VALIKKO

Mistä tunnet sä ystävän?

Ystävä.

Mitä ystävä mulle on? Entä mitä se sulle on? Mitä se tarkoittaa? Voiko sitä kuvailla sanoin oikeastaan juuri mitenkään?

DSC_0565

Mä yritän kuvailla. Mulle ystävät on ne suklaahiput kekseissä. Taikka helminauhan helmiä. Tai neliapiloita nurmikolla. Ystävät ovat elämän peruspilareita, joiden kanssa elämä jaetaan vuosi vuodelta. Mulle ystävä tarkoittaa toista ihmistä, jota kohtaan tunnen empatiaa, rakkautta sekä lojaaliutta. Ystäviä voi olla myös erilaisia, toisten kanssa nähdään useammin, toisten ystävien kanssa kahvitellaan säännöllisesti, toisten kanssa liikutaan. Ja vaikka toisten ystävien kanssa nähtäisiin harvemmin – silti homma ja jutut jatkuu siitä mihin ne viimeksi jäivät. Ystävälle voi soittaa koska vain, ja purkaa sydämensä. Ystävälle ei tarvitse teeskennellä tai näytellä mitään, ja ystävälle voi kertoa asiat niinkuin ne on. Ystävä hyväksyy sinut sellaisena kuin olet, ja tietää sinusta kaiken.

Minun ystäväni ovat melkoisia enkeleitä. Joskus ollessamme oksutaudissa, eräs ystäväni haki oveltamme pyykit ja kuivatti ne kotonaan kuivausrummussa, ja palautti takaisin puhtaina ja kuivina. Ystävyyttä on myöskin se, että kipeänä ollessasi ystävä hoitaa lumityöt ja jättää kauppakassin ovelle. Tosi ystävä käyttää sinua varalta lääkärissä iltamyöhään, vaikka aamulla olisi aikainen herätys. Ystävyyttä on tulppaanikimppu. Ystävyyttä on arjen pienet teot. Se voi olla lämmin halaus tai kaunis viesti aamulla ”Hyvää alkanutta viikkoa ystäväni <3”. Ystävän sydän on puhdasta kultaa, ja mulla on monta mahtavaa ystävää – liekö mä oon jo miljonääri?

DSC_0567

DSC_0571

Mun ystävät on melkoisia herkkuja. Päätin tarjota herkkua herkuille. Tämän kakun pyöräytin keksipohjasta (dominoja ja voita). Tein kaksi erillistä täytettä, toisen kermasta ja mansikkarahkasta ja vaalean Flora-vanillasta ja valkosuklaasta. Pari muuttujaa oli tämän kakun valmistuksessa, kun päällimmäinen kerros hyytyi liian nopeaa ja oli kuin sementtiä levittäessä. Loppusilaus vaahtokarkeilla kakun pinnalle, ja kakku kahvipöytään mun ystäville Ystävänpäivänä.

<3 ILMAN YSTÄVIÄ OLISIN KUIN PUU ILMAN LEHTIÄ. TAI KIRJA ILMAN TEKSTIÄ. <3

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.