VALIKKO
6.10.2016 11:05

Läpi repaleisen lokakuun.

fullsizerender

Noniin mistä tietää, että on syksy? Siitäkö, että luonto vaihtaa kauniisiin syksyisiin sävyihin? Upeasta kirjosta maahan tippuneista puidenlehdistä? Erityisesti vaahteranlehtiä jaksan syksystä toiseen ihastella, katsella maailmaa lehtipeitteestä syysauringossa. Nauttia raikkaasta syysilmasta. Mutta ne yöpakkaset. Niistä mä en rehellisesti nauti. Enkä nauti pimeästä.

Miljoonasadekin lauloi ”läpi repaleisen lokakuun”.

Lokakuu lienee se yksi kuukausi, jolloin ihmismielikin on hauras. Nimittäin lokakuussa täytyy sanoa heipat kesän lämmölle, ja valmistautua ottamaan talvi vastaan. Otettava ne pimeät illat osaksi arkea. Ja muuten, jo pelkästään lapsiperheessä lokakuu asettaa heti aamulla omat haasteensa vastaan, täytyisi tehdä oveen varmaankin muistilista lapsille. Onko ulkohousut? Käsineet? Pipot? Eihän nilkat ole paljaana? Ja voi ja ei, kuinka vaikeaa se oikeanlainen pukeutuminen onkaan ja mistä se johtuu, että aina toinen käsine on hukassa? Sattumaa vai tarkotuksenmukaista? 😀

img_6452

Lokakuu on kuukausi, joka repii ihmismieltä. Sun on pakko ottaa vastaan pimeät illat. Jotenkin pakko kuitenkin vastustella ulkolyhdyillä ja kynttilämerellä seinien sisäpuolella. Syksyn tunnelmaa – niin sitä sanotaan. Lokakuussa käperrytään mielellään sohvan nurkkaan, kaivetaan viltit esille ja pysytellään sisällä lämpöisessä. Lokakuussa vältetään ettei oma mieli painuisi alas, puolustellaan ehkä sillä muutama suklaanpalanen tai vaikka suklaalevykin sellaisena ”heikkona hetkenä”. Mulle ainakin lokakuu on yksi niitä kuukausia, jolloin oma mieleni on herkimmillään. Samalla se on kuukausi, jolloin voi levätä kaikki väsymyksen merkit pois.

img_6491

Lokakuu on juuri niin repaleinen kuin itse siitä tekee. Mä olen päättänyt, että tämä lokakuu on sellainen yhtäaikaa rauhallisuuden aikaa että aikaa omalle itselle. Aion pitää silmät auki luonnon kauneudelle, nauttia raikkaasta ulkoilmasta ja kuunnella enemmän omaa kroppaani. Saatan vääntäytyä sinne sohvan nurkkaan, ja lukea kirjan jos pari. Nimittäin lukeminen, sillä on aika erityinen voima.

img_6530

Millainen sun lokakuu on?

-Henna

ps. Muistakaa osallistua I Love Me-messulippujen arvontaan edellisessä postauksessa!

Kommentit

 • Nimetön Nimetön

  Hyvä kirjoitus! En itsekkään kaipaa pimeyttä, aina kun pääsen töistä on sysimustaa 🙁 koitan vapaa-aikana lenkkeillä raikkaassa ilmassa ja jos päivisin paistaa aurinko niin imen siitä kaiken energian. Illalla ihana rauhoittua takan ja kynttilöiden kera 🙂

  Käyhän osallistumassa blogini arvontaan.

  Sanna/vanharakkaus blogista

  • Henna

   Tulenkin heti 🙂
   Kivaa syksyä sinne!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.