VALIKKO

Kukkia ja astmaa?

dsc_0984

Perjantaina mua odotteli autossa ihana kukkakimppu, ”viikonloppukimppu” – niinkuin mieheni kertoi. Ihana aloittaa viikonloppu työlään viikon jälkeen tällaisella kukkapiristyksellä! Aikamoinen vaikutus kukilla onkin mieleen, nimittäin ne tuovat oman tunnelmansa kotona keittiönikkunalla. Jaksan ihastella leikkokukkia, ja tykkään itse myöskin suunnitella kimppuja. En tiedä onko hiukan hortonomin, floristin tai minkä lie vikaa, vai liekö estetiikasta oma mausteensa tähän asiaan? Onhan nää kimput vaan niin kauniita, eikö vaan? Koska viimeksi sinua on odottanut kukkakimppu tai olet itse sellaisen hakenut?

dsc_0985-001

Mä en tiedä, mistä johtuu mutta jotenkin tunnen itseni yberväsyneeksi. Johtuuko se syksystä, työreissaamisesta, sairastelusta vaiko monen asian summasta. Mullahan on ollut jo kuukauden päivät yskää, siis aivan järkyttävää yskää – takana kaksi kuuria antibiottia, kaksi erilaista yskänlääkereseptiä ja kortisonikuuria. Niin, tiedättekö muuten kortisonikuurin sen kurjemman puolen? Sen turvotuksen, nesteenkerääntymisen? Se on aivan järkyttävää, tuntuu ihan kauhean pöhöttyneeltä ja epämukavalta. Edelleen mua yskä vaivaa, ei niin pahana, mutta kuitenkin. Lääkäri tiedusteli mahdollisuutta astmaan, mitä mullako astma? Ei minulla ole astmaa, vaikka hengitystieallergioita onkin ja monesti kausi-infektiot menevätkin aina juuri hengitysteihin. Kun saan jonkun flunssan, se riepottelee mun kurkunpäätä / keuhkoputkea tosissaan, mutta tällaista vastaavaa ei ole ennen ollut. Voisiko tämä sittenkin olla astmaa? Voiko se tulla ihan yllättäen? Mistä sen tietää, onko astmaa? Entä, miten astma + koirat, onko millainen yhtälö? Voi apua. Olisiko aika kuitenkin käydä astmatesteissä ihan varalta, sanokaa te jos on kokemusta?

dsc_0982

Mua eniten harmittaa tässä sairastelussa / yskimisessä se, etten pääse harrastamaan mitään. Muutoinkin lääkepöhötys tekee omasta olosta epämukavan, ja yleisen jaksamisen takia olisi hyvä päästä liikkumaan. Yskä kuitenkin rajoittaa liikkumista, liian kylmä ei ole hyvä, hikoilu ei ole hyvä – köh köh, ja monta köh köh lisää. Ja ihan oikeasti, mä olen niin lopunväsynyt tähän yskimiseen. Olisiko oikeasti aika varata aika lääkärille, ja mennä niihin astmatesteihin? Olisinpa ainakin askeleen viisaampi.

dsc_0983-001

Kiitos näistä ihanista kukista kuuluu miehelleni sekä ystävälleni. Nyt kerätään viimeiset energiat alkavaan viikkoon, ennenkuin hyppään taas auton rattiin.

Rentouttavaa viikonloppua!

-Henna

Kommentit

  • Outi Puu

    Kannattaa ehdottomasti asia tutkia lääkärissä, eihän siinä mitään menetä vaan voi saada avunkin. Ja jos on paljon infektioita, kannattaa ottaa huomioon myös sisäilman merkitys terveyteen. Ja suosittelen kokeilemaan erinäisten tuoksukuormien vähentämistä (hajuvedet, hiuslakat yms.). Ja ihan ehdoton on ainakin pyykinpesuaineen vaihto hajusteettomaan jos ei jo ole käytössä. Niissä on sellaset päästöt, että tekee terveestäkin helposti sairaan. Kokemuksesta halusin kertoa kun itsekin aikoinaan olin aina väsynyt, infektiokierteissä ja lopulta astmakin puhkesi. Että kannattaa ajoissa hoitaa omaa terveyttä. 🙂 Pikaista parantumista!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.