VALIKKO
26.3.2016 10:59

Makeaa pääsiäistä!

Rentoa Pääsiäisen aikaa ihan jokaiselle!

Nimittäin meillä tämä pääsiäinen sujuu rennosti, mikäli mukaan ei lasketa tämän aamun hurjaa siivousmeininkiä, taikka suunnitelmia laskettelusta pääsiäipyhien aikana. Me muuten saamme seuraksemme siskoni pääsiäisen viettoon, mikä on aika mukavaa. Pääsiäisperinteinä meidän perheessä on suklaamunat ja karitsa, mämmistä emme lainkaan välitä. Enkä mä osaa itse edes sitä karitsaakaan valmistaa, joten mieheni saa toimia pääsiäisen pääkokkina. Enkä mä muuten ymmärrä niistä ruokaviineistäkään yhtään mitään, joten olipa hyvä jättää se punaviinin hankkiminen minun vastuulleni – saa nähdä kuinka mahdoin onnistua. Kuitenkin jonkunlainen pääsiäisherkku pitää kahvipöydässä olla, ja tänäkin vuonna sellainen on, sattumalta pääsiäisen väreissäkin. Sen leipomisen minä kyllä puolestani osaan. Mutta onko teillä jonkunlaisia perinteitä pääsiäispyhille?

DSC_0913

Tänä pääsiäisenä kahvipöydässä on mangojuustokakku. Ensimmäistä kertaa kokeilin liivatteella hedelmäsoseen hyydyttämisen kakun pinnalle, ja hyvinhän se onnistui. Koristeluissa käytin pelkästään valkosuklaata, vaikka ajatuksissa olikin sellaiset pääsiäisen suklaarakeet – mutta olin myöhässsä niiden oston suhteen, nimittäin en löytänyt yhtään pussia enää kaupoista. Kuitenkin sattumalta tänä pääsiäisenä voidaan myös juhlistaa siskoni syntymäpäivää, niin kakku saa pinnalle koristeeksi melkoisen kokoelman kakkukynttilöitä – saattaa sisko yllättyä. Eikä muuten ne yllätykset siihen vielä lopu, nimittäin olen jotain muutakin kivaa järjestänyt..

DSC_0921-001

DSC_0919

Monesti tällaiset juustokakut tuntuvat jäävän aika mataliksi, piirakkamaisiksi, mutta mullapa on niksi! Nimittäin kannattaa hankkia pienempi irtopohjavuoka tällaisille kakuille, niin saa sitä korkeutta myöskin. Itse nappasin kaupasta mukaan 20cm (halkaisija) irtopohjavuoan, kun aiemmat kotona olevat ovat 22-24cm kokoluokkaa. Niin ja oikeastaan nyt tekisi mieli hankkia vielä yksi koko pienempikin!

DSC_0923

OIKEIN HYVÄÄ PÄÄSIÄISEN AIKAA!

Kommentit

  • Jaana M.

    Ihana kakku! Pitääpä joskus tehdä tosiaan pienempään vuokaan tuo juustokakku, niin tulee korkeampi. Ihanaa sunnuntaita <3

    • Henna

      Kiitos Jaana! Tää oli kyllä ihanan raikas kakku!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.