VALIKKO
23.11.2016 21:39

Kalevala Koru rakkautta.

Helppoa tää nykyajan nettishoppailu, lähestulkoon kaikkea saa tilattuna pakettina postiin/ärrälle tai ihan kotiovelle. Mä tilasin itselleni Kalevala Korulta jotain uutta, vaikka niitä korujahan mulla ennestäänkin löytyy aikamoinen lajitelma. Edelleenkin korulaatikoissani on myös niitä rippikouluajan lahjaksi saatuja pronssisia Kalevalan karhuja, tinttejä ja ties mitä. Aikuisiällä puolestaan suurin osa Kalevala Koruistani on hopeisia, mukaanlaskematta kihlasormustani joka on keltakultaa.

dsc_1030-001

Lähetyksessä oli mukana myös yllätyslahja – nimittäin Kalevala Korun upea joulukoriste. Niin ja vinkkinä teille, Kalevala Korun verkkokauppa lähettää kaikissa marras-joulukuun aikana tehdyissä tilauksissa mukana yllätykseksi joulukoristeen. Joulukoristekin on kotimainen ja valmistettu Helsingin Pitäjänmäellä.

dsc_1031

Mutta oletteko oikeasti tietäneet, että kaikki, siis ihan oikeasti, kaikki, Kalevala Korun korut valmistetaan käsityönä Suomessa? Ja vieläpä Helsingissä, Pitäjänmäellä. Kalevala Korun jokaisella korulla on ollut aina tarina, ja pieni tarinavihkonen onkin jokaisessa korulaatikossa mukana. Kalevala Korun missiona on luoda iloa ja mielihyvää niin arkeen kuin juhlaan kestäviä arvoja toteuttaen. Ja ainakin minulla tämä missio on toteutunut, nimittäin mitään näitä naisellisempia ja monikäyttöisempiä kotimaisia koruja saa kyllä hakea. Mä rinnastan  Kalevala Korun vahvasti kotimaisuuteen, suomalaisuuteen. Vähän sama juttu kuin Marimekon kanssa, vaikkakin Marimekon tuotantoa ei liiemmin taida enää Suomessa ollakaan..

Mun paketista löytyi ihastuttavan kauniit Kalevala Korun Haave – korvakorut. Nämä olivat rakkautta ensi silmäyksellä, ja uusi tuttavuus tämä Haave sarja. Nämä ovat ulkoisesti kuin rengaskorvakorut, mutta takana korussa on napit – joten juuri minulle tehdyt. Perinteiset renkaat ei ihan ole minun juttuni, ja jostain syystä tukkani kietoutuu sinne renkaisiin. Mitä tykkäätte mun korviksista?

dsc_1037-001

dsc_1033-002

dsc_1040-001

dsc_1041

Tilaamani Haave-Korvakorut olivat ehdottomasti omat suosikkini uusien tuttavuuksien joukosta. Niin, ja arvtkaa mitä. Itsellä oli kunnia olla mukana ensi vuoden Kalevala Korun 80-vuotisjuhlanäyttelyssä, joka kiertää ympäri Suomen ja tästä syystä minut löysi viime viikonloppuna Helsingistä. En tiedä minkä verran asiasta voin kertoa, mutta kyseessä oli minä ammattikuvaajan kameran edessä ja lopputulokset ovat ensi vuonna esillä useammassakin kaupungissa. Kerron varmasti tästä enemmän, kun ensi vuosi koittaa. Sen verran kokemuksesta, että en ole koskaan ollut studiokuvassa (paitsi hääkuvassa) mutta edessä oli varsin ammattilainen, joka osasi asetella minut mitä erilaisiin asentoihin sulavasti. Mutta mitä tulee minuun ja Kalevala Korun koruihin, kyllä meillä on vahva side ja olen todella kiitollinen tuosta yhteistyöstä Kalevala Korun kanssa. Keskustellessani ja kysyessäni erilaisia seikkoja Kalevala Korusta, tuntuu että se side vain vahveni. Yhtäaikaa tuntui epätodelliselta, että siinä sijainnissa oli myös tehdas, josta ne korut lähtivät meille kuluttajille. Muistoja kokemuksesta varmasti tulee ensi vuonna lisää, mutta nyt voin hymyillä kiitollisena uusista upeista korvakoruista.

dsc_1039-001

img_7616

Onko siellä muitakin, ketkä rakastuvat vuosi toisen perään Kalevala Korun korumallistoihin? <3

Kommentit

 • pylpyrä

  Kalevalakorulta tulee noita uusia koruja kuin sieniä sateella.Useimmat muotoilultaan ”hilpetööriä”.Entinen laatu mennyttä.

  • Henna

   Minun oma suosikkisuunnittelija Kirsti Dougas, hänen suunnittelemat korut erityisesti mieleeni. 🙂

 • Marjo Peel

  Korurasian kätköistä löytyy jokunen klassikko minultakin :-). Brittimiehelle olen myös antanut lahjaksi Kalevalaa ja on tykännyt!

  • Henna

   Hienoa, että suomalaisuus puree ulkomaillakin! Mä oon kyllä niin ihmeellinen, etten kyllästy varmaan ikinä 🙂

 • Sirpa Pöyhönen

  Hei!

  Olen vanhojen Kalevalakorujen ystävä. Uudemmat ovat niin erilaisia, ettei niitä heti hoksaa ko. sarjan kuuluviksi. Makuasioista ei voi kiistellä. Minulla on postaus täällä Kalevalakoruista, jos kiinnostaa tutustua.
  t. Sirpa

  • Henna

   Juuri näin Sirpa, makuasioista ei voi kiistellä. Ehdottomasti käyn kurkkaamassa! Kivaa joulunodotusta!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.