VALIKKO
1.4.2016 20:09

Uusia lajikokeiluja, vihdoin!

Mä oon vähän ulapalla liikunnan suhteen. Tai miten sen muotoilisi. Mutta siis, mulla ei oikein tällä hetkellä ole mitään sellaista mukaansatempaavaa harrastusta. Oon ollut Elixian jäsen ties kuinka kauan, mutta se ei vaan enää jaksa innostaa. Oon testannut personal trainer- palveluita tuttavalta vuosi taaksepäin, ja tykkäsin kovasti sellaisesta ”natsimeiningistä”, mutta ruokavalio oli se minun kompastuskiveni. On helppoa vetää jokin tietty aikajakso asenteella, mutta yritäpä ottaa opit osaksi omaa elämäntapaa. Miten se tuntuukin niin vaikealta vaikka tiedätkin kaiken mitä pitäisi tehdä?

DSC_0084

Mitä tulee mun harrastustaustaani, niin nuoruuden harrastin aktiivisesti teatteria ja rakastin tanssimista. Kouluaikoina tanssin muun muassa koulun tanssiryhmässä, ja nautin siitä kovasti. Tietyssä vaiheessa kouluopinnot menivät teatterin edelle. Löysin harrastuksen rullaluistelusta, ja pitkät vauhdikkaat luistelulenkit olivat minun juttuni. Tukka hulmuten tuntitolkulla luistelin asfaltteja kesäisin, kunnes eräänä päivänä kaaduin väistäessäni polkupyöräilijää ja loukkasin nilkkani. Sairaalassa nilkka ruuvattiin ja metallilevytettiin, sekä sain pahoja hermovauroita – eikä pitkien matkojen rullaluistelu onnistu tänäkään päivänä ilman kipuja.

Mä olen käynyt testaamassa Ready Set Pole- studion tankotanssin starttikurssin. Ja tykkäsin kyllä kovasti, vaikka tuntuikin erityisen haastavalta oman kropan hallinta taikka tottuminen kipuun iholla. Lajina sellainen koukuttava varmasti, kun siinä näkee kehityksensä nopeasti. Vetäisin eräänä kesänä Jyväskylän kenttäurheilijoiden juoksukoulunkin, ja sekin oli kivaa puuhaa kun oli muita mukana touhussa. Viime kesänä yritin herätellä sisäistä juoksijaani uudelleen, mutta taidan olla sen verran sosiaalinen ihmistyyppi – seura vain puuttui. Olisiko aika yrittää tänä vuonna uudelleen?

IMG_7953

Naapurit ovat saaneet minut kokeilemaan seinäkiipeilyä. Ilman valjaita. Jotenkin se oli pelottavaa, vaikka yhtäaikaa koukuttavaa haastaa itsensä korkeammalle ja haastavimpiin seiniin. Laskettelua kohtaan kipinä on tallella, vaikkakin sekin tuntuu operoidussa nilkassa eikä ajatustakaan kokonaisesta päivästä rinteessä. Mutta oli aika mahtavaa pääsiäispyhinä päästä laskemaan aurinkoisiin rinteisiin.

IMG_0592

Mulla oli mahdollisuus viime viikolla päästä testaamaan uusia lajeja Vierumäellä. Halusin ehdottomasti testata jousiammuntaa, ja tykkäsin siitä kovasti. Mikä lie sisäinen intiaani minussa on, sillä yllättävän hienosti ensikertalaiselta tuo jousiammunta sujui. Otin jo selvää harrastusmahdollisuudesta Jyväskylässä, ja ainakin Jyväs-sulka mahdollistaa harrastamisen. Onko kellään kokemusta jousiammunnasta harrastuksena?

IMG_0605

IMG_0606

Pääsin testaamaan myös ilma-aseella ampumista, vaikka vierujooga olisi myös kiinnostanut. Mun kokemukseni joogasta on puhaltelua ja hihittelyä pitkin tuntia. Vaikka haluaisinkin kovasti kokeilla uudelleen, vuosia vanhempana. Erityisesti ilmajooga kiinnostaisi minua, onko kellään kokemusta taikka suosituksia? Toisaalta mitä tulee kunkin ajan ”hittiharrastukseen”, olen kyllä testannut esimerkiksi zumbaa, ja tykkäsin siitä kovasti. Ja tykkään muuten edelleenkin. Tän hetken in-juttu lienee crossfit, pitäisikö sitäkin testata kun kaikki sitä hehkuttavat? Onko sinulla kokemusta?

IMG_0608

IMG_0612

IMG_0619

Jaahas, mitähän lajia sitä seuraavana testaisin? Montaakohan elämän aikana ennättää kokeilemaan, ennenkuin löytää sen oman juttunsa? Ja mistä tietää, että aika on oikea harrastukselle?

Kommentit

 • Nanni

  Seinäkiipeily oli ihanaa, Sitä päästiin kerran koko perheellä kokeilemaan.
  Toi jousiammunta vei myös mun sydämen. Välillä meinaa kyllästyä tohon salihommaan mutta sitten sitä saa taas jostain kaivettua inspistä.
  Haleja viikonloppuun.

  • Henna

   Ollaan me Nanni aika samiksia! 😉

 • Markus

  Ehdottomasti suosittelen jousiammuntaa pidempäänkin kokeiluun 🙂 Seuroilla on useimmiten jousia ja koulutuksia aloitteleville pienentämään mukaanmenokynnystä ja palkitsevaa se on varmasti.

  Se on hauska laji koska kaikki vaihtoehdot viikottaisesta mukavasta aivolevosta jousen kanssa äärettömän vakavaan olympialajiin löytyy ja molempia voi puuhata samalla vehkeellä ja välineillä. Myös fysiikkaan ja fyysiseen kuntoon liittyvä oheisharrastelu kuuluu tottakai asiaan 😀

  • Henna

   Tykkäsin, ja olen päässyt harjoittelee paikallisestikin 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.