VALIKKO
8.1.2016 16:01

Takana paluumuutto, edessä tutustuminen

IMG_20150909_185436~2

 

Olen juuri muuttanut Jyväskylään. Toisin sanoen jo syksyllä, mutta totuttelen vielä elämään täällä kylmässä ja pimeässä pohjoisessa. Oikeastaan muutto jatkuu edelleen, ja tavaroita lojuu ympäri Suomea. Poikkeuksellista tästä tekee se, että minun ei pitänyt ikinä muuttaa takaisin Jyväskylään. Olen nimittäin täältä kotoisin – tiedän siis mihin soppaan olen kauhani pistänyt…

Vai tiedänkö?  Siitä Paluumuuttaja -blogissani on kysymys. Tutkin, että onko teiniaikojeni Jyväskylä muuttunut mihinkään vai onko kaikki yhä sitä samaa: räkäistä bailausta Kharmassa (toim. huom. nykyään joku yökerho, josta meillä 80-luvulla syntyneillä ei ole mitään hajua), tavallisia ketjuliikkeitä kauppakadulla, yksipuolista ravintola- ja kahvilakulttuuria, lämpimiä iltoja kavereiden kesken Puistokadulla ja iltasoittoja Harjulla.

Muutin suoraan lukion jälkeen Espoon Otaniemeen opiskelemaan maisema-arkkitehtuuria. Siitä on jo seitsemän ja puoli vuotta. Vielä lukiossa vannoin, etten muuttaisi lähellekään Helsinkiä, toisin kävi. Maisema-arkkitehtuuria pystyi opiskelemaan tuolloin vain Teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksella ja pystyy edelleenkin. Opinahjon nimi tosin on muuttunut pariin otteeseen. Nykyään se on Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin laitos. Siinä vaiheessa, kun kouluni nimestä tuli näin pitkä, sain spontaanin idean lähteä opiskelemaan Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliseen. Jostain kummasta kohtalon oikusta johtuen näin kävi, vaikka muutamia vuosia Helsingissä asuttuani olin (edellä mainitun mukaisesti) vannonut, etten palaa Jyväskylään. Ei ilmeisesti pidä vannoa mitään.

Vastoin odotuksia nautin elämästä Helsingissä – ja nyt olen päättänyt olla avoin vanhalle sekä uudelle myös Jyväskylässä. Vaikka ihmiset ovat täällä kotikaupunkini ihmisiä, tuntuu hiukan siltä, että ihmiset ovat kovin erilaisia mihin olen tottunut. Olen kuitenkin jo aloittanut yhteisen tutustumisprosessin ja olen varma, että tässä tulee mielenkiintoista ja antoisaa.

Ei muuta kuin hommiin: millaista on olla Paluumuuttaja?

 

Oletko sinä koskaan vannonut, ettet muuta jonnekin? Kuinka moni teistä on paluumuuttanut synnyinsijoilleen?

 

IMG_20140917_132350

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.