VALIKKO
29.4.2016 21:05

Ei vappua ilman ilmapalloja?

Vappu! Mä bongasin tänään vapuksi metallinhohtoisia mustia ja valkoisia ilmapalloja, ja ne sopivat täydellisesti mun kotiini. Nää pallot löysin ihan K-marketin valikoimasta. Ennestään meillä oli värikästä serpentiiniä – vaikkakin jostain lehdestä bongasin mustavalkoisen serpentiininkin, mutten enää muistanut mistä lehdestä.. Mutta olipa miten oli, niin minun mielestäni vappuun ehdottomasti kuuluu ilmapallot ja serpentiinit! Jaksatteko te koristella kotia vapuksi?

DSC_1021-001

DSC_1020-001

Meillä perjantai-illan aikana tuoksui kotona myös tuoreat itseleivotut vappumunkit. Mieheni leipoi pieniä herkullisia rahkamunkkeja, ja ystäväni oli valmistanut todella herkullista simaa meille. Mitä noihin munkkeihin tulee, niin eipä sillä, mä olen pakastimeen hankkinut paistovalmiita munkkirinkeleitä. Ja pakastimessa on laatikollinen berliininmunkkeja. Ja laatikollinen omarmunkkeja. Onpa ihme juttu, jos munkit loppuvat meiltä kesken?! Vaikkakin itsestäni on tärkeää, että pakastimessa olisi aina vierasvaraksi helppoja ja nopeita tarjottavia kahvipöytään.

Olen oikeastaan pohtinutkin, onko meillä varsinaisia vappuperinteitä. Meillä ei ole tapana varsinaisesti juhlia vappua, vaan yleensä vietämme perheen kesken vapun. Useana vappuna löydämme tiemme vapuksi saapuvaan tivoliin, ja käymme katsomassa vappucruisingnin. Lapsille on vuosittain hankittu foliopallot vapuksi, mutta nykyään enään vain juniori haluaa vappupallon. Muistan myös yhden vapun, jolloin lapsille hankitut vappupallot pääsivät kotipihassa auton peräkontista karkuun taivaalle – ja mieheni samalla hetkellä suuntasi keskustasta ostamaan tilalle uudet pallot. Vappupäivänä olen perinteisesti nostanut ylioppilaslakin päähäni, vaikka vähän hassulta se vähän tuntuukin ja ehkä näyttääkin.

DSC_1026-001

DSC_1029

Mä luulen vahvasti, että tämä(kin) vappu sujuu herkuttelun merkeissä – mutta vappunahan se on sallittua? Mutta, mitä sinun vappuusi kuuluu?

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.