VALIKKO
23.2.2016 15:53

Liebster Award – 11 kysymystä uudelle bloggaajalle

IMG_8683

Nyt se sitten napsahti – ensimmäinen blogihaaste! Otsikon mukaisesti tulin muistetuksi Liebster Awardilla, joka on lähtöisin alunperin Saksan blogimaailmasta. Tunnustuksen saaja vastaa haastajan keksimiin 11 kysymykseen ja välittää omat kysymyksensä seuraavalle aloittelevalle blogille. Liebster Awardin ideana on tuoda esille uusia blogeja ja toivottaa tervetulleiksi blogimaailmaan. Vuosi ilman haasteita -postauksessa kerroin, että en ole haasteihmisiä, mutta kun tässä on jo yksi haaste käynnissä ja viime aikoina on tullut muutenkin tehtyä uusia juttuja, niin osallistun ehdottomasti tähänkin. Hyvä tapa aloittaa uusi postausviikko!

Kiitos nimeämisestä visuaalisesti hienon skandilinjalla-blogin Hannalle! Blogista löytyy nimensä mukaisesti puhtaita, kauniita, skandinaavisia linjoja ja tunnelmia. Vinkkinä teille, että mikäli pohditte ensi kesänä pihan rakentamista tai parannusta – tsekatkaa blogin vinkit täältä ja täältä. Voin ulkotilojen suunnittelun ammattilaisena kertoa, että ne ovat omakotitalon tai kesämökin pihasuunnitteluun erittäin pätevät.

En ole vielä täällä blogissa kertonut juurikaan itsestäni, joten nämä Hannan esittämät kysymykset avaavat teille ehkä hiukan enemmän persoonaa Paluumuuttajan takana.

Liebster Award -kysymykset

Mikä on parasta bloggaamisessa tähän asti?

Innostus! Koen, että olen pitkästä aikaa hirveän innostunut monista eri asioista. Nykyinen elämäntilanteeni on blogille hedelmällinen, sillä se sallii asioiden pohtimisen ja tutkimisen eri näkökulmista. Kiinnostavista hiukan kevyemmistä aiheista kirjoittaminen onkin hyvää vastapainoa akateemisille opinnoille. Jotenkin myös koen, että täältä Jyväskylästä käsin kirjoittaminen on helpompaa kuin Helsingissä asuessa.

Toisaalta myös visuaalinen sisällöntuottaminen kiehtoo kovasti. Olen löytänyt blogin avulla innon valokuvaukseen uudestaan. Yritän kuitenkin pitää visuaalisen puolen rentona harrastuksena, sillä toisen ammattini maisema-arkkitehtuurin puolesta olen saanut ihan tarpeeksi pohtia ja hinkata visuaalisia yksityiskohtia.

Entä haastavinta?

Haastavinta on miettiä, mikä oikeasti kiinnostaa muita. Toisaalta olen päätynyt siihen lopputulokseen, että parasta on kirjoittaa omista kiinnostuksen kohteista, sillä se näkyy tekstissä.

Jos tätä samaa kysyttäisiin poikaystävältäni, hän varmaan vastaisi, että haastavinta on olla erossa koneesta ja kännykästä. Siis unohtaa blogi välillä.

Kun sinulta lapsena kysyttiin, mikä sinusta tulee isona, mitä vastasit?

Kuuluin ehdottomasti itse siihen ryhmään, jonka tulevaisuuden ammatti perustui milloin mihinkin kiinnostuksiin. Tarkimman ennustuksen antoi kuitenkin isäni, joka totesi lähes 20 vuotta sitten, että minusta tulee joko pappi tai maisema-arkkitehti. Lopulta minusta tulikin maisema-arkkitehti(opiskelija). Nykyistä ammatillista käännettäni ryhtyä liikuntatieteilijäksi sen sijaan ei osannut ennustaa kukaan.

 

metsanhoidon_kenttakurssilla

 

Mikä saa sinut hymyilemään?

Tänään viimeksi hihittelin ääneen, kun kävelin Ronja-koirani kanssa Jyväskylän keskustassa. Koiran kanssa kaupungilla kulkeminen on jotenkin ylettömän huvittavaa. Tosin se on hankaloitunut hiukan viime aikoina, sillä vanha rouva Ronja kuuroutuu pikku hiljaa. Sille pitää varsinkin kaupungilla huutaa kuten vanhuksille.

 

paluumuuttaja_pysäkillä

 

Tämän viikon kohokohta?

