syksyihminen ja toinen totaalijouluihminen 😀 Tuo hame on kyllä kiva, varsin mukava leikkaus – käy kurkkaa Kappahlissa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.