VALIKKO
14.6.2016 21:01

Kymppi, ja vähän yli.

Monesti sitä miettii täällä ruudun takana toisia bloggaajia, että millaisiakohan he ovat blogimaailman takana. Sekä sitä, kuinka vain yhdenlaisen näkökulman tämä bloggaaminen voi meistä antaa. Kuitenkin jokainen on oma luonnollinen, monipuolinen, avoin oma itsensä ruudun takana. Ehkä ihan kaikkea ei halutakaan tuoda julkiseksi, taikka halutaan rajata oma yksityisyys johonkin pisteeseen. Ja joskus voi bloggajaalla itsellään olla ajatuksia, kannattaako edes kirjoittaa, lukeeko kukaan tai millaisia palautteita postaus mahtaa saada. Itselläni bloggaaminen taitaa olla lähinnä ajanviete / harrastus, ei ole niinkään tärkeää lukijoiden määrä, mutta sen sijaan jokainen palaute lämmittää mieltä. Ja erityisen kiitollinen olen blogimaailman yhteistöiden kautta löydetyistä uusista ystävistä.

Mä tarjota kurkistuksen omaan elämääni kymmenellä asialla. Kymmenen faktaa mun elämästäni, olipa ne faktoja, haaveita taikka rakkauden kohteita.

DSC_1264

1. Kahvi

Aamu ei ala ilman aamukahvia. Mieluiten tummapaahtoista kahvia. Ja jokaikinen päivä työpäivän jälkeen ensimmäisenä kotiintullessani keitän kahvia. Monesti saankin lahjaksi tai tuliaiseksi kahvipaketin, jotain uutta kahvia maisteltavaksi. Ja minun kahvikupissani on reilu loraus maitoa. Esimerkiksi Arnoldsissa asioidessani saan aina pienen kahvin isoon kuppiin, sillä maitoa tulee totutusti reilu loraus.

2. Korut

Lempikoruni ovat ehdottomasti Kalevala Korun. Niitä minulla onkin melkoisesti, osan olen itse ostanut ja suurimman osan olen saanut lahjaksi. Koruissa suosin hopeaa, ainoastaan sormukseni ovat keltakultaa sekä tämän hetkinen kelloni kullansävyinen. Ensimmäiset Kalevala Koruni ovat omilta rippikouluajoiltani, ja olenkin ne myös säilyttänyt hellästi tallessa. Uusin Kalevala Koruni on kuvassa edessä oleva Maman Aurore- riipus, johon minulla on myös korviksetkin.

DSC_1255

3. Pariisi

Pariisi, Pariisi. Mä rakastan Pariisia, ja voisin aina mennä sinne uudelleen. Kotona löytyy tämä Eiffelin pienoismalli ensimmäisen Pariisin matkan muistona, sekä pari taulua myös. Mahdatteko yllättyä, että parin kuukauden päästä mä olen Pariisissa lomalla?

DSC_1259

4. Orkideat

Mun lempikukkani sisustuksessa on orkidea. Lienee yksi syy sen helppohoitoisuus ( viikon – kahden välein upota ruukku haaleaan veteen) ja toinen syy sen kaunis, herkkä kukinta. Meillä on vain valkoisia orkideoita. Nykyiset orkideani ovat kuusi vuotta pysyneet hengissä, vaikkakin koiramme yrittikin niillä herkutella – nimittäin orkideoiden ilmajuuria oli haukkailtu ja kuorikemultaa levitetty pitkin pöytäpintoja. Paras onnistumisen fiilis tulee, kun orkidea kasvattaa uuden kukkavanan ja sitten vain odotellaan, koska alkaa kukinto. Mitään muita sisäkasveja meillä ei ole.

DSC_1256

5. Marimekko

Mä olen todellinen Marimekko tyttö. Suosin vaatteissani sekä sisustuksessa Marimekkoa. Ja mitä tulee esimerkiksi lautasliinoihin / servetteihin, niin mieluusti sieltäkin ne Marimekon tuotteet kiikutan kotiini. Tykkään ostaa Marimekkoa myös lahjaksi.

DSC_1257

6. Koira tyynyllä

Joka ilta painan pääni koiramme kanssa samalle tyynylle. Kyllä. Jostain syystä nuorempi koiramme on pennusta saakka tykännyt käpertyä pääni ympärille / viereen. Kovinkaan kauaa hän ei tyynyllä viihdy, mutta jokaikinen ilta siihen minun tyynylleni on päästävä. Mikäli meillä on koirienhoitajia myös öiden yli, tästä ”pienestä” seikasta on hyvä etukäteen varoittaa..

