VALIKKO
29.12.2016 19:53

Kiitos vuosi 2016.

Kuuntelin tänään torstaina työmatkalla autossa radiota, jossa keskusteltiin tästä vuodesta 2016. Siitä mitä vuosi on pitänyt sisällään ja miten vuoden on kokenut, onko se ollut hyvä, keskinkertainen vai huono. Jokaisessa vuodessa on varmasti ne omat helmihetkensä, eikä tietenkään ikäviltä asioiltakaan voi välttyä. Jostain syystä mä itse koen, että minulle tämä vuosi on enemmän miinuksen puolella kuin plussan. Vaikkakin vaaka oman painon suhteen meneekin reilusti sinne plussan puolelle..

Parhaimmat muistot vuonna 2016

 • Pariisin matka ja Disneyland ovat ehdottomat vuoden 2016 kohokohdat. Jo pelkästään oman lapsuudenhaaveeni toteutuminen, eli Disneylandiin pääseminen ja kyllä, ne Minni Hiiren korvat.  🙂 Ja todellakin koen erityistä kiitollisuutta tämän hetkisestä elämäntilanteestani, että se mahdollistaa tällaiset kokemukset omille lapsilleni jotka varmasti tulevat muistamaan tämän kokemuksen läpi elämänsä. Disneyland oli enemmän kuin mitä osasin ajatella, sen todellista kokoa on vaikea hahmottaa paikanpäältäkään. Mutta se Disneyn ihmeellinen, taianomainen maailma todellakin se Disneyland on pientäkin yksityiskohtaa myöten. Lisäksi koin tärkeäksi, että lapset näkevät Pariisin kauneuden ja sen puolen Ranskasta, mitä siellä rakastan. Ja taisinpa oman Pariisi hulluuteni tartuttaa ainakin perheen junioriin.

 

 • Tänä vuonna 2016, erityisesti kesän aikana vietettiin melkoista juhlakautta. Oli rippijuhlia, ylioppilasjuhlia, häitä ja synttäreitä. Mieluummin sitä juhlii vaikka läpivuoden tällaisia iloisia juhlia, kuin niitä juhlia joissa vieraat ovat pukeutuneet mustiin.
 • 2016 vuosi tarjosi minulle uusia työhaasteita. Sellaisia haasteita, joista oikeastaan olin unelmoinut jo vuosien ajan, että jospa jonain päivänä. Tänä vuonna se hetki tuli arvaamatta, ja päätin tarttua härkää sarvista ja olenkin aivan vakuuttunut, että niitä haasteita nykytyötehtävässä riittää vuosiksi eteenpäin. Uusien työtehtävien myötä pääsin syvemmin tutustumaan kollegoihin sekä muissa työtehtävissä oleviin henkilöihin.

 

Elämän vuoristorataa vuonna 2016

 • Vuosi 2016 ei kuitenkaan kohdellut minua vain helläkätisesti. Vuoden aikana koettiin todelliset tunteidenvaihtelut, vuoristoradat hyvästä fiiliksestä sinne pohja mutiin. Vuosi koetteli ja kasvatti minua ehkä enemmän kuin mikään ikinä. Vuosi muovasi ja hioi omaa arvomaailmaani, arvostusta ja asennetta elämää kohtaan. Vuoden aikana opin hillitsemään shoppailuholismiani, ja ymmärsinkin materialismin arvottomuuden. Ja oikeastaan välillä olenkin ollut kovinkin huolestunut, mitä vuoden aikana minulle on tapahtunut, kun mikään ei enää tunnu miltään (shoppailunäkökulma). Vuosi 2016 piti sisällään huolta ja murhetta, voimattomuutta, väsymystä ja lukemattoman määrän kyyneleitä.
 • Vuoden 2016 aikana näin paljon sellaista, mitä en osannut kuvitella taikka mitä en toivoisi kenellekään. Vuosi oli raskas myös ihmisille lähellämme. Seurasin sivusta ystävän eroprosessia sekä tyttären opettajan syöpätaistelua. Yritin samaistua lähimmäisen menettämisen tuskaan, vaikken osannutkaan täysin samaistua koska en tiedä kuinka toinen tilanteessa kokee.
 • Tämän vuoden aikana vietimme monta, liiankin monta päivää sairaalassa. Jopa nyt vuoden viimeisenä arkipäivänä olemme menossa lääkäriä tapaamaan juniorin kanssa. Jos saisin jotain toivoa kaikille maailman lapsille, toivoisin terveyttä. Nimittäin lapsen sairastuessa on myös perheenäiti koetuksella henkisesti, yhtään kuitenkaan väheksymättä muun perheen kokemusta. Toisaalta tämä vuosi 2016 hioi myös meidän perhettä enemmän yhteen.

 

 • Vuoden 2016 aikana olen osannut asennoitua siihen, ettei elämän arvaamattomuuteen pysty koskaan varautumaan. On suotta sanoa, huomenna tai joskus, jos saman asian pystyy tekemään välittömästi. Koskaan ei tiedä, mitä seuraavana päivänä on edessä tai yleensä herääkö sitä enää huomenna. On myös osattava olla antamatta sellaisia lupauksia, joihin ei pysty sitoutumaan. Ja toisaalta välillä on ihan hyvä mennäkin tunnepolitiikalla ainaisen järkeilyn sijaan. Ihmisen on hyvä pysähtyä, ja miettiä, mikä onkaan elämässä tärkeintä. Miksi ei elää nyt ja hetkessä?

