VALIKKO
12.4.2016 22:27

Suosi arkeen pieniä luxushetkiä.

DSC_0980

Musta tuntuu, että arki vie mennessään ja viikot vain hujahtavat ohi, ellei asioita lyö lukkoon ja kirjaa kalenteriin – ne unohtuvat arjen hötkyilyissä. Onko oikeastaan välillä liiankin tuskallista edes ajatella spontaaneja tilanteita? Aiheuttaako ne arjen sumplimista, perheen harrastusten yhdistämistä ja kalenteriin kurkkaamista? No kylläpä joo. Mutta silti ne spontaanit hetket kannattaa. Ja niitä pitääkin välillä olla. Eikä oikeastaan niiden mahdollistaminen olekaan niin vaikeaa, kun niin vain päättää. Pohdimme ystäväni kanssa, että olisi kiva mennä leffaan, ja löimme päivän samalla hetkellä lukkoon – ja vietimmekin mukavan illan. Koska itse olet viimeksi ehdottanut ystävällesi, mentäiskö leffaan?

Uskon, että juuri näissä spontaaneissa hetkissä on se jokin juttu. Se jokin, mikä pitää mielen pirteänä. Se jokin, joka saa tuntemaan että elää. Jotain, mikä irroittaa arjesta. Jotain, mikä myös yhdistää elämän hetkiä ystävän kanssa. Toisaalta arjessa jaksaakin näiden hetkien ansiosta paremmin. Olenkin pohtinut, että kun maaliskuin etelän reissumme peruuntui, mitäpä jos ottaisin pari päivää vapaata ensi kuulle – ja tekisimme jonkun pienen spontaanin reissun? Pienikin loma tuntuisi tässä hetkessä hyvältä ajatukselta, sekä perheelle tekisi hyvää irtautua kotipiireistä. Meillä monesti koetaan arjen pieninä luxuksina hyvin pienetkin asiat, se voi olla esimerkiksi vain kahdenkeskinen aika pötköllään kirjoja lukien. Tai se pieni lenkkihetki koiria ulkoiluttaessa. Tai kahvilassa istahtaminen keskustassa.

IMG_1149

Mun elokuvalook muodostui kuin jostain Kappahlin vaatemainoksesta, nimittäin asukokonaisuus oli täysin Kappahlin valikoimasta.

 • Kauluspaita – Kappahl
 • Neule – Kappahl
 • Housut – Kappahl
 • Laukku – Furla

Täytyy todeta, että itse teen usein sopuhintaisia löytöjä sekä Lindexin että Kappahlin valikoimasta. Aika monesti kummassakin liikkeessä on myös omia kampanjoita, jolloin samalla hetkellä saattaa lähteäkin useampi vaatekappale mukaan – sehän on sitä selvää säästöä vai miten se meni?

IMG_1152

IMG_1151

Mä haluaisin antaa enemmän aikaa blogille, ja kunnon asukuville, mutta kuten olette lukeneet, mun elämässäni on mustia pilviä ja ajankäytössäni haasteita. Olen oppinut, ettei mitään asiaa pysty pitämään itsestäänselvyytenä. Kuten esimerkiksi terveyttä. Paras oppi onkin elää hetkessä, pienillä luxushetkillä höystettynä, ja nukkumaanmennessä hymy huulilla tietää elävänsä. Voisimme opetella puhumaan avoimesti, eikä aina ei ole tarvetta miellyttää muita. Välillä on lupa sanoa ”ei”. Me saamme olla yksilöinä juuri sellaisia kuin olemme, tuntevia ja välillä myös niitä heikkoja. Ja saamme sen myös näyttää, se ei tee meistä huonompia ihmisiä. Oikeastaan me jokainen voimme kasvaa ihmisenä, kun elämä oikein koettelee, sitä löytääkin ihmeellisiä selviytymisentaitoja ja kasvunlähteitä itsestään. Asioita oppii hyväksymään, ja joitain asioita sulkemaan myös pois. Mä välillä ihmettelen shoppailuholismiani, ja toisinaan olisin valmis myymäänkin kaiken pois. Mutta silti, meillä, minullakin, on lupa olla oma höpsö itseni ja omien hössötyksieni kanssa.

IMG_1158

Suositaan arjessa niitä pieniä hetkiä, jotka auttavat jaksamaan paremmin. Hetkiä, jotka voi olla pieniä, mutta niin tärkeitä. Hetkiä, jotka nitoo meitä ihmisiä yhteen. Pieniä luxushetkiä, jotka itse koet tärkeäksi.

Koska sinä olet tärkeä, juuri sellasiena kuin olet. <3

Kommentit

 • Johanna

  Juuri näin, ystäväiseni ☺

  • Henna

   Arjesta löytyy ihania hetkiä, joista saa voimaa.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.