DSC_1258

7. Kylpytakki

Ihana, kamala kylpytakki. ”Susta on tullut vanha!” Niin, eli tykkään kietoa kylpytakin päälleni aamulla sekä päivälläkin. Kylpytakin sisällä on mukavan lämmin, väliäkös sillä miltä se päällä näyttää, vaikkakin mieheni on uhannutkin hävittää kylpytakkini. Kylpytakilla voi sujahtaa postilaatikollekin. Toinen yhtä mukava vaatekappale on yöpuku. Minulla on totisesti erilaiset työ- ja kotivaatteet, ja vaihdankin kotivaatteet mahdollisimman pikaisesti työpäivän jälkeen. Mutta en minä sentään kylpytakilla taikka yöpuvulla käytä koiria lenkillä, vaikkei sekään varmaan ihan mahdottomuus olisi.  Ja ehkä oli hyvä ajatus jättää pois kuva mun kylpytakistani, taikka minusta kietoutuneena tuohon pehmeään takkiini.. 🙂

8. Macarons

Mun suosikkiherkuksi on noussut macaronsit. Toisten ihmisten mielestä ne ovat aivan kauheita, eivätkä maistu miltään. Totta, nimittäin näissä herkuissa on melkoisia maku- ja koostumuseroja. Esimerkiksi Jyväskylässä parhaat macaronsit saa Minna Bakesilta, Tampereelta Pyymäen omasta kahvilasta ja Pariisista ehdottomasti Ladureélta. Tai no Pariisissahan näitä herkkuja on pienissä puodeissa teidenkin varsilla, sekä kaupat pullollaan – macaronsien taivas!

DSC_1213

9. Shoppailu ja ruskeat laatikot

Shoppailu ja ruskeat laatikot on just ne mun pahimmat rahareiät ja pakkomielteiden juuret. Shoppailu on yksi mun paheistani, ja monesti siihen yhdistyy spontaaneja hankintoja sekä sellaisia hankintoja, joihin pitää jo vähän aikaa säästää. Tykkään shoppailla itselleni sekä muille, sekä ehdottomasti makutuomarina oleminen toiselle on myös erityisen mieluista puuhaa! Mutta tiedättekö miten hankala yhdistelmä mahtaa olla shoppailuholisti ja yhtä aikaa säästäminen? Mä tiedän. Aika epämukavaa, raastavaa, hermoja kiristävää. Mutta siitäkin selviää, kun tietää mihin säästää ja osaa sitten arvostaa sitä säästämistä enemmän. Ja väitän kyllä ihan oikeasti, että kun pitää shoppailuhalut kurissa niin ne pysyykin kurissa. Mutta varopa kun annat pikkusormen, niin se shoppailuhalu meinaa viedä koko lompakon sisällön!

DSC_1268 (2)

DSC_1266

10. Polyesteripaidat

Mä tykkään ns. helpoista työvaatteista, ja yksi ehdoton pukeutumiseni juttu on hyvin laskeutuvat polyesteripaidat. Polyesteripaidat ovat helppo käyttöisiä, niitä ei juurikaan tarvitse silittää pesun jälkeen vaan ne suoristuvat itsestään hengarilla. Lisäksi ne kuivavat pesun jälkeen varsin nopeasti. Ainut huono puoli polyesteripaidoissa on niiden sähköistyminen esimerkiksi talvella, jolloin huuhteluainetta voisi lisätä pesuun sähköisyyden poistoon. Ihanan helppoja paitoja, joita minulla onkin useassa eri sävyssä ja eri mallissa, rusetilla tai ilman. Ja vaikkakin polyesteripaidat ovat suosikkeja arkisessa työpukeutumisessani, niin yhtälailla ne menevät juhlapukeutumisessa hameen tai housupuvun kanssa. Itse tykkään yhdistää bleiserin kanssa hihattomia polyesteripaitoja.

IMG_2524

Tällaisia faktoja siis, oliko yllätyksiä vai tunsitko jo mut niin hyvin, että tuttuja juttuja?

Niin ja olis mulla vielä 11. asia myös. Nimittäin ikuinen haave, toive, unelma, ihan lapsuudesta saakka. Se liittyy matkustamiseen ja erääseen tiettyyn kohteeseen. En tiedä pääsenkö mä ikinä sinne, ja pysyykö tää haave aina ajankohtaisena, ehkäpä. Haaveeni on päästä jonain päivänä Hawaijille!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.