VALIKKO
7.2.2016 21:23

Ja säkään et leivo edes laskiaispullia!

”Ja säkään et leivo edes laskiaispullia!” Näin mä kuulin sairastuvaltamme. Olen monena vuonna tyytynyt Pirkan valmiisiin paistopulliin, ja täyttänyt ne vadelmahillolla ja kermavaahdolla. Ajatus näihin tämän laskiaisen ”pikapulliin” tuli laskiaissunnuntaiaamuna, ja päätin yllättää sairastuvan väen. Olin aiemmin huomannut kaupan pakastealtaassa Kotiuunin pullataikinapaketin, ja se jäi mieleeni juurikin sellaisena hätävarana kun pitää nopeaa jotain taikoa kahvipöytään. Kauppojen aukioloajat hellivät mieltäni, kun olin jo läheisessä marketissa kymmenen aikaan ostoksilla.

DSC_0382

” Mikä tuoksuu noin hyvältä?!” ”Makuuhuoneeseen tuli pullantuoksu.” Mieheni ja esikoinen ihmettelivät ja tuoksuttelivat makuuhuoneessamme, kun minä juniorin kanssa olimme laskiaispullien valmistuspuuhissa. Tuo Vaasan Kotiuunin pullataikina sulatettiin huoneenlämmössä noin reilu puoli tuntia, ja paketissa on kaksi taikinalevyä joko kaulittavaksi taikka pyöreiden pullien tekoon. Juniori pyöritteli taikinasta palloja, joita kohotettiin lämpimässä paikassa myös puolisen tuntia. Voideltiin kananmunalla ja ripoteltiin pintaan hiukan raesokeria, ja uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Jäähdytettiin, halkaistiin ja täytettiin vadelmahillolla ja kermavaahdolla. Keitettiin kahvit, herkuteltiin ja lähdettiin juniorin kanssa pulkkamäkeen.

DSC_0384

DSC_0385

DSC_0386

” Ei ollut edes mantelimassaa!” ”Meitä jakautuu kahteen, toiset tykkää mantelimassalla ja toiset hillolla. Mantelimassaa sen olla pitää.” No niinpä niin, yritys hyvä kymmenen minulta. Hyvin nämä laskiaispullat hillollakin meni alas.

Vinkkinä vaan, jos haluat päästä helpommalla ja nopeammalla pullien leipomisessa, taikka halajat pientä määrää pullia tarjolle – tuo taikina oli vieläpä tosi hyvänmakuista sekä sopivan kardemummaista. Ja todella hienosti tällä pullataikinapaketilla myöskin perheen pienimmät taikovat tuoreita pullia kahvipöytään. Joten, kurkkaa pakastealtaaseen, sieltä tämäkin Kotiuunin paketti löytyi. Vai teetkö mieluummin pullatkin alusta loppuunsaakka ihan itse? Ja mites siellä teillä mahtoi laskiaissunnuntai mennä, oliko laskiaispullia tarjolla taikka tuliko käytyä laskemassa pulkkamäkeä?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.