VALIKKO

Koti uusiksi?

DSC_0336

Kuten mä olen kertonut, mulla on joku sellainen keväinen sisustusvimma. Ja yleensä ottaen jokin freesauslinja, niinkuin vaatteissakin tekisi mieli laittaa kaapin sisältöä uusiksi. Mutta mitä sisustusrintamaan tulee, niin sen jälkeen kun hankimme toisen koiramme – on jouduttu heittää ehkä se about viisi mattoa roskiin. Nimittäin onko mikään ärsyttävämpää kuin se, että koira oksentaa matolle! Ääh, ja eihän se meinaa mitenkään lähteä pois. Zorro ollaan puolestaan pennusta saakka opetettu oksentamaan lattialle, eikä vahinkoja muualle olekaan sattunut. Uusille lukijoille tiedoksi, että perheessämme asustaa kaksi Coton de tulear- rotuista koiraa, ja kirjoitin toisen yllättävästä hankkimisesta täällä.  Mutta, nyt sitten on hiukan hakusessa nimenomaan nuo mattoasiat, millaisen maton sitä hankkisi olohuoneeseen? Ja nimenomaan koiraperheen näkökulmasta?

Mua kiehtoisi ihan kamalasti ne huopapallomatot, kuten SUKHIMATOT. Onko teillä kokemusta miten huopapallomatot käyttäytyy arjessa? Toisaalta minua kiehtoisi myöskin erilaiset villamatot, kuten esimerkiksi Askon Letti-villamatot. Mutta entäpä tuo villa, mitä jos koira tulee kosteilla tassuilla ja matto kostuu – alkaako se tuoksumaan? Meillä on ollut nukkamatot aiemmin olohuoneessa, ja ainut ongelma niissä oli käytössä se loputon nukan irtoaminen, joka oikeasti rupesi ärsyttämään. Koirathan tykkää hangata itseään mattoa vasten, joten myöskin kestävyyttä haetaan matolta. Joten jos on vaan vinkkejä antaa maton hankkimiseen, niin ne vinkit otetaan kiitollisena vastaan!

DSC_0337

Makuuhuoneen päätyseinä kaipaa uutta tapettia, nyt se on ruvennut ihan kirjaimellisesti ärsyttämään. Mä olen puhunut jo pitkän aikaa uudesta tapetista, ja viime kesänä oli yksi vaihtoehto tapetoinnille mutta se jäi, joten ehkä tänä kesänä sitten seinämme saa vihdoin sen valkoisemman tapetin. Mulla tietenkin on mielessä se sama tapetti, mikä alusta saakka, se koivutapetti Cole&Sonilta. Mihin niistä pakkomielteistään pääsisi?

Ja muutoinkin uudelle päiväpeitolle olisi tarvetta. Olen ajatellut joko teetättää mittojen mukaan tai onko teillä kokemuksia Zipit -päiväpeitoista? Päiväpeitto vain vetoketjulla kiinni, ja sänky on aina siisti. Vai olisiko sekään itsestäänselvyys, että viimeisenä pedistä noussut petaisi sängyn oli siinä vetoketju tai ei?

DSC_0343

Keittiössä oli ihan paras hankinta tuo Finlaysonin pajatso- vahakangas, enkä sitä raaski ottaa edes pois, nimittäin vaiva pitää pöytä siistinä on poissa. Meillä on siis massiivipuinen ruokapöytä, joka vaatii huolenpitoa ja öljyämistä ja siihen tahtoo jäädä vähän liian helposti esimerkiksi lasinpohjasta jälkiä, jos unohtaa lasin paljaalle pöydälle. Mä olen suosinut erilaisia tabletteja pöydällä, erityisesti Marimekon vahatabletit ovat olleet suosikkejani. Mutta ai että on helppoa tuollaisen vahakankaan kanssa, ja voisin ajatella hankkivani toisenkin vahakankaan keittiönpöydälle. Vaikkapa ehkä Marimekosta? 😉

