VALIKKO
24.6.2017 21:35

Se aika, kesäloma!

Kerran vuodessa, kerran kesässä, kesäloma. Aina yhtä odotettu, tarvittu ja kaivattu. Tänä vuonna aloitin kesälomani poikkeuksellisesti jo juhannukselta, vaikka kesälomakelit eivät juuri hellineetkään lomalaista. Juhannusaatto vietettiin kotona perheen parissa. Ja ehkä parasta on ollutkin se, että on voinut pujahtaa lakanoihin päikkäreille ja muutama elokuvakin ollaan katsottu, nauttien kiireettömyydestä ja siitä, että ollaan koko perhe yhtä aikaa kotona. Juhannuskukat poimin vaasiin luonnon omista antimista, mutta siitepölyallergiasyistä tämä kimppu sijaitsi etuterassin pöydällä.

Kesäloma on muuten jännä juttu. Tavallaan mä toivon paljon aurinkoisia, lämpimiä ilmoja – jolloin ollaan ulkona. Nimittäin niinä huonompina ilmoina alkaa ne ”kodin rästihommat” pyörimään mielessä ja silloin on vaarana, että lomasta kehkeytyy ainakin osittainen työleiri. Ja en tosiaankaan tiedä, pitääkö syyttää ilmoja vai mitä lie mielenhäiriötä, mutta juhannuksen aikana kotona on tuoksunut vahvasti kroliitin aromit – pesuhuone ja vessa hehkuen puhtauttaan. Ja ei muuten todellakaan ole sitä herkkuhommaa, eikä ole tarvinnut riidellä kertaakaan, kuka nämä paikat putsaa. Saattaa olla, että tänä(kin) kesälomalla keittiönkaapitkin on siivottu taas järjestykseen, vaikka toivonkin hyviä lomakelejä.

Toisaalta taas lomanalkajaisiksi mieheni leipoma pullataikina ja valmiit voisilmäpullat kohottavat mieltä siivouksenkin jälkeen. Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä, vai miten se sanonta menikään? Muutaman yön unet ja sitten lennämme kohti Italiaa, Silisiaa. Reissut ovatkin minulle parasta loma-aikaa, sillä suorittajaihmisen ei tarvitse suorittaa ja mieheni mukaan suorittajalla tuleekin olla välillä tylsää. Silti ajattelin pakata matkalaukkuun mukaan lenkkarit ja lenkkivaatteet, jos siellä Italian auringonalla olisi mukavampi juosta – nytkun tuntuu ettei itseä saa liikkeelle sitten millään!

Toivon teille kaikille lomalaisille, sekä pian kesälomille pääseville, ja miksei jo lomiaan viettäneillekin, ihania kesäpäiviä ja kesäiltoja, ja toivottavasti saatte nauttia kotimaan auringosta. Grillatkaa, uikaa, tuoksutelkaa vastaleikattua nurmea, unohtamatta jäätelöitä! Uskon vahvasti, että pääsette seuramaan Italian kuulumisiani maisemineen instan kautta, ja varmasti kotiinpalattuani jaan tännekin lomakuulumisiani. Nimittäin Italia on yksi niitä kohteita, jonne kovasti olen toivonut pääseväni, ja jossa kerran aiemmin olen käynyt ja tahtonut aina uudelleen. Ja varmasti vielä tulevaisuudessa se Roomakin on nähtävä, joten tähän reissuun ei Italian reissut jää. Venetsian puolestaan olen aiemmin kokenut, ja lintukammoiselle siellä oli jo vähän liiakseen lintuja. Tämä reissu kerätään energiaa ja nautitaan täysihoidon antimista, suorastaan luxusta!

Ciao!

Kommentit

 • marja liljeström

  Moi, ihana myönteinen kirjoitus ja kauniit kuvat. Hyvää lomamatkaa Italiaan.

  • Henna

   Kiitos paljon! Lomamatka tulee kyllä tarpeeseen <3

 • Oi, nautihan Italian lomasta! Italia on ihana paikka <3 Ja nuo pullat näyttää niin hyville; eiköhän siivoaminen kannattanut, niin oli hyvä herkutella 🙂

  • Henna

   Juu kyllä näin on! Hyvin kohotettu taikina takaa herkulliset pullat, vaikka osan pakastinkin heti 😉

 • Nimetön

  Kesä antaa kummasti voimaa, huomaa katukuvassakin kun suomalaiset muuttuu yhtäkkiä selkeästi positiivisimmaksi! 😀 Hyviä kesäpäiviä täällä kans toivotaan, mutta tulee kyllä ahkeroitua kesäenergialla jos on vähänkään sateista 😉

  • Henna

   Juuri näin! Kesä on energistä aikaa 🙂

 • HeidiA.

  Oi, ihanaa lomaa! Itsellä lomaan on vielä reilu kuukausi, mutta hyvää jaksaa aina odottaa 🙂

  • Henna

   Voi kiitos paljon. Ja loma on loma, koska vain ja onpa mikä keli tahansa 😉

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.