VALIKKO
16.5.2016 09:54

Kaunis Helsinki.

Olimme pienellä irtiotolla arjesta. Olimme järjestäneet perjantain vapaaksi töistä ja koulusta, joten starttasimme heti perjantaiaamusta kohti Helsinkiä. Mieheni oli järjestänyt pienen yllätyksen meille, ja alunperin suunniteltu hotelli oli vaihdettu sellaiseen hotelliin, jossa illalla saimme uida ja saunoa. Eikä ihan perushotellihuonekaan odottanut meitä perillä..

IMG_1898

IMG_1899

IMG_1957

IMG_1902

IMG_1903

IMG_1904

IMG_1905

Yövyimme Skandic Parkissa, ja kuinka ihana tää huone olikaan. Kylpyamme ja suihku erikseen, ja kaksi erillistä huonetta – siis sitä tilaa, mitä perheenä osaa todellakin arvostaa. Makoilimme mieheni kanssa sängyllä, ja jaksoin pitkän tovin ihastella huoneen tyyliä, listoja ja värimaailmaa. Mukavasti sisustettu, ja naureskelimmekin että pitäisikö omaan kotiimme ruveta tekemään remonttia. Ei kai nyt sentään, mutta kyllä tällainen kelpaisi vaikka Helsingin viikonloppuasuntona!

IMG_1969

IMG_1970

Hotellin saunasta oli hulppeat näkymät Helsinkiin. Toisesta ikkunasta avautui näkymä Linnanmäelle päin ja toisesta ikkunasta näkymä Tuomiokirkolle päin, kyllä kelpasi löylyjä heitellä näissä maisemissa. Ja yhtälailla kun minä ihastelin maisemia, yhtälailla tytöt tykkäsivät pulikoida uima-altaassa. Kyllä Helsinki on vain niin kaunis kaupunki, erityisesti kesällä se herää henkiin. Olisinkin kovasti halunnut käydä sunnuntaina Suomenlinnassa taikka Roihuvuoren Kirsikkapuistossa, mutta ikävä sadekeli esti molemmat suunnitelmat. Valokuvissa olen nähnyt Kirsikkapuiston kirsikankukinnat, mutta olisin itse halunnut nähdä ne omin silmin. Ja mikäli olisimme olleet sunnuntaihin saakka Helsingissä, olisimme varmasti suunnanneet Hanamijuhlaan juurikin tuonne Roihuvuoren Kirsikkapuistoon.

IMG_1963

IMG_1965

Hotellihuoneessa nautimme herkullisen iltapalan, jotain jokaisen makuun. Mieheni oli hankkinut myös tuoreita mansikoita ja shampanjaa! Pientä luxusta, ja loman tunnelmaa..

IMG_1994

Jätimme auton hotellin parkkihalliin, ja kuljimme pidemmät matkat raitiovaunulla – ratikalla – tai lasten sanojen mukaan sporalla! Mieheni vei meidät päiväkahville mahtaviin maisemiin Helsingin Sokoksen katolla olevan kahvilan terassille, miksi aiemmin ei oltukaan täällä käyty? Kaikenkaikkiaan kaksi päivää Helsingissä meni todella mahtavasti, eikä vesisade vaivannut kuin lauantaina puolesta päivästä alkaen. Reissuväsymys selkeästi painoi kuitenkin, juniori nukkui koko kotimatkan ja mieheni nukahti välittömästi kotiin saapuessamme. Törmäsimme reissussa myös serkkuuni, mikä olikin mahtava sattuma.

IMG_1918

IMG_1926

Mä voisin pyhittää kesälomasta muutaman päivän Helsingille, ja sen nähtävyyksille. Ja voisin istuskella picnicillä jossain kivassa paikassa luonnossa, meren rannalla taikka Espalla kahvikupillisella nauttien kesästä ja katsellen ohikulkevia ihmisiä. Meidän perhe ihastui viime kesänä Suomenlinnaan. Linnanmäellä puolestaan on niiiin monta kertaa käyty, että jotain muuta voisi kokeilla. Luonnontieteellisessä museossa neidit ovat käyneet, minä en, joten ehkä sielläkin voisi pistäytyä. Entäpä kasvitieteellinen museo, sinne olisi mukava tutustua myös. Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa voisi olla mahtavaa käydä pulahtelemassa taikka tutustumassa Sealifeen. Olisihan siellä vaikka mitä vaihtoehtoja, jos pyhittäisikin päivät kokemuksille shoppailun sijasta. Mutta, mitä kaikkea paikkoja te suosittelette Helsingissä?

IMG_1912

IMG_1953

IMG_2008

IMG_2005-001

Kaikenkaikkiaan mahtavat päivät Helsingissä, nyt jaksaa odotella kesälomapäiviä pienen irtioton jälkeen. Ja nyt kelpaa suunnitella niitä kesälomapäiviensä ohjelmaa, mitähän mä keksin ja missäpäin Suomea neitien kanssa? Elokuun lomaviikolla koko perhe suuntaa lentokoneeseen ja kohti lomareissua, mutta ennen sitä nautitaan kauniista kesäsuomesta, sekä epäilemättä myös Helsingistä.

Kommentit

  • Marjo Peel

    🙂 lautalla Korkeasaareen sekä Suomenlinnaan. Aivan ihania muistoja molemmista paikoista pojan kanssa! Suosittelen.

    • Henna

      Korkeasaareen! Huippu idea, monta vuotta sitten viimeksi.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.