VALIKKO
13.3.2017 19:54

Microblading kokemukseni.

Kulmakarvat ovat mielestäni tärkeässä asemassa kasvoissa. Kulmakarvoilla saa ilmettä, sekä siistityn lopputuloksen kun ne ovat kunnossa. Kulmat vähänkuin kehystävät kasvoja, ja viimeistelevät olemuksen. Itse kestovärjään kulmakarvojani säännöllisen epäsäännöllisesti, vaikkakin kesällä useammin kuin talvella (kesällä en juuri meikkiä käytä). Käytän päivittäin kulmissani lisäksi puuterimaista kulmaväriä, sekä saatan sipaista hiukan kulmakarvageeliä. Nypin myös säännöllisesti irtokarvoja, jotta kulmakarvojen linja säilyy linjakkaana ja koko olemus siistinä.

Lähipiirissäni on usealla kestopigmennoinnit kulmissa, sekä ehkä silmäluomissa rajauksina. Omaan silmääni ne ovat näyttäneet kulmissa jotenkin kovilta ja viivamaisilta, eli ei kovin luonnollisilta. Kestovärjäämällä olen saanut sellaisen lopputuloksen, joka on miellyttänyt omaa silmääni, enkä oikeastaan ihan tosissani ole kestopigmentointeja koskaan harkinnutkaan. Mutta nyt lähiaikoina olen nähnyt kuvia kulmien microbladingista instassa, facessa ja vaikka missä – ja vähän innostunutkin asiasta. Tai aika paljon! Hitsi, mä varasin ajan itselleni ja siellä mä odotin lopputulosta innoissani viime lauantaina!

MIKROBLADING?

Mitä se microblading sitten on? ” Microblading on kulmamuotoilua joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Microblading toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Pigmentit joita käytämme yhteistyössä SharpBrowsin kanssa ovat 100% luonnollisia eivätkä ne ole haitallisia iholle. Microblade -tekniikalla oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta kokonaan noin vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä vahvistus n. 10-12 kuukauden jälkeen ensimmäisestä hoidosta. ”

Microblade -tekniikalla voidaan korjata myös kokonaan karvattomat kulmat luonnollisen näköisiksi, korjattua kulmakarvojen epäsymmetriää, väriä, pituutta, muotoa taikka piilotettua arpia. Lisäksi käsittely voidaan tehdä myöskin kestopigmentoitujen kulmien päälle. Tällä tekniikalla kulmakarvoista saadaan luonnolliset, ja ainakin omat kulmani ovat saaneet kovasti kehuja enkä ole hetkeäkään katunut.

Mä ihastelin instasta #browsbysallak Sallan microblade-kulmia, ja päätin ottaa itsekin yhteyttä ja kysellä lisää. Salla toimii Jyväskylässä Sokos Tavaratalon yläkerrassa kauneushoitolan yhteydessä, joten oli mahtava positiivinen yllätys että hän tekee myös lauantaisin näitä hommia. Ja viime lauantaina parisen tuntia olin siellä nautiskelemassa (suhteellinen käsite.. ), vaikka Salla sanoikin ennen aloittamista minulle:

” Tsemppiä, koeta kestää!”

Kuvassa ihastuttava Salla.

Sallan löytää Jyväskylän Sokoksen 5.kerroksesta kauneushoitolan tiloista.

Kauppakatu 24 A, 40100 Jyväskylä
5. krs Sokos Hyvä Olo -keskus, salla.kankaanpaa@hotmail.com

MITÄ TAPAHTUU? SATTUUKO SE?

Microbladingiin kannattaa varata n. kaksi tuntia aikaa ensimmäiselle käynnille. Ohjeina minulle oli, ettei esimerkiksi kofeiinia samana päivänä ettei pintaverenkierto vilkastuisi. Kulmia ei saanut nyppiä noin viikkoon, ja kulmia ei saanut meikata samana päivänä ( tässä taitaa olla paikkaeroja). Antibiootit ja alkoholi eivät sopi microblandingin kanssa, joten niitä tulee välttää noin 2 päivää. Ennen ”toimeen ryhtymistä” oli erilaisia valmistelutoimia, kuten kulmien mittaus, symmetrian katsominen, mittaaminen omalla mittatyökalulla ja tässä vaiheessa minäkin sain nähdä miltä vaikuttaa.

