VALIKKO
31.1.2016 21:05

Se hetki, kun suunnitelmat hajoaa.

Mun sunnuntai sai erilaisen käänteen, kun mitä sen piti olla. Olin jo lauantaina valmistellut kotia, sekä tarjoiluja, mun sunnuntaisille ihka ensimmäisille sisustuskutsuille. Olin saanut kerättyä kivan porukan kasaan, ja esittelijän kanssa sovittu Perfect home– sisustuskutsut. Aika ihania juttuja bongailin heidän nettisivuiltaan, ja olin aivan innoissani! En koskaan ollut osallistunut Perfect Home- kutsuille, enkä myöskään toiminut emäntänä joten odoti kovasti tutustumista kyseisiin tuotteisiin. Kuitenkaan niinkuin real life ei kaikki mene niin kuin ollaan suunniteltu, ja mulle kävi niin. Jouduin naputtamaan aamupäivän aikana ”joudun perumaan kutsut” – tekstareita, sillä juniorilla nosti jo edellisenä päivänä kaamean korkean kuumeen ja tänä aamuna neiti oksenteli vessassa. Yöks ja jaiks. Kuka nyt tollaista tautia itselleen haluaisi? Mut hei, onko Perfect Homen tuotteet tuttuja? Mä sain näppärästi siirrettyä kutsut maaliskuun alkuun, joita odotan ehkä vielä innokkaammin. Mutta eikös sitä sanota, että hyvää kannattaa odottaa..

DSC_0303

DSC_0305

Eikä olisi ollut oikein neitiäkään kohtaan, ettei saa sairastaa rauhassa. Taikka en kestäisi ajatusta, että pian kaikki kutsuilla olleet yksi kerrallaan olisivat sairastuneet myös. Koulussa kiertää vahvasti influenssaa, ja se taitaa olla nyt aika yleistä – joten veikkaan sen kotiutuneen meillekin. Kuume huitelee 39 asteen yläpuolella, ja ikkunasta otetaan raitista ilmaa samalla kun lasketaan kuumetta. Influenssaan tietääkseni voi liittyä lapsilla myöskin oksentelua, taikka mahakipuja. Joten tänään voidaan vielä vetää pitkää tikkua, että kumpi meistä vanhemmista jää kotiin ja kiikuttaa aamulla kuumeisen lapsen lääkärille. Pikkulapsiaikana meillä sairastettiin paljonkin, ja silloisessa työelämässä minun oli helpompi jäädä kotiin. Viime vuosina roolit ovat kääntyneet toisinpäin, ja mieheni on helpompi olla sairastuvalla kuin minun. Ehkä kuitenkin huipennuksena se, että esikoisen kotiutuessa harkoista kotiin, hän valitteli kurkkukipuaan ja kömpi sänkyynsä peiton alle. Eli tällä hetkellä influenssa tai mikälie virus on kaatanut meidän perhestä tämän viikonlopun aikana 2/4. Oikeastaan jännitänkin, että mahdanko minä selvitä ilman tätä pöpöä? Ainakin käsisaippua ja käsidesi on olleet ehdottomat bestikset tän viikonlopun aikana, ja omat käsipyyhkeet! Mulla on muutoinkin ollut aktiivinen viikonloppu, ja molempina päivinä olen käynyt hikoilemassa salilla – voinko ajatella että vastustuskykyni on nyt huipussaan? Vai menikö se just toisinpäin?

Vaikkei päivän suunnitelmat menneet ihan putkeen, niin silti mun siivousinnokkuus oli läsnä. Mä olin päättänyt pyhittää sunnuntaiaamun siivoukselle kutsuja varten, ja käytinkin sen ajan siivoukselle. Pohdin moneen otteeseen hangatessani keittiöntuolejamme, että kannattiko tosiaan vaihtaa mustista tuoleista valkoisiin? No ehkei kannattanut. Valkoisiin istuimiin. Lisäksi valkoiset tuolit keittiössä ovat todella työläät pitää valkoisena, ja vaatteista tarttuu helposti väriä istuimiin. Eikä varmasti lapsiperheessä valkoinen aina ole se paras valinta, vaikka onhan meillä valkoiset sohvatkin..

DSC_0307 DSC_0310 DSC_0314 DSC_0315 DSC_0316

Päivästä tulikin aika rento ja aikatauluvapaa. Ja vaikka päivä ei mennyt suunnitelmien mukaan, siitä tuli hyvä just näinkin. Sain rentoutua, kölliä lasten vieressä ja nauttia puhtaasta kodista ja tulppaaneista. Ja sain luvan kanssa puuhastella kotona, ja nostella vähän keväisiä elementtejä esille. Sitä pastellista turkoosia. Noi söpöt talot olen bongannut joulun jälkeen kodin1:sen alennuspöydästä, ja hintaa näille taloille jäi yhteensä jotain viisi euroa. Tulipa muuten myös juotua aika monta kuppia kahvia, jotta saatiin edes osa tarjoiluista syötyä. Mutta eihän niitä olisi voinut roskiinkaan heittää? Laitoin osan porkkanakakusta pakastimeen, vaikken edes yhtään tiedä olisiko sitä voinut pakastaa? Mitenhän kakun kuorruttelle mahtaa käydä pakastaessa? Onko kokemusta?

Mutta hei, pitäkää peukkuja että tää sairastupa alkaa pian voimaan paremmin! Ja että mä selviäisin ilman tota kammottavaa kuumetautia, ja pysykäähän tekin terveinä!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.