VALIKKO
13.9.2016 12:59

Jotain taianomaista!

Mikä Disneylandissa oli parasta?

dsc_0628-001

Selkeä kysymys, mutta vastaus on aivan hirvittävän vaikeaa. Disneylandin suhteen odotukset olivat korkealla meillä jokaisella, vaikkei silti osattu kuvitella läheskään yhtä hyvin kuin millainen se todellisuudessa oli. Mahtava, isolla rahalla rakennettu kokonaisuus. Viimeisen päälle teemojen mukaisesti rakennetut rakennukset, istutukset sekä henkilökunnan asut. Jokainen yksityiskohta on varmasti tarkkaan mietitty, ja onhan tuo Disneyland vaan niin taianomainen!

dsc_0631-002

dsc_0630

dsc_0293

dsc_0416-001

Pariisin Disneyland sijaitsee 32kilometriä Pariisista itään, Marne-la-Valléen kaupungissa. Itse matkustimme lähes suoraan sisäänmenoporteille metrolla. Täällä on periaatteessa kaksi eri puistoa, Disneyland Paris ja Walt Disney Studios. Disneyland Paris täyttyi pienistä disneypukuisista prinsessoista, Mikeistä, Minneistä ja kaikenmaailman hahmopuvuista. Minunkin jo lapsena haaveiltuja Minnihiiri- korvia oli todella monella päässä, Disneyland avainnauhat melkoisine pinssivalikoimineen kaulassa. Eri kellonaikoihin voit tavata ihkaoikean Disneyhahmon ja ottaa yhteiskuvia. Itse olimme elokuun alussa Pariisin Disneylandissa, jolloin euroopassa muillakin lomat päällä, ja ihmisiä oli melkoisesti.

dsc_0373

dsc_0392

Disneyland paikkana kävijälle on myös kallis. Liput ovat arvokkaat, ja sisällä on oma Disneyland hinnastonsa, mutta kun sinne kerran menee niin piheily on aivan turhaa. Mutta ainakin itse mietin joka ikinen hetki, että se miten isolla rahalla tuo kokonaisuus on rakennettu, niin yhtään en valittele hinnoista. Disneyland puistoissa menee aikaa, meillä Pariisissa otti kaksi päivää, toisen puiston puolella ja toisen studion puolella – ja silti jotain jäi näkemättä ja kokematta. Jonottaminen on se yksi osa koko kokemusta, jonot olivat jossain todella pitkät, kuten 75minuuttia. Hyvät kengät tulee ehdottomasti valita jalkaan, ja sateenvarjo, sillä ilma saattaa muuttua hetkessä. Kärsivällisyys, lapsenmielisyys ja ihmettely – niillä pääsee jo pitkälle tuolla ”taikamaassa”. Disneyland on myös täynnä kaikenlaisia kauppoja, ihan laidasta laitaan Disney-tavaraa. Mekin ostimme matkamuistoja juurikin Disneylandin kaupoista.

dsc_0316-001

dsc_0372-001

dsc_0393-001

dsc_0396-001

Disneylandissa on monenlaisia laitteita, moneen makuun. Ajatuksena kaikissa kohteissa on kuitenkin säilyttää se taianomaisuus ja teema, ja voi että me viihdyttiin. Käytiinpä perheenä sellaisissakin laitteissa, joihin en itse olisi varmasti muutoin suostunutkaan, mutta kun kerran ollaan Disneylandissa niin mikä ettei..  Kuten nyt esimerkkinä Tower of Terror, tsiisus mikä laite vapaapudotukseneen. Erilaisia 4D-laitteita erikoistehosteineen, kuten vaikkapa Disneystudion puolella ne räjähdykset ynnä myyt – mikä mahtava kokemus. Testattiin monessa laitteessa ”fastpass” toimintoa, jolla saatiin erillinen lippu ja kellonaika – jolloin kyseiseen laitteeseen pääsi nopeampaa jonoa pitkin.

dsc_0690 dsc_0691-001

dsc_0694

dsc_0704-001

dsc_0715

Ja entäpä se Disneylandin paraati illalla, aivan mahtava kokemus ja se ihmismäärä katujen varrella oli häkellyttävää! Ja vinkkinä muuten reissaajille, sisäänmenoporteilla on myös matkatavaroiden säilytyspiste, ettei tarvii esimerkiksi reppua kantaa selässä koko päivää. Meidän hotelli oli yhden metropysäkin päästä Disneylandista, ja hotellilta maksuton kuljetus porteille. Itse Disneylandin alueella olevat hotellit olivat aika hulppeissa hinnoissa.

dsc_0487 dsc_0498 dsc_0542-001

dsc_0547-001

dsc_0553-002

dsc_0569-001

dsc_0609-001

dsc_0614-002

Ja yleensäottaen minulle, aikuisellekin, koko Disneyland oli niin mahtava kokemus – olinhan haaveillut pääseväni sinne pikkutytöstä asti!

Kommentit

  • Tiia - Littlebigthings

    Kyllä mä varmaan olisin tuolla niin onnesta soikeena että huhhuh! Oispa ihan unelma päästä joskus!

    • Henna

      Kyllä mä ja lapset oltiin kanssa onnesta soikeena! Yksi oma lapsuudenhaave tuo paikka <3

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.