VALIKKO
25.3.2017 13:05

Saako kevät sut hymyilemään?

Kevätaurinko paistaa, se lämmittää. On aika kaivaa aurinkolasit silmille ja nauttia. Kasvoille ilmestyy pisama kerrallaan lisää. Lumet saavat kyytiä, ränneistä virtaa vettä solisten. Lintujen laululta ei voi välttyä, itseasiassa laulavatkin jo aika kovaa. Ensimmäiset joutsenet nähty pellolla, selkeitä kevään merkkejä. Tulppaneja, narsisseja, höyheniä, virpomisvitsatarvikkeita, raeruohoja, vihreää ja keltaista siellä ja täällä! Miksi keväällä onkaan kaikki niin mahtavan upeaa ja ihanaa?

Mitä sitten kevätaurinkoon tulee, niin se on ihan kiva kaveri ja toiselta kantilta se on aika työllistävä kaveri. Nimittäin on aika vastustamatonta kääntää sälekaihtimet auki, ja nostaa ne ylös ja antaa auringonsäteiden täyttää koti sisäpuoleltakin. Mutta mistä ihmeestä se johtuu, että sillä hetkellä koti näyttää sotkuiselta ja pölyiseltä? Voiko välttyä siltä pieneltä hädäntunteelta, ja pakonomaiselta tarpeelta tarttua imuriin ja pölyrättiin? Olisiko parempi vain turvautua siivoajaan? Joskus aikoinaan meillä kävi 4H- yhdistyksen (?) kautta siivoaja, joka teki kodista siistin perjaisin ennen töistä kotiutumistamme. Olihan se aika luxusta. Mutta siinäkin on muuten jännä juttu, että itsehän vähän niinkuin ”esisiivoaa” ennen siivoajan tulemista, ja onko siinä ihan oikeasti sitten mitään järkeä? Toisaalta, kun itse olen lattioiden suhteen ainakin tarkka, ja mieluiten ne olisivat pölyttömät, tassunjäljettömät ja pesuaineella puhtaiksi pestyt – niin kun kotiintullessa odotti kiiltävät lattiapinnat niin mä näin vain sydämiä!

Keväällä mieli piristyy. Monestakin syystä. Puhutaan myös, että keväällä hormonit alkavat hyrräämään ja ihmiset ovat iloisempia. Silti yhtäaikaa valon määrä voi aiheuttaa kevätmasennusta, ja esimerkiksi itsemurhat ovat huipussaan keväällä. Luoko kevät sitten kuitenkin meille hiukan liikaa haasteita, täytyykö kevällä ihmisen suorittaa liikaa? Mitä kevät sitten mulle tarkoittaa? Kuinka pitkä to-do-lista mulla on kevään varalle?  Entä jos kuitenkin ihmistä väsyttää? Kevätväsymys on todellinen juttu monelle. Itsekin olen opetellut olemaan itselleni armollinen, kuten tänään aamulla. Osaan nauttia ja olla vaan peitonalla, levätä kun tarve levolle on. Ei tarvitse hymyillä, jos ei hymyillytä. Aivan sama, jos on koirankarvoja lattialla tai pyykit odottavat pesua. Mulle tulee hyvä ja onnellinen mieli pelkästään siitä, kun voin nauttia aamukahvit kevätauringossa takapihalla – tai miksei kesällä, syksyllä ja talvella. Miksi just ne kahvit on auringossa, miksei milloin vaan kahvihetki takapihalla vaikka pakkasen paukkuessa?

Kevät saa mut hymyilemään, myös sillä että voin kaivaa esille kevätkenkiä ja aloittaa ns.sukkahousukauden. Rakastan mekkoja, tunikoja ja hameita. Pukeutumisen suhteen on huolettomampaa, kun kelit lämpenevät. Keväällä on kuitenkin ne kurakelit, joka tietää hommaa hiukan enemmän meidän huushollissa -> koirat. Nimittäin nyt olisi oiva aika varata koirille aika trimmaajalle, sillä turkki tuo tullessaan melkoisen hiekkamäärän sisälle!

Mä en kiellä, etteikö keväällä monta asiaa olisi aika ihanaa. Silti kun miettii, niin jokaisessa vuodenajassa on ne omat juttunsa. Ehkä kevääseen kuuluukin se fiilistely talven pimeyden jälkeen, mutta kaikki yksinkertaisesti eivät ole kevätihmisiä ja sitä pitää muistaa kunnioittaa. Jos mun mielessä pyörivät jo ne raeruohot ja muut, niin joku toinen ei koskaan ole niitä ymmärtänyt. Ja jos lempiväri sattumalta on musta, niin ei vain ole luontevaa keväällä laittaa väriä pukeutumiseensa, eikä muinakaan vuodenaikoina. Ja jos nyt ei hymyilytä, niin ei. Vaikka kannattaakin testata, kun itse hymyilet – hymy palaa aina takaisin. Tai rehellisyyden nimissä, melkein aina.

Ps.Kuvissa Nosh -mekko!

Kommentit

  • Nanni

    Kevät ❤❤❤ mutta ne pölyt
    Oih muru miten ihana mekko sulla onkaan.

    • Henna

      Mekko on Noshilta, ja ihana päällä <3 Halit, pian nähdään Oulussa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.