VALIKKO

Hei kuka kuvaa?

Kuka meillä kuvaa mun valokukuvani? Pääsääntöisesti itse napsin kaikki muut valokuvat postauksiini, paitsi mun esikoinen auttaa näiden asukuvien / oman pärstän kuvaamisen kanssa. Ai kuinka kuvaushetkeen valmistaudutaan tai kuvauspaikkaa muokataan ennen kuvanottoa? Sanoisin ettei mitenkään. Kuten näidenkin kuvien takaa kellosta näkyy, on aamu ja puoli yhdeksän, ja olisi jo kiire kummallakin (minulla töihin ja esikoisella kouluun) mutta päätin pyytää ”ottaisitko pari kuvaa nopeaa”. Pari kuvaa napataan nopeaa, ja työpäivän jälkeen tsekataan miltä kuvat mahtavat näyttää. Millaisella kameralla mun kuvat otetaan? Mun kuvat otetaan Nikonin perusjärjestelmäkameralla, jonka mieheni on ostanut minulle. Otan paljon kuvia myös iPhone5- kameralla, jolla itseasiassa saa yllättävän hyviä kuvia hätätilassa. Tai ainakin ne minulle kelpaavat, ja oon pahoillani että niitä kuvia täällä blogissakin näkyy varmasti jatkossakin paljon. Tykkään valokuvata, ikuistaa muistoja valokuviin sekä kuvata kauniita yksityiskohtia. Kuvaan paljon vapaa-ajalla, enkä vain blogimielessä. Minua on joskus verrattu japanilaiseksi nimenomaan valokuvausintouteni vuoksi. Eipä sillä, kyllä mun pituuskin on lähellä samaa mittapuuta japanilaisten kanssa ja tukkakin on melkein yhtä tumma.. 😉

DSC_0206

DSC_0207

Huivi – Marimekko, Jakku – Vila, Toppi -Vero Moda

Omasta mielestäni blogeista tekee mielenkiintoisia nimenomaan valokuvat, josta syystä itsekin tykkään kuvia laittaa tekstieni joukkoon. Aloitellessani bloggaamista, en halunnut ottaa itsestäni kuvia, vaan pysytellä anonyyminä, mutta niinhän sitä itsekin kasvaa blogin mukana ja saapa ainakin blogi sellaiset todelliset kasvot. Ja hauskoja sattumia onkin ollut, että minut on pysäytetty ja kysytty ”oletko sä Henna”, ”oletpa sä samannäköinen kuin blogissa”, ”tunnistin sinut heti”. Oma toiveeni valokuvauksen suhteen olisi panostaa jossain vaiheessa kameran ominaisuuksiin. Ensinnäkin mun olisi hyvä käydä se valokuvaamisen peruskurssi, se lienee olisi järkevä aloitus. Toisekseen, mä tarttisin isomman /tarkemman ”putken” mun kameraan sekä ehkä lisäsalamallakin saattaisi olla tarvetta. Kolmanneksi, helpottaakseni kuvaamistouhuja, voisin päättää ottaa käyttöön sen kolmijalan joka vapauttaisin sekä omat että esikoisen kädet, eikä olisi niin hetkestä kiinni koska kuvata. Yksi juttu vielä, mahtaisikohan olla hyvä juttu lukea vaikka kameran ohjekirjakin läpi?

DSC_0209

DSC_0214 DSC_0216

Ehkä mä haastankin itseni opettelemaan kamerani toiminnot paremmin, lukemaan sen ohjekirjan läpi ja opettelemaan valokuvaamista. Mä jaksan ihastella monien bloggajien taitoa kuvata, ja saada kuvista tarkkoja, upeeita. Mulla on rehellisesti sanoen vielä matkaa siihen, mutta eikös sitä sanota että elämä on jatkuvaa oppimista, ja mä haluaisin oppia ottamaan parempia kuvia. Jos teillä on vinkkejä taikka neuvoja valokuvaamisen saralta, otan mieluusti vinkit talteen. Osaatteko sanoa, onko esimerkiksi kansalaisopiston valokuvauskursseista millaista hyötyä? Vai mahtaako ammattilaisvalokuvaajat järjestää omia valokuvauskursseja?

 

Kommentit

 • Maria Korhonen

  Hei, jos löydät hyvän valokuvauskurssin, niin kerro mullekin, mä haluun kanssa 🙂 Ostin ekan järkkärikamerani vähän ennen joulua, ja pikkuisen vielä hakusessa tuo kuvaaminen. Joten olis kiva saada vinkkejä ammattilaiselta. Kansalaisopistonkurssia mietin itsekin, mutta en saanut aikaiseksi ilmoittautua ja se meni jo (siis se kurssi, johon meinasin mennä, kai niitä tulee muitakin vielä) 😀 Nyt käytän kameran automaattiasetuksia, mutta varmaan saisi kamerasta enemmän irti, jos osaisi itse säätää asetuksia.

  • Henna

   Mä vinkkaan jos löydän jotain kurssia! 🙂

 • Jaana M.

  Ihana kuva susta ja tuo asu on niin upee!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.