DSC_0345

Keittiöntuolit ovat nyt pari vuotta vanhat, hankimme ne Kodin1:sta. Niissä on sopivasti tammijalat, jotka sopivat massiivitammipöytämme kanssa täydellisesti yhteen. Suosittelen päivittämään ruokailuryhmästä tuolit, niin koko ruokailuryhmä saa uuden ilmeen pienemmällä budjetilla kuin laittamalla koko setin uusiksi. Ainakin meillä tämä kannatti, sillä pöydässä ei ollut mitään vikaa ja koko ruokailuryhmän ilme raikastui uusilla tuoleilla. Jälkeenpäin voikin viisastella, että kannattiko oikeasti valita valkoiset tuolit keittiöön..

DSC_0355

Meillä on kolme makuuhuonetta, ja välillä koen että se yksi huone puuttuu. Huone, jossa voisi tehdä töitä. Huone, jossa voisi pukeutua. Huone erilaista säilyttämistä varten. Tiedättekö senkin tunteen, kun tuntuu että kaapit loppuu kesken? Mun työpisteeni kotona onkin yleisemmin keittiönpöytä, samoin kuin siinä mä yleensä kirjoitan blogiakin. Tuo ”työpiste” ei ole kovinkaan rauhallinen, vaan keskellä muuta eloa. Silti mä olen sopeutunut. Se yksi huone, joka puuttuu, sellainen on muotoutunut kodinhoitohuoneestamme. Siellä mulla on naulakko, jossa säilytän vaatteita ja nappaan aamulla töihin lähtiessä päälleni kokonaisuuden. Naulakko on muuten HAY:n.

Kodinhoitohuoneessa mä teen monesti myös töitäni, koska esimerkiksi tulostimeni sijaitsee siellä. Enpä olisi uskonut, että kodinhoitohuoneella voisi olla niin monta virkaa kuin mitä se minulla palvelee. Mä olen jopa harkinnut, että siivoisinko kodinhoitohuoneen kaapit kokonaan uusiksi ja tekisin huoneesta sellaisen ”pukeutumishuoneeni” (ps. peili puuttuu). Joko pitää tilata se roskalava? 😀 Voisinko siirtää petivaatteet esimerkiksi meidän makuuhuoneen kaappiin? Kuka oikeastaan sanoo, mitä kuuluu olla kodinhoitohuoneessa tai mikä on oikea paikka millekin tavaralle säilytykseen?

DSC_0356

DSC_0359

Mistähän sitä uskaltaisi aloittaa tämän sisustuskuumeen kanssa? Vai pitäisikö istahtaa alas, miettiä ja harkita asiaa tarkemmin, ennenkuin alkaa suinpäin touhuamaan? Mitennii mä olen muka äkkipikainen ja nopea liikkeissäni?

Kommentit

 • Jaana M.

  Sievähän tuo makkarin tapetti on! Tietty sitä itse myös kyllästyy joihinkin asioihin. Vahaliina mullakin on taas suunnitteilla, mutta en tiedä, että raskinko laittaa valkoista ihanaa pintaa piiloon…Ihanaa viikonloppua! Tuuhan piipahtaan munkin blogissa 🙂

  • Henna

   Ihanaa viikonloppua sinne! Kyllähän minä käyn säännöllisesti, kiva hotelliloma teillä ollut 😉

 • Nanni

  Kokeilepa että maalaat vaikka vaalean harmaaksi makkarin seinät. Me tehtiin se vajaa pari vuotta sitten keväällä ja vitsi miten vieläkin tykkään tuosta sävystä.
  Toi sama keittiöntuoli entraus oli meillä syksyllä ja miten se muuttikaan keittiön ilmettä.

  • Henna

   Ei se maalauskaan ole poissuljettu, mutta kun se tapetti vieläkin huutelee. Tiedäthän sä minut 😉

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.