VALIKKO
21.8.2016 21:38

Kesä ja ne juhlat.

Tänään illalla nautittiin kauniista kesäillan tunnusta Jyväskylän Satamassa jäätelöpalloja nautiskellen. Viikonloppuna on ollut varsinaisen kesäiset ilmat, ja pihahommiakin on voinut vähän puuhastella. Kuitenkin yhtä aikaa hymyilyttää ja vetää suunpieliä alaspäin se fakta, että kesä kääntyy syksyyn – haluttiin sitä tai ei. Mä kyllä oon niin kesäihminen ettei epäilystäkään, etteikö kesä olisi lempivuodenaikani taikka en toivoisi kesän voivan jatkua aina. Ne sumuiset ja utuiset syysaamut ovat aivan nurkan takana. Naapurostossa kesäkukat vaihtuvat hiljalleen syyslyhtyihin. Itse vielä hoitelen kesäkukkia, vaikka tunnustankin purkaneeni riippukeinun jo odottelemaan talvisäilytystä.

Mutta tämä kesä ja ne kesän juhlat. Niitähän oli. Rippijuhlia, ylioppilasjuhlia, synttäreitä ja häitä. Jokaiseen juhlaan liittyy erilaisia tunteita, ja ehkä muistoja omista samoista ajoista. Rippijuhlat, ne oli ne juhlat, joissa meinasi pientä ikäkriisiä syntyä kun muistaa vielä omatkin rippijuhlat, ja samalla tajuaa ettei oman esikoisen samoihin juhliin ole niinkään pitkä aika. Ylioppilasjuhlat puolestaan ovat juhlina sellaiset, joissa nuorella on koko tulevaisuuden avaimet käsissään ja valinta opiskelujen ja työhön suuntautumisen puolesta. Moni nuori tässä vaiheessa monesti muuttaa myös omilleen. Mitä sitten niihin häihin tulee, niin ehdottomasti ne ovat suosikkejani juhlista. Häissä on se jännittämisen, rakkauden, kauneuden tunnelma. Suku kokoontuu katselemaan kirkkoon kun morsiuspari kävelee alttarille, sanoo toisilleen tahdon ja suutelee. Kyynelet valuvat poskille onnesta, ilosta ja siitä ihanasta rakkauden tunnelmasta.

Osallistuin viikko taaksepäin kesän viimeisiin häihin. Olin päättänyt että tällä kertaa en omien hiuksieni kanssa väkerrä, kun muutoinkin yövyin lapsien kanssa sukulaisten nurkissa. Muutama esimerkkikuva mukana istuin kampaajalla, ja lopputulos oli täysi kymppi!

IMG_5226

IMG_5225

Mulla oli mukana avattava, pitkänmallinen nutturavalkki, joka auttoi kampauksen tekemisessä. Lisäksi nippu harsokukkaa, mikäli sitä kampaaja haluaisi käyttää tummaan hiukseeni. Ja sitähän vähän laitettiin! Mitäs tykkäätte lopputuloksesta?

Juhlapaikka oli maalaismaisemissa, vanhojen rakennusten ympäröimänä. Itse juhlatilaisuus oli vanhassa kivinavetassa. Innostuttiin nappaa pari kuvaa siellä punaista seinää vasten, mutta valot ja asetukset eivät taida olla kohdillaan näissä kuvissa.. Asuni koostuu pääasiassa Vilan juhlakokonaisuudesta, kivasta kirjavasta mekosta ja pitsibolerosta.

DSC_0957-002

DSC_0964

 • Mekko – Vila
 • Pitsibolero – Vila
 • Laukku – Furla Metropolis
 • Kengät – Clarks
 • Korut – Kalevala Koru

IMG_5245

Melkoinen juhlakesä takana, mutta onpa monta juhlaa mitä muistella jälkeenpäin. Tää kesä koostui pääasin mukavista, positiivista tunnelmista sekä saatiin perheenä viettää aikaa ilman suuria suunnitelmia. Jää nähtäväksi, koska mahtaa olla samanlainen juhlakesä tiedossa, vaikka saattaisi olla montakin hyvää syytä juhlia vaikkapa pienempiäkin asioita. Eikö vaan?

-Henna

Kommentit

 • Jaana m.

  Ihana kampaus ja sinä Niin se vaan on, että syksy tulee…Ihanaa viikkoa

  • Henna

   Voi kiitos! Kyllä syksyn tuntua on, ja ensimmäiset tuikut palaakin jo sisällä 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.