VALIKKO
26.11.2016 16:22

Ai mikä fiilis nyt?

dsc_1056

Ehdotin aiemmin tänään, josko kaivettaisiin se joulukoristelaatikko esille, mutta mieheni ei asiasta juuri innostunut. Puolestaan erityisesti minä ja juniori ollaan sen verran jouluihmisiä, että monenlaista on jo puuhattu. Talostamme löytyy useampikin joulukalenteri. Ensimmäiset paketit pipareita on paistettu, maistettu ja koristeltu. Joulutorttuja useampi pellillinen lämmitelty, ja glögiäkin maisteltu. Joulun tuoksut täyttää hiljalleen kodin, ja sen joulutunnelman saapumista omaan mieleen ei vaan voi estää. Olohuoneeseen vaihtuu punaiset lyhdyt takanpäälle, sohvatyynyille punaiset tyynynpäälliset ja kynttelikkö keittiönikkunalle. Joulupukin lahjalista kirjoitettu, ja tontut senkin jo ovat noutaneet.

Mun oma fiilis, the joulufiilis, syntyy pienistä asioista. Tänä jouluna mun jouluisen sydämen sulatti tää ihana kartonkinen piparkakkutalo, joka on joulukalenteri. Bongasin tämän Harjunpaperin ( www.harjunpaperi.fi) sivuilta ja nappasin heti samana päivänä tämän itselleni, hyvä niin, nimittäin tällä hetkellä nämä piparkakkutalot ovat loppuunmyydyt vaikkakin monta muuta söpöä vaihtoehtoa löytyykin. Mutta olihan tää piparkakkutalo ihan ybersöpö, vai mitä mieltä olette?

dsc_1043

dsc_1042-001

Mun fiilis on tällä hetkellä niin joulussa kuin olla voi. Nautin ja iloitsen myöskin juniorin jouluhuumasta, joulukuun alkamisesta, joulukalenterin luukkujen avaamisesta, jännityksestä sekä erilaisista joulun suunnittelupuuhista. Tänäkin jouluna vietämme aaton kotona oman perheen ja appivanhempien kanssa, ja mikä onkaan sen parempaa kuin perinteinen perhejoulu. Mulle joulu on sellaista sekä yhdessäolon että rauhoittumisen aikaa. Vaikkakin muistan kyllä nekin joulut, kun asuin toisella paikkakunnalla ja juostiin ristiin rastiin sukulaisia joululahjojen merkeissä. Ja tunnustan, että ennen joulua hössötän vähän vaikka mistä, mutta aaton jälkeen on aika rauhoittua. Ja itseasiassa olen sen verran kummajainen, että vaikka tykkään fiilistellä ja hössötellä joulusta jo ajoissa marraskuun puolelta saakka, mutta jouluaaton jälkeen joulutavarat siirrän melko nopeaa odottamaan seuraavaa joulua. Onkohan siellä muita samanlaisia kanssani, joilta joulu myöskin sulavaa vauhtia poistuu?

dsc_1029-001

Tämä kuusi on muuten Minna Bakesilta ostettu. Kuusen saisi myöskin roikkumaan, mutta mieluusti pidän sitä joko olohuoneen tason päällä taikka keittiönpöydällä. Mitä nyt kuuseen tulee, niin meidän lyhty sai myös pari talvista kuusipuuta sisälleen..

dsc_1054

dsc_1053

Kuinka monta yötä jouluun vielä on?

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.