Nyt on vasta tiistai, mutta ennustan, että viikon kohokohta tulee olemaan torstai. Aion silloin mennä vakiolounaskaverini kanssa ensimmäistä kertaa lounaalle Jyväskylässä niin että minulla on koira mukana. Kuinka lounastamisessa käy, siitä kuulette täällä blogissa!

Mikä tai kuka inspiroi sinua?

Tähän on vain yksi vastaus: kasvit! Viherkasvit, puut, leikkokukat… Ah. Vaikka olen pienestä pitäen arvostanut kasvikunnan ihmeitä, niin olen varsinkin viimeisen vuoden aikana kunnostunut myös viherpeukalona. Koko kotimme sisustuskin perustuu pitkälti ajatuksiin siitä, missä voisi olla kasveja.

Viime aikoina olen pohtinut myös paljon valon luonnetta. (Yllätys, näin kaamosaikaan.) On uskomatonta, millaisen reaktion lisääntyvä valo saa ihmisissä ja luonnossa aikaan. Toisaalta valaistus kiinnostaa myös ammatillisessa mielessä. Se saa tilan kuin tilan näyttämään ulottuvuutensa – ja ihmiset liikkumaan!

 

IMG_8381

 

paluumuuttaja_sato

 

Mikä on lempipaikkasi kotona?

Lempipaikkani on blogissakin jo esitelty läntinen ikkunalauta/harrastenurkka. En itse vietä siellä kovin paljon aikaa, mutta tykkään katsella sinne – siellä kun on niitä kasveja ja kevättä odottavia ruukkuja! Eniten vietän aikaa sohvalla. Työskentelen siinä loikoillen myös päivisin, mikä on kyllä ergonomisesti huonoin mahdollinen tilanne…

 

paluumuuttaja_nojatuoli

 

Aarteesi kotona – esine tai huonekalu – josta pidät erityisen paljon?

Ironista kyllä, aarteeni kotona on harrastenurkassa sijaitseva työpöytä! Sain sen ennakkoperintönä äidinäitini kodista, missä se lojui ulkona aitassa. Isoisoisäni on tehnyt sen itse ja maalannut 1950-luvun trendivärillä: vaaleanturkoosilla. En valitettavasti osaa vielä käyttää pöytää, sillä koen, ettei työpöytänurkka ole valmis. Seinältä puuttuvat vielä inspiroivat kuvat ja pöydällä lojuvat maailman rumimmat ysäri-kaiuttimet sen aikaa kun vahvistimemme on korjauksessa.

Kasveistani olen erityisen kiintynyt sutipuuhun ja sekin ansaitsee maininnan. Jouduin tosin jo hiukan latvomaan sitä, sillä pelkään, että se hujahtaa kesän aikana parimetriseksi…

 

paluumuuttaja_kalusteet

 

Kissa vai koira?

Lienee tässä vaiheessa jo selvää, että koira! Pidän myös kissoista, mutta kuulun siihen joukkoon, jonka mielestä lemmikin tulee olla sosiaalinen ja parhaimmillaan se kulkee mukana julkisillakin paikoilla. Koira on siinä mielessä mielettömän mielenkiintoinen eläin, että se tuntuu tajuavan ihmistä välillä vähän liikaakin. Yhteinen evoluutio näkyy ja tuntuu ihmisen ja koiran suhteessa.

Oma koiratapaukseni Ronja asustelee pääosin vanhemmillani viettäen eläkepäiviä. Hän tosin vierailee nykyään useasti myös meillä. Rodultaan Ronja on valkoinen länsiylämaanterrieri eli westie. Hän täyttää tänä keväänä kunnioitettavat 12 vuotta. Eläimenä Ronja tosin ei ole kovinkaan usein kaukana kissasta: hän naukuu, vahtii lähitienoon oravia ikkunasta ja ennen kaikkea hänellä on ihan omat huvituksensa. Joinain päivänä häntä ei todellakaan kiinnosta ihmisten seura ja toisena päivänä hän haluaa ehdottomasti rapsutuksia.

 

paluumuuttaja_ronjapedillä

 

Mihin haluaisit matkustaa?

Keksin noin kerran viikossa kohteen, jonne matkustaa. Kuuban reissun jälkeen jäi sellainen fiilis, että talven keskellä tekee ihmiselle hyvää matkustaa jonnekin tropiikkiin, mutta samalla aloin vihata pitkiä lentoja. Karibia oli kyllä todella kiehtova!

