VALIKKO
11.6.2017 16:57

Kesäpäivä Turussa?

Hei vaan!

Kyllä nämä päivät vilistää, ja musta tuntuu arjen olevan sellaista kellonkyttäämistä ja autolla ajelemista ristiinrastiin, ettei vaan ennätä / jaksa enää illalla kaivaa tietokonetta esiin ja yrittää saada sanoja tänne aikaiseksi. Mitä sitten tulee lapsien harrastuksiin, niin totutusti kesä on ollut rauhallisempi luisteluharrastuksen merkeissä, mutta tänä kesänä tilanne on toinen ja kesästä onkin muotoutumasa melkoisen hektinen – nimittäin juniorin teatteriharrastus ja esityskausi täyttää kivasti arki-iltoja sekä viikonloppuja! Vaikka tälläkin hetkellä, kun kirjoitan tänne, ulkona sataa vettä, niin omat ajatukset ovat jo siirtyneet kohti kesäloman odotusta, eikä olekaan kovin pitkä aika enää..

Halusin vinkata teille yhden kauniin kesäkaupunkin, jos teette kotimaan matkailua. Nimittäin Turku. Yksi kauneimmista kesäkaupungeista ehdottomasti!

Aurajoen molemmin puolin on mukavia ravintolalaivoja, joissa voi nauttia sekä virvokkeita että syödä lounaasta illalliseen. Tai muuten vain istahtaa Aurajoen rantaan kahvilantuoleille tai penkeille nauttimaan auringosta ja eväistä. Joen rannasta pääsee kiipeämään kiviportaita pitkin kohti Samppalinnaa ja kivoja puistoalueita.

Lapsiperheille tulee ensimmäisinä kesäkohteina mieleen sekä http://www.muumimaailma.fi/ että http://www.zoolandia.fi/zoolandia. Muumimaailman sijainti Naantalissa on täydellinen, sillä samalla on sielulle ja silmille kauniita maisemia ja Naantali tarjoaa pieniä herttaisia putiikkeja, vaikkei pistäytyisikään Muumimaailmassa. Lisäksi Turun Linna järjestää lapsille opastettuja kierroksia, ja pääsee kokeilemaan vaikkapa haarniskaa. Lisäksi aivan Turun keskustassa Samppalinnan päällä on Samppalinnan maauimala, joka on myös kokemisen arvoinen paikka, mikäli maauimalat ovat uusi juttu. http://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/liikunta/liikuntapaikat/uimapaikat-ja-vesiliikunta/samppalinnan-maauimala. Lisäksi sieltä korkealta on mukavat näkymät Turkuun!

Lisäksi perheen pienimmille on Kupittaan puistossa liikennekaupunki polkuautoineen. Siellä voit bongata tuttuja rakennuksia Turun kaupungista, kuten Turunlinnan ja Tuomiokirkon. Lisäksi samaisessa puistossa on Lintulammikko, josta löytyy lintuja (mm.kukko, kanoja, riikinkukko ja hanhia) ja kilejä. Kaikenkaikkiaan ihastuttava vihreä puisto aivan keskustan lähellä.

Lisäksi koko perheelle taikka perheen isoimmille löytyy Kauppakeskus Skanssin vierestä http://www.flowpark.fi/turku/, jossa pääsee kiipeilemään köysillä puiden lomassa. Kiipeilyn jälkeen voikin nauttia lounaan Kauppakeskus Skanssissa https://www.skanssi.fi/ ja mikä ettei jatkaa päivää pienen shoppailun merkeissä. Toinen suosituksen arvoinen Kauppakeskus löytyy Raisiosta, http://www.kauppakeskusmylly.fi/. Lisäksi hyvä idea olisi yhdistää Turun reissulle esimerkiksi pieni risteily Tukholmaan.

Tässä ainakin muutama vinkki Turkuun matkustavalle. Monta kivaa putiikkia ja ravintola/ kahvilasuositustakin olisi ollut, kyselkää niitä jos haluatte vinkkejä. Ja jos ette arvaa, niin mä kyllä tykkään Turusta! Liekö siis hyvää sattumaa, että mun työpaikan pääkonttori on just Turussa?

Kommentit

 • Nanni

  Meillä lapset tykkäsin tosi paljon tuosta Turunlinnasta ja siitä kun sai kokeilla niitä asuja. Aurajoen varsi on todella ihana ihan vain vaikka käveleskennellä.

  • Henna

   Just niin! Onhan siellä paljon muutakin ja kesällä paljon tapahtumia, voi vitsi Mä tykkään. Liekö vaikuttaa myös se että olen aikoinaan opiskellut ja asunut juuri Turussa?

 • Minnea/Minnean muruja

  Mulla on jäänyt Turun vierailut aivan liian vähälle, vaikka se niin kaunis onkin! Tänä kesänä ei taideta Turkuun ennättää, mutta olisi kyllä ihana päästä sinne jossain vaiheessa. Veikkaan, että muumimaailma olisi aika hitti 😀

  Ja olipa hauska törmätä eilen, vaikka en itse tilanteessa sinua tunnistanut!

  • Henna

   No minulle taisi käydä samoin! 😉

 • Jenna

  Turku on kyllä todella kaunis kaupunki! Oon itse kanssa nyt täällä reissussa 🙂

 • hanna

  Turku sekä lähellä sijaitseva Naantali on kyllä ihan täysin kesäkaupunkeja, siitä ei pääse mihinkään! 🙂 Molemmat on erittäin kauniita ja molemmissa riittää ihan hyvin tekemistä!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 • Mari

  Ihana katsella omaa kotikaupunkia ulkopaikkakuntalaisen silmin, ei sitä aina muistakaan mitä kaikkea kivaa meillä täällä Turussa onkaan 🙂

  • Henna

   Hih, mä mieluusti jaan omia vinkkejä vaikka siellä on paljon muutakin 😉

  • Henna

   Onhan se aika kaukana, mutta kannattaa lähteä. Itse yövyn aina keskustan hotellissa mutta toki kiva on perheille myös Kylpylä, Caribia.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.