VALIKKO
20.3.2016 13:17

Mun palmusunnuntai.

Palmusunnuntai. Ovikello soi, koirat ovat levottomia. Oven takana lapsia mitä hienommin koristelluin risuin, ”saako virpoa”, ”virvon varvon tuoreeks terveeks”. Namuja palkaksi, ovi kiinni, ja kohta sama toistuu aika identtisesti. Mahdatteko muistaa omasta lapsuudesta palmusunnuntain? Mä muistan. Serkkuni kanssa kaivettiin mummon vaatteita mummolasta, piirrettiin pisamat ja punaiset posket. Iso kimppu risuja ja ovikelloja soittelemaan. Ja muistan muuten myös sen pettymyksen kun mummolan vanhaan kahvipannuun kolahtaa omena. Suklaamuna sen olla piti. Eikä ajat ole tainneet muuttua, suklaamunia ne lapset metsästävät mieluiten. Vaikka eipä käy kieltäminen, että meidänkin neitien pääsiäisen ehdoton herkku on Kindermunat.

DSC_0905-001

DSC_0904

Meillä myös neidit leipoivat pääsiäisteemalla. Juniorille tulee Koululainen-lehti, jossa on helppoja ohjeita erilaisiin leivonnaisiin. Tällä kertaa valmistuivat herkulliset porkkanamuffinsit syötäviin muffinivuokiin (!!) ja päälle hauska tipukoristelu sokerimassoilla. Noo, itse muffinsit pursuivat vuoista miten sattui, mutta lopputulos oli hauskan pirteä pääsiäiseen – ja ai että oliko hyviä? En uskalla tunnustaa kuinka monta meni omiin suihin. Niin ja ne syötävät vuoatkin oli hyviä, kokeilen toistekin leipoessa.

IMG_0418

Kodinterrassa bongattiin ihka oikeita pääsiäistipuja, ja ihmeteltiin niiden vaappumista. Osa olikin samana aamuna syntyneitä, joten pieniä haasteita liikkumisessa oli vielä. Aika sööttejä! Käykää kurkkaa Jyväskylän terrassa näitä, jos olette paikkakunnalta.

IMG_0385

Tänään keli on mitä mahtavin, kyllä pikunoitien, kissojen ja pupujen kelpaa liikkua. Muistan nimittäin sellaisiakin palmusunnuntaita, jolloin lapset ovat kulkeneet sateenvarjojen kanssa ovelta ovelle virpomaan. Mun palmusunnuntai aloitti kevätkauden, nimittäin mulla on tapana istuskella auringossa takapihallamme keväästä -syksyyn kahvikupillisen kanssa. Ja niin tänäkin aamulla tein, kipitin takaterassille aamukahvikupin kanssa istuskelemaan ja hengittämään raitista ilmaa.

DSC_0907-001

Mahtavaa palmusunnuntaita ihan jokaiselle blogin lukijalle!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.