VALIKKO
24.1.2016 16:24

Lontoon vetovoimaa!

Mulla on lapsesta taikka paremminkin nuoruudesta saakka ollut jonkunlainen kumma veto Lontooseen. Yläasteella luokkakavereita pääsi matkalle Lontooseen, mutta meidän perheessä taloudellisesti tuo siihen aikaan ei ollut mahdollista. Mä olin kuitenkin jaksanut haaveilla Lontoosta vuositolkulla, ja pääsinkin ensimmäisen kerran tutustumaan tuohon upeaan kaupunkiin vuonna 2010. Minä + Lontoo tarkoittaa sitä, että sinne mieluiten matkustetaan ”naisporukalla”, eli oman siskoni kanssa, ja vielä mieluummin suuren lompakon kanssa. Jo tuosta ensimmäisestä visiitistä alkaen arvasin, että Lontoosta tulee sellainen paikka, jonne on vain pakko päästä uudelleen ja uudelleen. Eikä mun miehellä ole mitään sellaista vetoa Lontooseen, kuin minulla, vaikka olemmekin kerran siellä yhdessä käyneetkin. Viime vuoden maaliskuussa viimeksi kävimme Lontoossa perheen esikoisen ja oman siskoni kanssa kolmestaan, josta kirjoitinkin täällä. Joka todellakin oli sellainen Lontoon matka, jota ne reissut parhaimmillaan ovat.. shoppausta!

DSC_0260

Ensimmäinen kerta Lontoossa oli mulle se kerta, kun kaikki nähtävyydet piti juosta läpi. Oikeasti, metrolla olisi ollut alusta saakka paljon parempi ajatus liikkua enemmän. Lentokentältä oli helppo liikkua hotellille junan ja metron kuljettamana. Hotelli oli mukava Hydeparkin vieressä, metroasema vieressä ja lähellä Paddingtonin juna-asemaa, joten yhteydet oli viimeiden päälle kunnossa. Reissun aikana ostettiin siskoni kanssa ainakin yhdet uudet lenkkarit, kun matkakengissä ei enää yksinkertaisesti voinut jalkojaan pitää. Jokapaikasta kengät painoivat, hankasivat taikka muutoin vain tuntui epämukavilta. Kipu jaloissa oli ihan oikeasti aivan kamalaa, jalkapohja oli tulessa ja varpaisiin sattui. Iltaisin hotellilla olikin ihana kevyesti hieroa jalkoja, ja pitää niitä ylhäällä jotta veri taas kiersi. Vaikkakin oluen ystävälle englantilaiset pubit olisi varmasti myöskin oma kokemuksensa, mutten vieläkään ole itse oppinut tykkäämään oluesta, joten ne paikat jäivät kokematta.

DSC_0263

Mulle sykähdyttävin kokemus oli Madame Tussaudsin vahakabinetti ensimmäisellä Lontoon matkallani, jossa ihmettelin väentungosta ja kuinka oikeannäköisiä vahakabinetin asukkaat olivatkaan. Napsimme kymmeniä kuvia tuttujen hahmojen rinnalla, hymy huulilla. Lisäksi erehdyin ”kauhukäytävään”, jossa mulle iski paniikki pimeyden, äänien ja lähes päälletulevien kammottavien näyttelijöiden vuoksi. Päädyin paniikissa ” I want out! ”- hokemaa huutaen lyhintä oikotietä uloa, enkä oikeastaan muistakaan käytävän loppumatkalta yhtään mitään. Vaikkakin tuo Madame Tussaudsin vahakabinetti on koettu kolme kertaa, silti joka kerta siellä on muutettu kokonaisuuksia ja uusia tuttuja kasvoja ilmestynyt. Ja joka kerta yhtäpitkä jono ulkopuolella! Mutta en ole enää uskaltautunut ”kauhukäytävään” enää kertaakaan. Kävimme myös London Eyessä, joka oli omanlainen katsaus Lontooseen, upeat maisemat ja minä kiepuinkin ympäri ”hyttiä” kameran kanssa, ja unohdin täysin siskoni. Nimittäin hän pelkää korkeita paikkoja, ja istuikin matkan ajan keskellä ”hyttiä” penkistä kiinni pitäen ja kauhulla minun liikkeitäni katsoen. En tiedä sitten kumpi mahtoi saada enemmän tuosta maailmanpyörästä irti. Veikkaan että minä.

