VALIKKO

Talvikäsien pelastajat.

Kärsitkö säkin ehkä kuivista käsistä? Kutiseeko, hilseileekö ihonpinta? Onko myös kynsinauhat kuivat ja kynnet lohkeilevat? Minulla on kaikkea noista. Erityisesti talviaikaan mun kädet ovat totisesti koetuksella, ja auton ilmastointi vain pahentaa tilannetta kämmenselässä – monesti kädet pääsevätkin hurjaan kuntoon, jolloin kädet punoittavat ja menevät jo hiukan vereslihalle. Ja ovat muuten oikeasti tosi kipeät. Laitappa käsivoidetta sellaisiin käsiin, kirvelee muuten hiukan. Parina talvena olen käynyt kosmetologilla ottamassa käsilleni parafiinihoitoja, joiden jälkeen kädet todellakin ovat ihanan pehmeet ja kaikki se kuiva iho on kadonnut. Mutta eihän se riitä, vaan nimenomaan talviaikaan säännöllinen käsienhoito onkin se yksi juttu, joka ei vie juuri aikaa vaan vaatii muistamista ja säännöllisyyttä .

DSC_0232

Mulla on käsivoidetta aina autossa mukana, meikkipussissa, yöpöydän laatikossa, keittössä ja kodinhoitohuoneessa. Rakkaat ystäväni ovat myöskin muistaneet minua käsivoiteilla, joten ainakaan en voi vedota siihen, etten muista rasvata, taikka ettei minulla olisi käsivoidetta. Joskus aiemmin tuntui, ettei mikään käsivoide ollut riittävän hoitava vaan aina ne kämmenselät aukesivat punaiselle vereslihalle. Oma suosikkini oli vuosien ajan L’Occitanen Hand Creme, jota ensimmäisen tuubin hankin laivalta. Nykyään tätä saa esimerkiksi Sokokselta ja Stockalta. Tuoksu tässä voiteessa on miellyttävä ja mikä parasta, se imeytyy hetkessä. Tää käsivoide on muuten L’Occitanen Best Seller tuote!

DSC_0223

Kuitenkin jossain vaiheessa, muistaakseeni viime talvena, alkoi tuntumaan, ettei tämäkään suosikki käsivoiteeni vain enää riittänyt hoitamaan käsiäni. Päädyin kääntymään ystäväni puoleen, joka työskentelee kosmetiikkaliikkeessä ja hän neuvoi kokeilemaan Elizabeth Ardenin Eight Hour käsivoidetta. Nykyään tämä käsivoide onkin meidän perheen talvikäsien pelastus, ja sitä taitaakin kaikki käyttää vuoronperään. Tämä Elizabeth Ardenin käsivoide imeytyy myöskin hetkessä, ja sen luvataan kosteuttavan jopa kahdeksan tuntia.

DSC_0225

Talven pakkasien koetellessa mun kuivia käsiä, päädyin poistattamaan geelilakkaukset kynsistäni. Mä sain synttärilahjaksi elokuussa lahjakortin geelilakkaukseen, ja koukkuunhan siihen touhuun mä jäin. Kävin noin neljän viikon välein huoltamassa geelilakkaukset. Nautin siitä, kun kynteni olivat kerrankin pitkät, kestävät ja aina viimeistellyt. Mutta entäpä nyt tammikuussa, apua kun kynsi kerrallaan napsahti poikki. Kynsinauhat kuivivat totisesti. Ajattelin talvikauden pärjääväni ilman geelilakkauksia, ja keskittyväni käsien, kynsien ja kynsinauhojen hoitoon. Kuitenkaan sellaista kunnon kynsinauhaöljyä mulla ei kotona ollutkaan. Mulle suositeltiin OPI Avoplex Oil Kynsinauhaöljyä. Tuoksu on huumaava, ja vaikuttavana aineosana mm. avokado. Pelkkää plussaa pipettipullosta, jolla annostelu on helppoa.

DSC_0226

DSC_0220

Tässä kaikki mun kolme talven suosikkituotetta, ja kaikki nää on mun talvikäsien ”must tuotteet”. Mahtaako sulla olla samoja suosikkeja, vai millä sä hoidat käsiäsi talven aikana? Mulla on niin kuiva iho, kauttaaltaan kropassa, että kosteusvoiteilla on kyllä talven aikana totisesti käyttöä. Jotenkin olen kyllä hiukan laiska tarttumaan rasvapurkkiin, mutta kädet puolestaan on helppo ja nopea kosteuttaa, vieläpä juuri ennen unillemenoakin. Pitkin päivää sipaisenkin käsiini Elizabeth Ardenin käsivoidetta, ja todellakin suosittelen sitä sullekin!

DSC_0230

Kommentit

 • Liisa Souru

  Täällä toinen kuivanahkainen. Kädet ovat talvisin iso ongelma. Työskentelen lisäksi paikassa, missä kädet joutuvat koville. Halkeilevat sormenpäät ovat pahinta.

  Kiitos vinkistä, kokeilenpa tuota Elizabeth Ardenin voidetta.

  • Henna

   Testaa ihmeessä. Näitä oli alessa muuten Kickissä 🙂

 • Jaana M.

  Jos lisään sut omalle lukulistalle, tulee mukana kaikki stoorin blogit…Kaikkia en halua. Paska homma. Oisin halua lukea vain sun blogia 🙁

  • Henna

   Laitan sulle ohjeet sähköpostilla 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.