Microbladingin ensimmäiset linjat tehdään ilman puudutusta, ja tuntuu mielestäni eniten. Itselläni ainakin on selkeä puoliero, nimittäin oikean kulmakarvan linjat eivät tuntuneet laisinkaan yhtälailla kuin vasemman. Ja tässä vaiheessa minua aivastutti, aivastutti ja aivastutti.. Tämän jälkeen ihoa pintapuudutetaan pitkin toimenpidettä, ja molempia kulmia työstetään micro-ohuilla neuloilla yhtäaikaa. En osaa sanoa, sattuuko se varsinaisesti, vai tuntuuko se ärsyttävältä. Välillä oloni oli rento, ja tuntui että voisin nukahtaa, kun välillä tuntui epämiellyttävältä, kun osui hermopisteeseen. Vähän kuin kulmakarvoja nyppiessä, tiedättekö, sellainen hiukan ärsyttävä fiilis. Itse tapahtuman jälkeen käydään yhdessä jälkihoito läpi, ja sain kotiinikin hoito-ohjeet.

Mulla pyöri loppuvaiheessa mielessä se kahvi. Aamukahvi, joka oli jäänyt välistä. Ja kysyinkin Sallalta, saanko mennä heti kahville ja luvan sain.

” Saat juoda kahvia ja vaikka viinilasillisenkin, kunhan et vedä kännejä! ”

 

KOTIHOITO

Kulmien iho tuntui hieman herkältä käsittelyn jälkeen, ja ohjeena olikin rauhoittavan kookosöljyn käyttäminen kulmakarvoihin. Aamuisin ja iltaisin on tärkeää käyttää esimerkiksi kookosöljyä, taikka yön yli voi myös laittaa esimerkiksi bepanhtenia. Ainakin viikon ajan microbladingin jälkeen suositellaan välttämään liikuntaa, fyysisiä aktiviteettejä, hikoilua. Ja ohje koskee muuten myös saunaa. Myöskään solariumiin ei suositella ainakaan viikkoon käsittelyn jälkeen. Vähintään viikon ajan suositellaan, ettei kulmissa käytetä minkäänlaista meikkiä – mutta ihan oikeasti ei ole ollutkaan tarvetta.

Pigmentti haalistuu hieman parin viikon aikana, mutta se on ihan normaalia. Iho saattaa hylkiä väriä jopa 20-50%. Värin uudelleenlaitto sisältyy hintaan, ja se tapahtuu noin 1kuukauden kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Eli kiteytettynä, mä vältän liikuntaa ainakin viikon ajan, en rassaile kulmiani ja käytän kookosöljyä aamuin ja illoin, ja nautin uudesta lookista. Kookosöljy muuten rauhoittaa kutinan tunnetta kulmissa, mutta määrän suhteen pitää olla tarkkana, sillä se lämmetessään valuu helposti silmäluomillekin. Ja kyllä, kokemuksen syvällä rintaäänellä tämä vinkki vitonen!

ENNEN JA JÄLKEEN

Mitäs tykkäätte? Oletko ehkä sinäkin pohtinut microblading – kulmia?

Kommentit

 • Tiia - Littlebigthings

  Hyvältä näyttää! Oon todellakin miettiny kans, iän myötä tuntuu katoavan kulmat kokonaan naamasta :O Ottaisin heti kans jos budjetti antais periks.

  • Henna

   Mulla on aika vahvat kulmat ja kuten kuvista näkyy, niin hajakarvoja tulee paljon ellei nypi 😀
   Ehkä hei jokupäivä sullekin!

 • Have an Ice Day

  Hyvältä näyttävät. Tuossa vielä sekin hyvä, että eivät kestä loppuelämää jos muotoa haluaakin muuttaa tai muoti ns. muuttuukin.

  • Henna

   Just niin, kesto ei ole ikuinen 😉

 • Rose

  Sinun uudet kulmat ovat hyvännäköiset ! Itse kävin samanlaiset ottamassa 13.3. ja ovat tietenkin vielä aika tummat ja hieman paksummat kuin edelliset aikoja sitten vanhalla menetelmällä tehdyt. Join kyllä kahvia kotona ennen toimenpidettä ja vielä hoitolassa tarjottiin lisää. Kulmia ei pidä kastella muutamaan päivään ja niihin voi laittaa vaseliinia tai Bephanteeniä. Toinen käsittelykerta on 4-5 viikon päästä. Sinulla on myöskin hieman karvoja laitettu poikittain joka näyttää ihan hyvältä. Olen tässä miettinyt että mitä kulmakarvojen värjääminen myöhemmin tekisi tälle pigmentaatiolle ?

  • Henna

   Mä uskon että perinteinen kestovärjäys on ihan ok, mutta toki jos jollain on kokemusta niin tännehän voisi vinkata 🙂

 • Olga

  Hei! Mitä kulmille nyt kuuluu? Vieläkö olet tyytyväinen?:)

  • Henna

   Hei, kiitos kysymästä. Tykkään todella paljon. Voisinkin tehdä postauksen miltä nyt näyttää 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.