VALIKKO
1.6.2016 22:53

Outside!

Tiedätte varmaan ne hetket, kun muistot lapsuudesta tulevat mieleesi? Ehkäpä jonkun tuoksun, näyn tai maun perusteella. Nimittäin minä ihastelin etupihamme sireeniä eräänä päivänä, ja halusin nuuhkaista sen tuoksua – ja voi mikä mummolantuoksu sieltä tulikaan! Mummolassa taitettiin sireenejä (ja lupiineja) vaasiin pöydälle, mutta siitepölyallergiaperheenä en taida sitä kuitenkaan tehdä. Kaikessa omassa rauhassaan tämä sireenimme saa kasvaa etupihalla nauttien auringosta.

Toinen kasvi, joka muistuttaa mummolasta (sen lupiinin lisäksi) on lumipalloheisi. Ensimmäiseen omakotitaloomme hankin sen ensimmäisenä kasvina, mutta vielä tähän osoitteeseen en ole sitä hankkinut. Olisikohan sillekin paikka pihassamme? Mistä se muuten johtuu, että toiset asiat painuvat muistiin paremmin kuin toiset, sillä en esimerkiksi muista lapsuudenkotimme pihaa, että mahtoiko siellä kasvaa mitä?! Toisaalta isäni ei ehkä ollut yhtä innokas kuin mummoni ihastelemaan kasveja ja leikkaamaan niitä vaasiin. Mutta sitten taas se on painunut mieleeni, että nurmenajossa kesti kauan!

IMG_2393

Ja mä nautin myös auringosta. Vielä enemmän, kun se ikkunoidenpesijä löytyi oman talon seinien sisältä ja kyllä nyt kelpaa ulos katsella puhtaista ikkunoista auringonpaistetta. Koiraperheenä nämä aurinkoiset päivät ovat ehdottomasti niitä parhaimpia, joista koiratkin näyttävät nauttivan. Ainut vaan ettei näitä karvakamuja kovin kauaa helteessä uskalla leikityttää ettei tule lämpöhalvauksia, kun koirillahan ei samanlaisia hikirauhasia ole kuin meillä.

IMG_2411

Mutta kyllä näillä ilmoilla mieluummin on ulkosalla kuin sisällä, ja onko pyykinpesua rakastavalle mahtavampaa kuin aamulla laittaa pyykit ulos kuivamaan ja päivällä nostaa puhtaat pyykit sisälle? Ja jännästi sitä saakin auringosta energiaa illaksikin! Huomenna pääsen vähän sisävesiristeilemään, joten mukavaa piristystä arki-iltoihin. Lieneekö mahdan olla perjantaina samaa mieltä tästä ajatuksesta? Mutta ehdottomasti, nyt nautitaan näistä ihanista ilmoista ja toivotaan paljon, paljon auringonsäteitä!

IMG_2367

  • Jakku – Vila
  • Huivi – Mulberry

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.