Kiitos vuosi 2016

 • Haluan kiittää vuotta 2016 juuri sellaisena, kuin se minulle annettiin. Uskon edelleen sanontoihin: asioilla on tapana järjestyä , kaikella on tarkoituksensa. Täysin en suostu uskomaan siihen sanontaan : kenellekään ei anneta enempää kuin jaksaa kantaa, nimittäin vuonna 2016 oli harvinainen vuosi minullekin, kun oikeasti joinain hetkinä olisin ollut ehkä levon ja irtioton tarpeessa. Sellainen henkinen väsymys ja huoli, se kuluttaa ihmistä. Kiitänkin vuonna 2016 niistä kullanarvoisista ystävistä, jotka vuoden aikana erityisesti nousivat jalustalle ja ovat todellisia helmiä elämän valtameressä. Vuosi 2016 erotteli ystävät ja ne todelliset välittävät ystävät ja läheiset elämässäni. Silti en aio vaipua ikinä epätoivoon tai syyttää elämää siitä, kun toiset syntyvät kultalusikka suussa ja toiset taas saavat kokea elämän tumman puolen vahvemmin.
 • Vuoden 2016 aikana olen päässyt kokeilemaan uusia urheilumuotoja. Suoritin tankotanssin peruskurssin, kipuilin ja sain mustelmia – silti onnistuin keikkumaan monenlaisissa asennoissa tangolla. Testailin jousipyssyllä ampumista, sekä yhden tunnin verran ilma-aseen käsittelyä. Vuoden 2016 muovasin myös omaa ajatusmaailmaani uudelleen, sillä jos vaatteet puristaa taikka kiloja on tullut, sitten ostetaan isompia housuja eikä murehdita. Olen sentään terve. Eli selkeästi vuoden aikana omaan ajatusmaailmaan on saatu oikeaa järjenääntä mukaan.

 

Mitä on opittu vuonna 2016?

 • Vuonna 2016 olen viettänyt monta hotelliyötä. Olen kiitollinen hyvästä autosta allani, jolla on turvallista ajella. Ja vaikka hotellissa oleminen onkin yksinäistä, olen mukavasti reissatessa saanut tavata ystäviä sekä uusia tuttuja blogin kautta ympäri Suomea. Voisin väittääkin vuotta 2016 varsinaiseksi ystävyyden vuodeksi, sillä ystäville on aina järjestetty aikaa.
 • Vuoden 2016 aikana olen osannut hallita shoppailuoireeni, välillä suorastaan taiteilla ajatuksieni kanssa pakkomielteiden suhteen – mutta tokihan vuoden aikana myös jotain shoppailuja olen saanut toteuttaa. Punaisena lankana lienee tiedostaa syy shoppailulle, sekä se että onko oikeasti tarvetta? Ja tuleeko käyttöön? Mitä ihminen tekee suurella määrällä tavaraa, jos osa vaan tulee käyttöön? Eli järkeä mukaan vaan, ja kiitos vaan ystäville joiden kanssa ollaan keskusteltu milloin mistäkin mikä nyt on kulloinkin ollut pakkomielteenä.

 

 • Vuoden 2016 ajatuksena on ollutkin suunnata ne shoppailuvarat jemmaan, ja osoittaa ne uuteen kohteeseen, nimittäin matkusteluun. Ja olikin aika hassua huomata elokuun Ranskan reissubudjetin helpohko onnistuminen, kun vaan malttaa pitää lompakon nyörit kiinni. Tälläkin hetkellä taistelen sen ikuisen laukkuhaaveen kanssa, vaikka tiedän kuinka epäkäytännöllinen se laukku olisi, mutta on se vain niin kaunis. Johtuukohan tää taistelu siitä, kun tiedän ja tiedostan, että tilillä olisi jemmassa joitain euroja x määrä. Vaan ei, mä suuntaan ajatukset reissukuumeiluun ja siihen, kuinka perheenä osataan sitä reissua enemmän arvostaa ja yhdessä saada kokemuksia, muistoja reissulta. Mihin ja milloin, sitä ei vielä tiedetä. Mutta se on päätetty, ettei hiihtolomaviikolla reissata vaan säästetään siihen tulevaan reissuun sitten – mutta nämähän ovat sitten ensi vuoden juttuja jo.
 • Vuonna 2016 opettelin tekemään pavlovaa, taivaallista herkkua. Luulen,että ensi vuonnakin tätä herkkua valmistuu keittiössämme. Myöskään vuonna 2016 ei pihistelty macaronsien kanssa, nimittäin niitä on meillä kyllä kyllikseen nautittu – ja täytyy tunnustaa, ettei joulupöydässä ne oikein enää maistuneet. Eli veikkaan hetkittäistä yliannostusta, mikä ei nyt sinänsä ole huono juttu ollenkaan, sillä edessä olisi herkkulakko heti vuodenvaihtumisen jälkeen..

 

Millainen sinun vuosi 2016 oli? Osaisitko sanoa parhaimmat muistosi vuodelta, vai oliko sinullakin vuoristorataa taikka mistä olet erityisen kiitollinen?

Kiitos teille kaikille lukijoille mukanaolosta vuonna 2016! <3

Kommentit

  • Henna

   Kiitos Tiia <3
   Eikun tuulta päin, pakkohan sitä on olla parempaa luvassa. Kivaa uutta vuotta!

 • Lady of The Mess

  Aikamoinen vuosi on sinulla ollutkin!
  Toivottavasti uusi vuosi tuo paljon onnea ja valoa sekä sinulle että perheellesi <3

  • Henna

   Voi kiitos! Ja paljon onnea sinun vuodelle 2017!:)

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.