VALIKKO

Kotityötkin mun tavalla?

Täytyy kyllä tunnustaa, että viikonloppujen parhautta on puhdas koti ja leikkokukat! Ja vieläpä kun kummatkin viikonloppuna oli mun miehen ansiota, mahtava fiilis. Eilisellä pakkasella mies heitteli petivaatteita ulos tuulettumaan, ja en tiedä mistä innostus imurin varteenkin tuli – mutta puhdasta tosissaankin tuli. Itse en jaksanut tarttua lattianpesimeen, mutta pitääkö kaiken ollakaan aina niin tiptop? Miksi minulle on yhtä tärkeää samalla hetkellä pestä ne lattiat kun ne imuroidaan? Mikähän ihmeen pakkomielle tai siivousintoilu se minulle mahtaa olla? Ihan yhtä puhtailta ne lattiat paljaan jalan alla tuntuvat imuroituna taikka imuroituna+pestyinä. No ehkäpä niitä koirien tassunjälkiä on hiukan enemmän pesemättömällä lattialla, mutta kuka niitä oikein kyttää taikka laskee? Vain minäkö? Voinko vähän suhtautua suurpiirteisemmin siivoamiseenkin, miksi sen pitäisi olla niin rutiininomaista ja siinäkin tehdä aina asiat aina samalla tavalla, siis minun tavallani? Heh, ehkäpä voisin ottaa asennetta siivoamiseen teinin huoneeseen kurkkaamalla. Ei vaan, saan varmaan hermoromahduksen jos uskallaudun aukaisemaan teinin huoneenoven. Tiedättekö sen, kuinka moneen eri paikkaan kyseisessä huoneessa vaatekappaleita taikka astioita voikaan piilottaa? Minä tiedän.

IMG_8925

Sitten taas nää leikkokukka-asiat. Olen onnekas, ja saan usein kukkia kotiini. Tykkään kyllä itsekin niitä ostaa, ja voin luvata että kevään hiipiessä mun leikkokukkakuume vain nousee. Tuntuu että sisustamisen vakiona on leikkokukat vaasissa. Keväällä erityisesti tulppaanit on mun mieleeni, niiden tulee olla ”keväisen värikkäitä” – tätä kimppua mieheni hankkiessa hän ei vielä omannut kunnon telepaatikon kykyjä että olisi kukkien värit olleet just niitä keväisen värikkäitä. Taikka edellistä kimppua hankkiessaan ei hän arvannut, että mikäli tulppaaneja ei ole – minä en huoli myöskään ruusukimppua. Osaisinko olla vain kiitollinen kukista tai onko se oikeasti niin vakavaa, jos saankin ruusuja tulppaanien tilalla? Mutta sepä se, kun mä saan jotain päähäni, siitä tulee ikäänkuin pakkomielle.. Oonko mä ainut nainen, joka osaa olla näin mahdoton leikkokukkienkin suhteen? Vai olisiko parempi vain hankkia ne kukkapuskat ihan itse?

DSC_0095

Puhdas koti, parempi fiilis? Kyllä. Minulle on tärkeää siisteys kodissa, siistiin puhtaaseen kotiin on kiva tulla. Tykkäänkin monesti ennen reissujakin siivota kodin siistiksi, jotta reissun jälkeen sinne on kivempi palata. Tykkään käyttää myös sellaisia siivousaineita, jotka tuoksuvat erityisen hyviltä. Tällä hetkellä mun koti taitaa tuoksua vaniljalta, bongasin kaupasta vaniljantuoksuisen yleispuhdistusaineen. Tunnustan kiireessä syyllistyväni periaatteeseen ”poissa silmistä, poissa mielestä” eli tungen tavaroita / vaatteita kaappeihin. Kirjaimellisesti tungen. Joskus kaappienovia avatessa saa varoa, ettei mitään tipu kaapista. Heikkouteni ovatkin epäjärjestys kaappien sisäpuolella ja joudunkin useasti siivoilemaan kaappeja manaten tavarapaljoutta, mutta silti en olisi valmis luopumaan mistään. Mahdatteko te syyllistyä samaan juttuun? Miten sitä osaisi vain luopua kaikesta turhasta? Joku pihakirppari kesällä vai? 🙂

IMG_8952

Sunnuntaina lähdimme myöskin ulos syömään, aikamoista luxusta sekin. Paikkana oli Fransmanni, se onkin selkeästi sunnuntaisin suosittu ravintola Jyväskylässä. Erityisesti perheiden mieleen, hyvä hinta-laatutaso ja palvelu erinomaista. Onneksi tilaa kuitenkin oli, vaikka pöytävaraus olisi ollutkin hyvä tehdä. Meidän perheen pettymys oli jälkiruuissa, nimittäin valikoimassa ei ollut enää macaronseja. Oumaikaad, mitä me sitten otettaisiin? Toinen suosikki, Creme Brulée oli ihan hyvä, ja varma vaihtoehto. Ja tunnustan, ne jälkiruokamacaronsit haettiin vielä kaupan pakastealtaasta kotiinmennessä..

Oon saanut kysymyksiä, kun bloggeriin ei ole onnistunut  uuden blogiosoitteen lisääminen. Bloggerissa mua pystyy seuraamaan  www.stoori.fi/pakkomielteita/rss. Eli tärkeää on laittaa tuo rss-liite perään, pitäisi näin onnistua. Ja mukavaa, että vanhat lukijat on löytänyt tänne ja tervetuloa uusien mukaan! Hyvää alkavaa viikkoa teille, ja tietenkin viime viikkoa parempaa viikkoa myös mullekin!

Kommentit

 • Maiju

  Leikkokukat on niin parhautta.

 • Nanni

  Siisti koti on kyllä kaiken A ja O. Eilen raivosin kun kämppä oli hujan hajan eikä kukaan voi auttaa.
  Meillä oli sunnuntai aleshoppailupäivä ja sen jälkeen herkuteltiin ravintolassa.

  • Henna

   Voikun voisi joka perjantai tulla siivottuun kotiin! 😉

 • Ruut

  Täälläkin koti tuoksuu just nyt vaniljalta. Ja sit nuo tavarat, mistä niitä tulee vaikka kuinka monta kertaa vuodessa varais kirpparipöytää 🙂

  • Henna

   Vanilja on yksi lempituoksuistani;)

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.