VALIKKO

Valohoitoa omalle päälle!

Pakkasta vai lumipyryä?

Vaikka pari päivää menikin aikamoisessa pakkasessa, niin silti mä osastin nauttia niistä pakkaspäivistä enemmän kuin tämän aamuisesta lumipyrystä lumikolan varressa. Mittari enimmillään taisi näyttää -24astetta, joka ei tosin ole mitään verrattuna Muonion -41,9 pakkasasteisiin, mutta mikä upea auringonpaiste olikaan päivien ilona. Ja erityisesti oman pään, henkisen fiiliksen, ilona. Nimittäin minä kuulun sellaisiin ihmisiin, jotka saavat auringosta energiaa. Ihmisiin, jotka jaksavat aloittaa jo vuoden ensimmäisen viikon nimittämisen kevääksi, kun se aurinko taivaalla paistaa. Tammikuun ensimmäinen viikko, ja oli jo syytä nostaa aurinkolasit silmille ja nauttia auringonvalosta, sen tuomasta fiiliksestä ja keväänodotuksesta. Kieltämättä, hymyä ei päivistä puuttunut – kiitos sille valoilmiölle taivaalla!

Onko siellä muuallakin saatu nauttia auringosta pakkasen rinnalla?

Mikä maisema!

Eilen aamuauringossa piti ihan pysähtyä ohiajaessa nappaamaan muutama kuva lähilammelta. Jotenkin erityisen kaunista talvesta tekee juurikin tuo kevätaurinko. Kuvia ottaessani ohikulkija tuli tiedustelemaan, olenko menossa avantoon uimaan. Öö, -24 pakkasastetta ilmassa ja mikähän astelukema mahtaisi ollakaan tuolla lammessa? Ei, en uskaltaisi sellaiseen hommaan ryhtyä. Vaikkakin hienoa, että nykyään kaupungit ylläpitävät lämmitettyinä näitä yleisiä avantouintipaikkoja! Yhdessä sitten ohikulkijan kanssa ihasteltiin auringonpaistetta ja kaunista talvista maisemaa.

Pakkashoitoa tekstiileille

Aurinko teki ihmeitä omalle mielelle. Nimittäin päätin antaa pölypunkeille kyytiä ja heitinkin kaikki mahdolliset irtotekstiilit petivaatteita, koristetyynyjä ja mattoja myöten ulos pakkaseen. Siivosin koko eilisen perjantaipyhäaamupäivän, ja annoin auringolle luvan paistaa sisälle kotiin ikkunoista. Laitoin Marimekon alesta hankkimani uudet tekstiilit keittiöön sekä olohuoneeseen, ja jaksoin ihastella ”kevään” ensimmäisiä tulppaaneja ikkunalla. Jollain tavalla näen jotain retroa näissä Marimekon Siirtolapuutarha- tekstiileissä, mutta toisaalta taas ne antavat juuri oikealla tavalla väriä valkoiseen kotiimme. Vinkkinä vaan, että näitä oli ainakin Jyväskylän Keljon ja Palokan Marimekoissa myynnissä vielä alennuksella!

Kevätsävyjä in my mind

Kaiken ei tarvitsekaan olla musta-valkoista ja neutraalia, vaan just keväällä on aika leikkiä väreillä sekä kotona että vaatetuksessa. Ja mitä nyt selkeästi huomaankin (taas, joka vuosi) niin ne pastellit nousevat mieleeni. Vaaleanpunaista, jota nyt yllätys yllätys tyynystäkin löytyy, turkoosia, keltaista – näistä sävyistä alkaa oma fiilis kevääseen syntymään. Puhumattakaan tulppaaneista, sori vaan bloginlukijat ja kotiväki, niitä saattaa taitaa tästä hetkestä saakka viikoittain löytyä meiltä – kun sitä kevättä selkeesti on mun mielessä.  Ja ihan totuuden nimissä, kyllä tässä jo vähän kesälomaakin ollaan pohdittu. Ou jees, tiedetään silti hyvinkin selkeästi että eletään vasta vuoden ensimmäisen kuukauden alkua..

Pimpeli pom, joko saakin fiilistellä kevättä? Kai nyt joku muukin fiilistelee mun kanssa? 😉

Kommentit

 • Nanni

  Meillä hyödynneittiin myöskin tuota pakkasta ja parina päivänä peitot ja tyynyt saivat kyytiä pakkasessa.
  Olen odottamalla odottanut, että milloin päivä alkaisi pidentymään sillä tämä pimeys ei ole yhtään mun juttuni, se tekee kummasti temppuja mielelle :/
  Haleja sunnuntaihin muru <3

  • Henna

   Kyllä se päivä kokoajan pidentyy, on jo täällä pidentynytkin. Kevät saapuu, tsemppiä 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.