VALIKKO
21.1.2017 16:20

Suomalaista suomalaisille, 80vuotta!

Tiesittekö, että Kalevala Koru täyttää tänä vuonna 80 vuotta? Kalevala Koru järjestää juhlavuoden kunniaksi Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin Koru 80 vuotta -näyttelykiertueen. Näyttely on myös osa  Suomi 100v -juhlavuoden ohjelmaa. Ja tämä kiertue sopiikin mielestäni kuin nappi silmään Suomen juhliessa sataavuottansa, sillä voiko olla toista yhtä suomalaista brändiä kuin Kalevala Koru? Kalevala Korun suomalaisuus tulee jo siitä, että kaikki korut, joka ikinen, valmistetaan Suomessa! Ja se innovaation voima suunnitella korut juuri jollekin tietylle, kuten esimerkiksi Michael Monroelle ja muille suomalaisille, yhdistettynä hyväntekeväisyyteen.

Kiertue starttasi torstaina 19.1 Oulussa, Pohjois-Pohjanmaan museossa, ja paikkakunnalla ollessani päätin pistäytyä tutustumaan tähän näyttelyyn. Vieläpä sattumalta näyttelyn ensimmäisenä päivänä. Mä tykkäsin tästä tavasta tehdä näyttely, samalla yhdistää historiaa, upeita koruja, ihmisiä, teknologiaa ja päästä virtuaalivierailulle Kalevala Korun tehtaantiloihinkin. Virtuaalilasit olivatkin hauska kokemus, joilla oli aidontuntuista seurata korujen valmistusta tehtaalla. Näyttelyssä pääsi myös kokeilemaan omia taitojaan valmistaa koruja. Suosittelen näyttelyä kaikille Kalevala Korun ystäville, ja jos haluat tietää historiasta, teknologiasta, Kalevala Korun ideologiasta ja arvoista.

Mun yksi suosikkikoruja on Kirsti Doukaksen suunnittelema Naisenääni.  Ja tämä koru oli kauniisti esillä näyttelyssä, ja minulla oli kunnia kantaa juuri sitä korusarjaa päälläni näyttelyssä. Minulta löytyy myös tuo kuvassa näkyvä sininen satiininauha, mutta en ole osannut sitä yhdistää korun kanssa asukokonaisuuksiini. Näyttelyssä oli kivoja näyttelykokonaiosuuksia, kera aidonkokoisten pahvimallien. Muiden näyttelyvieraiden kommentit hymyilyttivät, kun kokivat pahvimallit kovin aidoiksi ihmisiksi. Käy säkin tutustumassa!

Kalevala Korut tekevät myös hyväntekeväisyyttä korujen kautta. Kuten esimerkiksi viime vuoden 2016 roosanauha korut, joista lahjoitettiin syöpäsäätiölle 5€ jokaisesta Roosanauha korusta. Puolestaan Lapsikorun tuotosta lahjoitetaan osa Pelastetaan Lapset ry:lle, ja minultakin löytyy kotoa kaksi tuollaista lapsihelaa. Minulle hyväntekeväisyys merkitsee paljon ja teen itsekin hyvää, toimin esimerkiksi säännöllisenä kuukausilahjoittajana lasten hyvinvoinnin eteen.

Kalevala Korun juhlavuoden kiertueessa pääset myös kokeilemaan omia kasvojasi Kalevala Korun mallina. Aika hauska idea! Ja sattuipa aika hauskasti, sillä kuten aiemmin vinkkasin, niin tosiaan minullakin on kunnia olla tämän juhlavuoden näyttelyn yhtenä mallinukkena! Kirjoittelin aiemmin tästä täällä: http://www.stoori.fi/pakkomielteita/kalevala-koru-rakkautta/ ja näin itsekin kuvauksen lopputuloksen vasta vieraillessani näyttelyssä.

Näyttelykiertuepaikat:

19.1-4.3.2017 Oulu, Pohjois-Pohjanmaan museo

11.3-7.5.2017 Jyväskylä, Suomen Käsityön museo

13.5-26.8.2016 Kuopio, Kuopion museo

syys-lokakuu 2017 Pääkaupunkiseutu

3.11.2017-4.3.2018 Rovaniemi, Rovaniemen taidemuseo

Syksy 2018 Lappeenranta, Etelä-Karjalan museo

Näihin valokuviin kysyin luvan Oulun näyttelystä. Käy kurkkaa Kalevala Korun 80v- juhlavuoden näyttelystä lisää täältä:

http://www.kalevalakoru.fi/fi/tarinamme/kalevala-koru-80-vuotta

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.