VALIKKO
29.1.2017 16:11

Itse tehty!

En tiedä miten se ihmismieli osaa salakavalasti hakea tasapainoa elämän rytmiin, ja yrittää keksiä keinoja saada sinut rauhoittumaan. Ensimmäinen kropan yritys onnistui kohdallani 50/50 – uusi kirja, innostuin lukemaan mutta ilmeisesti kirja ei vetänyt minua mukaansa, sillä siellä se keskeneräisesti luettuna edelleenkin odottaa. Ja täytyy kyllä sanoa, että hyvällä kirjalla on erittäin suuri vaikutus, nimittäin normaalisti parissa illassa olen kirjan kuin kirjan lukenut. Tykkään erityisesti tositarinoista, sekä rankemmistakin elämänkokemuksista. Koen, että kirjoista saa myös jotain omaan yleissivistykseen sekä eri perspektiivejä elämään. Lukeminen siis todellakin kannattaa, ja kyllä mä varmasti sen uusimman kirjankin luen loppuun! Parhaimmat kirjat koskettavat pitkän aikaa lukemisen jälkeen, ja niistä jää oppeja omaankin elämään taikka arvomaailmaan.

Plan B kropalla oli neulelangat. Ja olipa niitä ihania lankoja myynnissäkin, ja edullisesti, alle 3€ per kerä. Joten kyllä nyt osui ja upposi – kotiuduin kaupasta usemman lankakerän kanssa. Yksi tuubihuivi neulottu, ja tänään sain juniorille valmiiksi oman neulehuivin. Muistan taas, miksi se neulominen olikaan niin kivaa! Neulominen on koukuttavaa, siinä näkee työnsä jäljen ja se saa totaalisti unohtamaan esimerkiksi työasiat. Neulominen auttaa rentoutumaan, ja siinä se neulomistyö etenee samalla telkkaria katsellen. Kaipa tämäkin on upea keino saada minunkaltainen ”ikiliikkuja” rauhoittumaan. Ottamatta nyt kantaa siihen fiilikseen, mihin tänään jouduin, toisen koiramme omiessa neulelankakeräni ja purkaessa sitä.. Mutta tämä neulonta selkeästi lukemisen ohella minulle se paras keino rauhoittua ja irtaantua kaikesta stressiin viittaavasta.

Mun ensimmäinen huivi tälle talvelle syntyi samalla ohjeella, kuin millä aiemminkin olen neuletuubihuiveja neulonut. Ohje löytyy täältä omasta postauksestani: http://pakkomielteet.blogspot.fi/2014/09/ideoiden-tuloa-ei-voi-estaa.html . Neulottavana tällainen huivi on erittäin helppo, sillä toinen puoli neulotaan pelkästään oikeaa ja toinen pelkästään vasempaa neuletta. Kyseisen neuletuubihuivin neuloin siskolleni, toivottavasti tulee käyttöön.

Juniori puolestaan toivoi itselleen pitkää huivia, joten aloitin neulomaan samalla tekniikalla hiukan kapeampaa mutta huomattavasti pidempää huivia. Vielä on kysymysmerkkinä, teenkö huivin päihin hapsut vai jätämmekö näin hapsuttomiksi. Neulominen on minulle sellaista puuhaa, joka todellakin saa minut pysähtymään mutta sitoutumaan tuohon hommaan. Mukavan leppoisaa hommaa tuo neulominen, mitähän sitä seuraavana neuloisi? Olisiko teillä jotain ideoita antaa tänne päin?

Onko siellä muitakin, ketkä innostuu neulomisesta minunlaillani?

ps. Neulelankani oli Novita Untuva lankaa, joka tosin on myynnissä rajoitetun ajan.

Kommentit

 • Nanni

  Voi ne sun huivit on niin ihania. Vieläkin tallessa se sun tekemä tuubihuivi.
  Itse taas tykkään lukea hömpänpömpää ja samaistua kirjan päähenkilöön. Himoshoppaajat on mun lemppareita <3
  Haleja muru <3

  • Henna

   Kiva jos sulla vielä tallessa se huivi <3 Näitä on vaan niin kiva neuloa kun sattuu kivaa lankaa! Mitähän seuraavaksi?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.