VALIKKO
25.7.2016 14:00

Fiilikset töihin paluuseen.

Yksi yö, ja arki koittaa. Kesäloman kolme viikkoa on lomailtu. Mahtava loma. Kieltämättä tää loma on otettu loman kirjaimellisessa tarkoituksessa, lomaillessa ilman suuria suunnitelmia. Kolmen viikon aikana oon saanut nauttia auringosta, pilvisistä keleistä sekä kesäsateista. Juurikin hyvä tasapaino, nimittäin jos aurinko olisi vain paistanut – väitän, että sisällä en olisi saanut mitään aikaan. Nyt tuli kaappeja siivottua, hoidettua tekemättömiä asioita, siivottua auto ja ulkovarasto. Mansikat ja vadelmat pakattu pakastimeen talven varalle. Ja niin, se mukavin juttu lomalla – ai että mä oon rakastanut niitä pitkiä aamu-unia! Oon huomannut, että ihan oikeasti mä en olekaan enää aamuvirkku vaan osaan hyvin nukkua pitkään. Puoli kahdentoista aikaan nautitut aamupalat on todellista luxusta! Enkä oo todellakaan ainut perheessämme, sillä koirat mukaan laskien ollaan kaikki opittu nukkumaan pitkään, mutta myös valvomaan pidempään.

DSC_1643

Ehkä ne kesäloman parhaimmat muistot ovat yhdessä vietetyissä hetkissä uimarannalla, taikka reissatessa sukulaisiin / ystävien luokse. Yhteiset hetket, naurut ja itkut, kesänherkut ja pitkät aamu-unet, niistä mun kesäloma on tehty. Ja se, kuinka kaunis Suomi onkaan kesällä. Miten mä jaksoin ihastella kesälomareissulla Naantalin maisemia. Kuinka mahtavaa oli viettää lomaa yhdessä ystävien kanssa, keittää päiväkahvit tai nähdä rannalla eväiden kanssa. Miten helppoa ja kiireetöntä elo oli, ilman aikatauluja ja työaikoja. Kuinka hermot lepäsi, eikä ollut tarvetta stressata. Onhan tämän kesän aikana juhlittu kerrakseen, ei käy kieltäminen. Mahtaa huomisaamuna olla melkoiset juhlafiilikset, kun herätyskello herättelee töihin nousemaan. Ai että. Rytmit on ehkä hiukan loma-asennossa vielä..

IMG_4007

Mutta mä tiedän, että selviin tämän viikon tulevista arkiaamujen herätyksistä kyllä sankarina, tsemppaamalla ja ajatusten voimalla. Asenne ratkaisee, vai miten se meni? Kaikilla lienee yhtä vaikeaa palata töihin kesälomalta? Mutta, yksi mutta tässä on. Nimittäin – kovinkaan montaa herätystä ei ole edessä, kun tää nainen istuu Finnairin koneessa kohteena iki-ihana, sydämeni vienyt, Pariisi! Tuskin maltan odottaa loppuviikkoa, ja reissua, ja tulevaa yhtä kesälomaviikkoani Ranskan mailla!

Vieläkö te lomailette?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.