VALIKKO
15.1.2016 15:05

Mene säkin Marimekkoon!

Marimekko. Vuosi vuodelta Marimekko jaksaa ilahduttaa meitä Suomalaisia, jo vuodesta 1951 saakka. Mulle sanasta ”Marimekko” mieleen tulee ensimmäisenä raitapaidat, unikot ja Kirsti Paakkanen. Olen ollut onnekas Marimekon fanittaja, ja päässyt näkemään livenä itse Kirsti Paakkasen, ja vaihtamaan muutamia ajatuksia Mika Ihamuotilan ja Tiina Alahuhta-Kaskon kanssa. Voin myös avata hiukan omaa työtaustaani sen verran, että opiskelujen ohessa olen myöskin itse työskennellyt Marimekossa. Olisiko voinutkaan olla mieluisampaa paikkaa työskennellä, taikka sitä ylpeyttä myydä ja paketoida Suomalaisen yrityksen tuotteita? Ajatuksena oli tietenkin rahoittaa omaa elämistä opiskelun rinnalla, mutta arvaatteko oliko jo noina aikoina mulla jonkun sortin pakkomielteitä? Mahdoinko tuhlata jotain ansainnastani Marimekon myymälään? Ehkäpä. Ainakin mieheni kanssa muuttaessamme ensiasuntoon, taisi mulla olla vielä aikamoinen Marimekon unikkokausi – sitä unikkoa meinaan taisi olla lähes jokaisessa ikkunassa. Ja petivaatteissa. Ja kahvikupeissa. Ja ja.. No en mä siitä unikosta vieläkään ole laskenut irti, sitä löytyy vaatteista ja huiveista, edelleenkin petivaatteista sekä verhonakin välillä keittiönikkunassa. Niin, ja leikkimökinkin ikkunassa näkyy siniset unikkoverhot. Ja kun se kevät/kesämallisto saapuu Marimekkoon, odotan jo innolla minkä väristä unikkoa tulevana kesänä voisi päällensä pukea.

DSC_0114 DSC_0113

No musta lienee näkyy läpi tää innostukseni Marimekkoon, sillä kadullakin multa saatetaan kysyä kulkuohjeita Marimekkoon. Ja kylläpä tuo lähipiirikin on mun kanssa samassa veneessä, sillä soudetaan kaikki sinne Marimekon suuntaan. Joutuupa työelämässäkin kollegoiden kanssa välillä miettimään ja jännittämään onko jotain samanlaista päällämme, sillä maku on todella samanlainen. Ja eipä tuo kummityttönikään ilman Marimekkoa tunnu selviävän, sillä mieluusti ostan myös hänelle Marimekosta vaatteita. Olen aikoinaan omat lapseni kyllästänyt Marimekon raidoilla ja unikoilla, mutta silti esikoinen nytkin haluaisi itselleen raitapaitaa – eli ei Marimekkoon vain voi kyllästyä!

DSC_0116

Marimekossa on muuten vielä sunnuntaihin saakka lisäale, kaikista jo alennetuista tuotteista lisäale- 20%. Lisäalen saa myös nettikaupasta koodilla ALE20, mutta aikalailla loppuunmyydyltä näytti valikoima verkkokaupassa olevan. Joten suosittelen kipaisemaan ihan Marimekon myymälään, mikäli jotain tiettyä halajat. Laukkujakin oli hyvässä alennuksessa ja ainakin Jyväskylän Palokan myymälässä kivasti vaatteitakin vielä jäljellä. Itse nappasin mukaani anopille varatun käsilaukun, joka oli myös hyvässä alennuksessa vaikkakaan ei alkuperäinenkään hinta kovin paha ollut. Upea laukku -30% alennuksessa, johon päälle lisäale -20%. Eikä tätä laukkumallia enää valmisteta, joten sanoisin että hyvä löytö! Ihan vähän jäi kyllä kutkuttamaan, kun täähän oli hyvänkokoinen ja -mallinen, sekä hihnakin hyvänmittainen..

DSC_0128

DSC_0129

DSC_0126

DSC_0121

Nyt kuitenkin pakkaamaan reissulaukku, ja kohta auton nokka kohti pääkaupunkiseutua. Kyllä huomenna mahtaa olla mun rahapussi ja miehen hermot koetuksella – tiedossa on shoppailupäivä tyttöjen kanssa Helsingissä. Eihän sitä tiedä jos mä innostun sielläkin poikkeamaan Marimekolla?!  Mutta, vinkkinä teille muille Marimekon ystäville, vielä ennättää sunnuntaihin saakka hyödyntämään lisäalet!

Kommentit

  • Suvi

    Ihana väsky 🙂 Minä olen ollut pienimuotoisesti Marimekko-fani mutta viime vuosina vaatehankinnat jääneet vähemmälle kun valikoima ei ole miellyttänyt ja hinnat niin korkeat. Mutta eilenpä ostin Marimekko outletista Rops Pisaroi puseron! Olisikohan siitäkin saanut tuon -20% alennuksen… Lisäksi loppuvuodesta ostin samasta myymälastä mustavalkoisen Siku paidan, kumpaankin ostokseen oon ollut tyytyväinen. Sitten onkin kulunut useampi vuosi edellisestä Marimekon vaatehankinnasta, tällöin minulla oli pakkomielle silkkisestä ”Saniainen” puserosta, onneksi sain sen hankittua verkkokaupasta hyvällä alennuksella, valitettavasti käyttökertoja on ollut tasan yksi… Mutta ihana vaate on, enkä aio hankkiutua eroon siitä 🙂
    Antoisaa shoppailuviikonloppua!

    • Henna

      Marimekon vaatteet kyllä kestää! Mun esikoinen haluaa nimenomaan Marimekon musta-valkoisen raitapaidan, varmasti sellainen hankitaankin. 😉

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.