VALIKKO
17.7.2016 17:44

Lumoavan herkullinen pavlova!

Kesäherkkujen herkku, Pavlova! I´m in heaven!

DSC_1664

Mä rakastuin tänä kesänä pavlovaan todenteolla, ja sainkin tilaisuuden leipoa tätä herkkua tyttäreni synttäreille hänen toiveestaan. Täytyy sanoa, että jos netistä hakee sanalla ”pavlova” reseptiä, niin niitä kyllä löytyy monta erilaista. Päädyin soveltamaan useampaa reseptiä, mutten silti uskaltautunut paistamaan kiertoilmalla marenkipohjia, vaikka sekin olisi mahdollista. Mikäli marenki ottaa uunissa paiston aikana liiakseen väriä, voi marengin päälle laittaa paiston ajaksi leivinpaperin. Mun vinkki täydellisen pavlovan valmistukseen ovat huoneenlämpöiset kananmunat, sokerin lisääminen lusikallinen kerrallaan ja pitkä vatkausaika. Helppo herkku,  vaikkakin paistaminen ottaa aikaa. Pavlova, kyseessä on todellinen meidän perheen suosikkikakku!

DSC_1657

PAVLOVA BY ME

Pohja:

4 kananmunan valkuaista

2½dl sokeria

2tl maissitärkkelystä (Maizenaa)

1tl omenaviinietikkaa

Täyte:

3dl kuohukermaa

ripaus sokeria

kesän marjoja maun mukaan

Esilämmitä uuni 125-asteiseksi. Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan kunnolla vatkaten, kunnes ei näy sokerihippuja, lisää seuraava lusikallinen. Vatkaa vaahtoa ajan kanssa, kunnes vaahdossa on kaikki sokerit ja vaahto on kiiltävää. Nostele sekaan maissitärkkelys ja etikka. Nosta lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle marenkia pyöreänmalliseksi, hyvä korkeus on noin 3cm. Paista marenkia uunin alatasolla 1½tuntia, anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä.

Nosta pavlova tarjoiluastialle. Vatkaa kerma ja lusikoi kermaa marengin päälle. Halkaise mansikat, koristele kakku mieluisin marjoin. Huom. täytä pavlova juuri ennen tarjoilua, täytteet sitkistävät torttupohjan.

DSC_1648

DSC_1662

DSC_1656

Tuolla ohjeella marenkia tulee reilu annos, ja suuri ympyränmallinen marenki uunipellille. Toki voisi tehdä myös pienempiä marenkipohjia samalla ohjeella. Suosittelen ehdottomasti testaamaan tätä kesäherkkua, sillä nyt on vielä marjasatoa saatavilla.

Onko pavlova sulle jo tuttu?

 

Kommentit

  • Elina

    Ihanan näköistä! En ole koskaan maistanut pavlovaa, ehkä olisi jo aika.

    • Henna

      Testaa! Niin hyvää, mutta koukuttavaa.. 😉

  • Marjo Peel

    oon juuri innostunut leipomaan värikkäitä pikkumarenkeja, täytyypä yrittää ’update’ pavlovaan. Tosi herkullisen näköinen!

    • Henna

      Tää ei oo vaan herkullisen näköinen vaan voi että se maku! Tulisi varmaan söpö pastellisen sävyisenäkin. 🙂

  • Kaija Ryynänen

    Oi että onpas herkullisen näköistä! 🙂 oon itse jotenkin onnistunut välttämään pavlovan tekemisen, mutta täytynee laittaa testaukseen tässä kesän aikana kun on tuoreita marjojakin vielä tarjolla. 🙂

    • Henna

      Ehdottomasti testaa! Mun keittiössä valmistui juuri uusi pavlova… 😀

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.