IMG_2005

Mä olen ollut onnekas, ja nähnyt Lontoon talvella ja kesällä. Lontoo on kaunis, ja vilkas kaupunki. Ihmisiä on ihan kauheasti joka paikassa, varsinkin niissä nähtävyyksissä. British Museum oli näkemisen arvoinen paikka, ja yksi tunnetuimpia museoita. Vaikken itse sitten yhtään olekaan sellainen museoihminen, mutta nähty on ja todella suuri kokonaisuus, jokaiselle jotakin katseltavaa. Tower Bridge on pysäyttävän hieno, joka piti tietenkin itse ylittää myös ja ihmetellä sillan rakenteita. Big Beniä ei voi ohittaa, se on valtavan korkea joen rannalla ja sen kellonsointi kaikuu jokea pitkin. Thames joki näkyykin juuri Big Benin luota, taikka sitä voit ihailla yläilmoista London Eyesta. Buckinghamin palatsi on myös näkemisen arvoinen, ja sitä rajaavat valtavat aidat kultaisin koristein. Oma juttunsa on seurata myöskin vahdin vaihtoa. Ja arvatenkin Buckinhamin palatsin ympärys tulvii ihmisiä, turisteja, sekä monet varoittelevat myöskin taskuvarkaista. Oxford Street lienee lasketaan myöskin nähtävyydeksi, mutta jos olet yhtään tavaratalojen, kauppojen, shoppailun ihminen – päädyt varmasti tälle kadulle. Lisäksi Bond Streetit tarjoavat mukavan shoppailumahdollisuuden lukuisine liikkeineen. Piccadilly Circuksen valomainoksella on otettava pakollinen kuva, ikuistettava tuo suuri valomainos. Aivan valomainoksen lähistöllä on muuten myös Ripley´s Believe it or not- museo, jossa vierailimme mieheni kanssa. Viimeisimmän Lontoon reissun vinkkinä Westfield London- kauppakeskus, jonne pääsee näppärästi punaisella metrolinjalla, ja tuo ostoskeskus on valtava. Ostoskeskuksen sisällä on erikseen luxusliikkeiden osuus, josta löytyy Louis Vuittonit, Pradat, Guccit, Mulberryt..

IMG_2012

Talvella, kuten tammikuussa, on oiva aika matkustaa Lontooseen alennusostoksille. Kun taas kesällä tuo kaupunki on luonnonpuolesta kauniin vihreä, ja tulvillaan kivoja puistoja jäädä vaikka picnicille. Lontoon punaiset bussit ja puhelinkopit, nämäkin on tietenkin Lontoon matkalta ikuistettava kameran linssin takaa. Kuitenkaan vielä kolmen Lontoon reissun jälkeen en ole Lontoon bussiin astunut, vaikka kokemus sekin olisi kiertää kaupunki bussin toisesta kerroksesta hiusten hulmutessa. Niin ja kyllä mä vielä haluan käydä siellä Bicester Villagessa, niinsanotussa outlet-kylässä. Tosin se reissu vaatii sitten yhden oman kyläpäivän, vaikkakin Bicester Villageen pääsee näppärästi tunnissa junalla Lontoosta. Mä luulen siis että mulla olisi vielä vaikka mitä nähtävää ja koettavaa Lontoossa, joten monta reissua varmasti edessä.

DSC_0249 DSC_0252

Shoppailijan näkökulmasta Lontoo on varsin mainio paikka, ja metrolla pääsee eri puolelle kaupunkia. Tosin Lontoo viime kokemuksieni perusteella onkin aika kallis, punnan ja euron erotuksen vuoksi. Lontoon suosikkipaikkoja ovat Victoria´s Secret alusvaateostoksien näkökulmasta, Forever21 vaatevalikoimansa puolesta, monet merkkikaupat, Harrodsin ihmeellinen suuri kokonaisuus, macaronsmaailma Laduréen liikkeet, edullinen Primarkin tavaratalo, Gapin liikkeet, Selfrigden upea valikoima ja paljon kaikkia muita mielenkiintoisia kauppoja. Täytyy todeta, että viimeisin visiitti Lontooseen oli juurikin sitä shoppailuholistin unelmaa, nimittäin pääosin sitä shoppailua. Reissuun oli säästetty mukava summa, ja hyvin helposti se tuli tuhlattuakin. Lienee siinä tuhlaamisessa ei mitään ongelmaa mulla koskaan ole ollutkaan. Meidän perheen teini-ikäinen esikoinen tiesi reissuun lähtiessämme monta paikkaa, missä halusi käydä. Ja ehdottamasti kannustankin teini-ikäisen kanssa matkustamaan, nimittäin hyvin jaksaa kävellä Lontoon katuja ristiin rastiin. Ja onhan se metrolla matkustaminen, metroasemien vaihtaminen jo eräänlainen kokemus isosta kaupungista ja siellä liikkumisesta.  Vaikka silti tarkkana saa varmastikin olla taskuvarkaiden varalta, sekä lapsi helposti hukkuu ihmismassoihin joten pelisäännöt on hyvä olla.

Mä itse puolestaan tällä hetkellä toivon vielä jonain päivänä pääseväni musikaaliin Lontoossa. Eli jokohan olisi hyvä hetki alkaa sunnittelemaan seuraavaa Lontoon matkaa?

IMG_0987

Kommentit

 • Marjo Peel

  Kiva lukea muiden kokemuksia Lontoosta :-). Suosittelen musikaalia ehdottomasti seuraavalle visiitille. Niiden taso on aivan huikea, joten kokemuksen arvoinen parituntinen :-), olen itse jo ihan koukussa.

  • Henna

   Oi, mä voin niin kuvitella. Ja varmasti vielä menen musikaalin kokemaan 😉

 • Nanni

  apua mie niin muistan viime kesän Helsingin reissun kun jalat huusi hoosiannaa ja molemmissa jaloissa oli monen monta isoa rakkoa. Olin muka valinnut kunnon kengät, ja kaikkea kanssa.
  Meillä haaveena päästä tulevana kesänä Itävaltaan ystävän perhettä tapaamaan.

  • Henna

   Se kipu jaloissa on kyllä kaameaa. Tsemppiä kesäsuunnitelmiin!

 • Tuija

  Lontoo on kyllä kiva. Meillä on oma rakkauslukko Tower Bridgen kaiteella. Pitäisikin pyytää Lontoossa asuvaa tytärtä kämään tsekkaan, vieläkö lukko on paikoillaan 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.