VALIKKO
1.5.2016 23:22

The vappu!

Kuinka upea vappu olikaan! Kuinka mahtavaa se oli viettää juuri näin, tässä hetkessä ja tällä kokoonpanolla? Aika mahtavaa. Ei tarvinnut luoda stressiä tarjoiluista, taikka sunnuntaiaamun pääkipuiluista juhlinnan jälkeen. Vaikka istuimmekin naapurissa skumppalasillisilla vappua juhlistamassa ja lapset iloisesti pelejä pelaillen. Vappuna ennätin haravoimaan myös pihamme ruoho-osiot vihdoinkin, sekä löysimme pienen yllätyslemmikin pihaltamme – tosin veimme sen välittömästi eläinlääkäriin viimeiselle matkalleenkin. Niinkin mukava kuin vesimyyrä, jonka alakroppa oli ilmeisesti halvaantunut, eikä meistä ollut lopettamaan sen kärsimystä. Mutta myyriä, apua meidän pihallamme ja asuinalueellamme on todetusti myyriä! Mitähän kasveja mahtaa tänä kesänä edes nousta esiin, onko mun pionit esimerkiksi tuhotut?!

DSC_1032-001

DSC_1033-001

Pohdimme etukäteen, ketä voisimme kutsua vappua meille juhlistamaan. Ostimme vappuherkkuja vähän liiakseenkin. Mutta suurin oivallus olikin siinä, suotta liikoja suunnittelematta, nopeita liikkeitä tehden ja oman perheen kanssa – se on sitä parasta vappua. Pitkät aamu-unet, niistä oli meidän vappuviikonloppu tehty. Herkulliset aamiaiset, lämpöisiä munkkeja ja litratolkulla simaa. Hymyjä, naurua ja yhteistä aikaa.

DSC_1039

DSC_1042

DSC_1120

Jyväskylään avattiin viikolla uusi H&M myymälä, johon päätimme lauantain vappuhulinassa käydä tutustumassa. Minua kiinnosti erityisesti H&M Home- osasto, joka osoittautui pieneksi ja ahtaaksi – eikä mukaani sieltä lähtenyt yhtään mitään. Upeat aurinkoiset ilmat houkuttelivat ihmisiä ulos, ja keskustan kävelykatu oli mukavan vilkas ja siellä oli iloinen tunnelma. Sitä kesän tunnelmaa, joka todellakin nostattaa hymyn huulille sekä antaa mielelle virtaa. Mua lisäksi hymyilytti niin pienet asiat, kuin korkkarit ja paljaat jalat. Yritin epätoivoisesti etsiä uusia kevätkenkiä, mutta tällä kertaa sellaisia ei tullut vastaan. Meinaan, mikäli ilmat ovat sellaisia kuin säätiedotteet lupaavat, niin pakkaan kaikki syys/kevätnilkkurit välittömästi pois ja kaivelen tilalle todelliset kesäkengät. Uusille avokkaille ja ballerinoille olisi todellakin tarvetta, vinkit kehiin, mistä niitä kenkiä löytää? Netistäkö?

DSC_1034-001

  • Jakku – Lindex
  • Housut – Kappahl
  • Paita – Marimekko
  • Huivi – Marimekko
  • Laukku – Louis Vuitton

DSC_1036

Vappupäivänä suuntasimme tivoliin. Juniorin kanssa vietimme siellä reippaat neljä tuntia, kun esikoinen hullutteli laitteissa lähes seitsemän tuntia! Todellakin kouluikäisillä ranneke on ehdoton juttu, rahansa väärti ainakin meidän perheessämme. Aurinko paistoi ja helli tivolilaisia vappupäivänä, ja taisinpa itse polttaa perinteisesti ensimmäisenä ”hellepäivänä” korvanlehteni..

DSC_1114

DSC_1052

DSC_1069

DSC_1067-001

Mun mies olisi vaikka maksanut mulle, jos olisin suostunut lähtemään Mega Flipiin. Ihan hullunnäköinen laite, eikä minua saisi millään konstilla sinne! Kummitusjunaankin lisäbonusta antoi aidot ihmiset pelottelemassa, tällaiseltä ne lapset näyttivät vaunussaan ulostullessa. Enpä olisi sinnekään suostunut. Itseasiassa en tänä(kään) vuonna itse käynyt yhdessäkään laitteessa, mieluummin katselin jalat maassa lasten iloista hymyä huulilla ja iloa kieppua laitteissa kavereiden kanssa.

DSC_1085

DSC_1109

DSC_1051-001

DSC_1095

Mun vappupäivän look oli tummanpuhuva, väriä ja piritystä tuli kirkkaansinisestä huivista. Ylioppilaslakin sujautin päähäni, kuten monena muunakin vappuna. Neitien mielestä muistutinkin lennostoa, eikun laivastoa, no jotain kuitenkin navy- värimaailmallani. Aika monta pisamaa enemmän, korvanlehdet palaneina tämän tivolireissun jäljiltä. Ja ihan oikeasti, välillä oli ihan oikeasti kuuma. Kesä, se taitaa olla jo täällä! Aivan mahtavaa, vaikkakin se kesäkunto taitaa siirtyä tältäkin kesältä jonnekin tulevaisuuteen..

DSC_1100

IMG_1670

Mites siellä vappu meni? Oliko teillä muillakin valkolakit päässä vappuna?

Kommentit

  • Mankka

    Mä niin haluaisin pisamia, pienenä en niistä tykänny ja nyt aikuisena niitä ei enää paljon näy. Upea merinainen olet ollut.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.