Mielestäni Tukholmassa pitää käydä vähintään kerran vuodessa mutta viime aikoina olen kyllä halunnut enemmän Tallinnaan! Toivoisin voivani ostaa ihanan ja värikkään Mare Kelpmanin villatakin – niitä kun ei vielä Suomesta löydy. Muutenkin eestiläinen design kiinnostaa tällä hetkellä kovasti.

Eurooppaan suuntautuvat matkustushaaveet suuntautuvat poikkeuksellisesti Espanja-Portugali-akselille. Espanjassa olen vieraillut jo Barcelonassa ja tällä hetkellä kiinnostaakin Andalusian Granada. Haluaisin päästä vierailemaan jonain päivänä Alhambrassa, joka on kuulemma henkeäsalpaavan kaunis etenkin ilta-auringossa. Alhambran linnoitus puutarhoineen on jokaiselle maisema-arkkitehdille ja arkkitehdille ehdoton ekskursiokohde. Portugalissa puolestaan houkuttelisi Porto, joka niin ikään houkuttelee arkkitehtuurin historiasta (ja viinistä) kiinnostunutta kävijää.

Mitä odotat ensi kesältä?

Haluaisin ehdottomasti ensi kesänä lähteä telttailemaan muutamaksi päiväksi. En ole ollut kertaakaan yön yli kestävällä vaelluksella, mutta olemme suunnitelleet poikaystäväni kanssa, että jonkun kevyehkön kierroksen voisimme pyöräyttää esimerkiksi Kolilla. Lisäksi tavoitteena olisi ensi kesänä vihdoin ja viimein palata jossain muodossa rakkaimman harrastukseni ratsastuksen pariin. Ehkä telttailun voisi yhdistää siihen!

Nyt on aika jakaa tunnustus ja haaste eteenpäin.

Liebster awardin ajatuksena on tuoda uusia blogeja näkyville (alle 200 lukijaa) ja se kulkee bloggaajalta toiselle seuraavilla säännöillä:

 • Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen blogiinsa.
 •  Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
 • Nimeä ja linkkaa 11 Liebster awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
 • Keksi 11 uutta kysymystä bloggaajille.

Tässä omat kysymykseni seuraaville, osa on samoja mihin itse vastasin:

 1. Miksi päätit ryhtyä pitämään blogia?
 2. Mitä odotat kuluvalta vuodelta eniten?
 3. Viihdytkö mieluummin kotona vai ihmisten ilmoilla?
 4. Mikä on ollut erikoisin harrastuksesi?
 5. Aarteesi kotona – esine tai huonekalu – josta pidät erityisen paljon?
 6. Minne haluaisit matkustaa?
 7. Suomen paras kesäkaupunki?
 8. Uusi vai vanha esine? Miksi?
 9. Kevään paras kasvis?
 10. Mikä on Jyväskylän erityisin piirre?
 11. Kerro kirjasuosituksesi.

11 blogia en kyllä keksi, sillä Hanna haastoi juuri ne, mitä itsekin olisin haastanut. 😀 Lisäksi osalla lienee yli 200 lukijaa, mutta silti haastan ja nimeän seuraavat blogit:

Suoraanpuhujan päiväkirja

Aallokossa

Sisustuskärpänen

Rinkkaputki

 

liebster awards

Kommentit

 • Sofia

  Kiitos haasteesta Riikka! Kivoja kysymyksiä oot keksinyt, hauska päästä vastaamaan vähän erilaisiin juttuihin välillä. Mukavan haastavia, joudun vähän miettimään, että mitä noihin vastaisi 🙂

   0
  • Riikka

   Heh, hyvä jos olivat sopivia! Oli kyllä vaikea keksiä kysymyksiä. Varsinkin, kun blogit, jotka nimesin, ovat hyvin erilaisia. 😀

    0
 • Hilda ja Matias

  Kiitos haasteesta, mutta meidät ehti jo haastamaan 147 cm elämää -blogin Liisa. Niissäkin kysymyksissä riittää haastetta! 🙂

   0
  • Riikka

   Oho, yritin kattoo, että haastaisin semmosii, joita ei oo vielä haastettu, mutta pieleen meni. 😀

    0
 • Kiitos haasteesta, kumarramme ja jatkamme hyvää duunia! Meilläkin ehti nakki napsahtaa jo toisesta suunnasta, mutta ei olla vielä julkaistu vastauksia ja pistetään vähän yhdistäen. Eikä tää ny niin tarkkaa oo. 🙂

  Anne ja Heikki /Rinkkaputki
  #rinkkaputki #polkuhaaste

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.