VALIKKO
9.5.2016 23:14

Työleiri ulkona.

Niinpä niin, täällä blogissa on ollut hiljaista ja tuskin on minua sisällä näkynytkään muutamaan päivään. Se on selkeät kesäpuuhat ulkona käynnissä, vai työleiriksikö sitä omakotitalossa voisi sanoa? Nimittäin hommaa ja puuhaa pihalla riittää. Homma aloitettiin tarkistusharavointikierroksella, jänisverkkojen keräämisellä varaston hyllylle ja pienillä pihan tutkimispuuhilla. Mitä mahtaa olla missäkin kunnossa talven jäljiltä ja nouseeko jo kasvua? Ainakin ne mun pionitkin taisivat säästyä sen myyrän hampaista, meinaan kyllä siellä uutta kasvua näkyy jo! Hienoa!

IMG_1842

Lauantaina alkoi mullan lapiointi ja kärrääminen, ja siitä se idea sitten lähti. Jokohan olisi oiva aika hankkia kesäkukkiakin? No olipa tai ei, niin suuntasin puutarhalle juniorin kanssa ja yhteistoimin valittiin sellaiset helpot kukat pihaan. Mieheni huolti polkupyörät kesäkuntoon esikoisen kanssa, oli oikea touhun tunnelma. Innostuin siivoamaan myöskin ulkovarastoamme, aluksi kesätavarat ulos ja talvitavarat varaston hyllyille. Jännästi joka vuosi varaston siivoamisen yhteydessä sitä roskaakin kertyy jonkun verran, tällä kertaa jätesäkillinen pääsi jätekatokseen odottamaan roska-autoa.

DSC_1171

IMG_1841

DSC_1176

Sunnuntaina naapurimme noutama kuorikate kuorma odotti lapioitsijaa, ja hyppäsin puuhaan heti aamusta. Lapioimista kottikärryyn, kottikärryjen työntämistä pihaamme ylämäkeen ja kuorikattteen levittämistä pensaiden juurelle. Kädet huusivat hoosiannaa ja kunnon pakaratreenihän tästä tulikin. Kunhan kuorikatteet oli levitetty tuntien puuhaamisen tuloksena, siirryin etuterassin laatoituksen kimppuun. Kun etuterassin laatat ja kalusteet oli pesty ja puunattu, niin katse siirtyi etupihan sadevesiränneihin – mitäpä jos niitäkin vähän puhdistettaisiin? Kohta huomattiinkin, että oli jo kiire Äitienpäivälounaalle!

DSC_1172

Tänään homma jatkui, taas. Työleiri nimenomaan, kuten naapuri sanoi kesän olevan. Nimittäin töiden jälkeen suuntasin ostamaan terassiöljyä, ja uuden sudin. Onneksi terassilautojen öljyäminen käy sujuvasti ja ergonomisesti, kun muutama vuosi taaksepäin eräs myyjä suositteli jatkovartta. Mikä mahtava keksintö! Ollaan jaettu ideaa muillekin, ja vinkkaan täälläkin, eipä tarvii enää suti kädessä kontata pitkin terasseja. Samalla öljyämisinnolla tuli leikkimökin edusta ja istutuslaatikko öljyttyä. Kohtahan varmaan nurmikin odottelee ensimmäistä kohtaamistaan ruohonleikkurin kanssa?

DSC_1175

DSC_1174

Vaikkakin pihalla jaksaa puuhata tuntitolkulla, niin kyllä silti illat on täynnä tarmoa. Valolla, auringolla ja raittiilla ilmalla on uskomaton vaikutus. Mä taisin antaa ajatuksen tänään valkoiselle grillille takapihalle, mutta niin, ihanoikeasti valkoinen grilli? Miltähän ne mahtaa näyttää hetken käytön jälkeen? Ja sekin vielä, ettemme ole kovinkaan ahkeria grillaajia niin tarvitaanko oikeasti uutta grilliä? Okei, unohdan. Niin kauan kuin entinen toimii, sillä mennään. Sama pätee myöskin ruohonleikkuriimme, vaikkakin niin mieluusti hankkisinkin keräävän ruohonleikkurin..

Oletteko te muutkin tehneet pihahommia näinä upeina kesäilmoina? Tai mahtaako teillä olla kesäpihaan liittyviä hankintoja tiedossa?

IMG_1801

Kommentit

 • Nanni

  Täällä on myös kyykitty pihalla ja aah miten siitä hommasta tykkäänkin. Eilen tuli tilaamani kaluste setti terassille ja voi miten se onkin ihana <3
  Kukkia en vielä uskalla laittaa ettei ne palellu.
  Tulehan muru jo pian kylään.

  • Henna

   Uusi kalustesarja kelpaisi tännekin! 🙂

 • Riikka | Mukavuusalue

  Ekaa kevättä asutaan omakotitalossa, ja kyllähän tuolla pihalla olis vaikka mitä tekemistä. Pitää vähän priorisoida, ettei innostuneena laita kaikkia projekteja kerralla vireille. Nyt teen kasvimaata ja myöhemmin varmaan yhden kukkapenkin. Terassikalusteet pitäisi hankkia meillekin.

  • Henna

   Hyvällä asenteella työt tulee tehtyä, toivotaan aurinkoa pihahommiin 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.