VALIKKO
2.3.2016 19:08

Kevätaurinkoa ja potretteja

profiilikuva

Viime päivinä on ollut ihania kevättalven kelejä! Nyt on juuri oikea aika reippailla lumisessa maisemassa ja nauttia vuoden ensimmäisistä D-vitamiiniannoksista. Kävimme viime viikonloppuna kuvaamassa minua erääseen toiseen projektiin, mutta ajattelin jakaa kuvat täälläkin. Olosuhteet olivat mitä mainioimmat potreteille – ellei oteta huomioon vaanivaa lumisokeutta.

Olen pienestä pitäen viihtynyt itse huomattavasti enemmän kameran toisella puolella ja poden monen muun tavoin pientä kamerakammoa. Paljon kuvanneena luotan kuitenkin siihen, että kun räpsii mahdollisimman paljon, syntyy edes muutama julkaisukelpoinen kuva. Näin kävi tälläkin kertaa – ja olen yllättävän tyytyväinen lopputulokseen!

 

paluumuuttaja_synkkari4

 

paluumuuttaja_synkkari3

 

Kuten ehkä muistatte, olen tällä hetkellä ostolakossa uusien vaatteiden osalta. Olen välttynyt ostamasta yhtä poikkeusta lukuunottamatta uusia tai käytettyjä vaatteita. Käytännössä se on ollut helppoa, sillä olen vältellyt kaikkia paikkoja, joista voisi ostaa vaatteita. Pakko kuitenkin myöntää, että se on täällä Jyväskylässä paljon helpompaa, varsinkin kun keskustaan ei ole pakko mennä. Helsingissä työskentelin käytännössä aivan keskustassa Kampin tuntumassa. Töiden jälkeen oli mukava piipahtaa liikkeissä ja usein tulikin tehtyä heräteostoksia.

Pidän kuitenkin muodista todella paljon ja olen nauttinut aina oman tyylin muodostamisesta. Tässä postauksessa saattekin ensimmäistä kertaa blogin puolella vihiä pukeutumisestani ja muusta tyylistä.

Varsinkin näin talvella on kaksi asiaa, joista en luovu: pipo ja huulipuna. Huulipuna tuli osaksi tyyliäni jo lukiossa. Käytän sitä nykyään vähemmän kirkkaina sävyinä arjessa, mutta huulipuna on yhä luottoehosteeni silloin, kun ei ole aikaa panostaa kaikkeen. Varsinkin talvella punainen väri pelastaa kalpeat kasvot.

Olen käyttänyt pipoja yläasteelta lähtien myös sisätiloissa. Nykyään käytän vähemmän hattuja, mutta tapa ei ole kulumallakaan lähtenyt. Pipot pelastavat huonon hiuspäivän – aina! Suurin osa pipoistani on ollut vuosien ajan hipsterityylille uskollisesti Jack Cousteau-henkisiä (tosin kirkkaan punaista ei tällä hetkellä löydy). Osa on vähän isompia ja osa pienempia. Värejä löytyy mustansinisestä, viinipunaiseen, vihreään ja musta-valkoraidalliseen. Kuvissa näkyvä pipo on edesmenneen isoäitini käsialaa luultavasti 1970-luvulta. Eipä ole pipomuoti paljoa muuttunut!

Niinä vuosina, kun hiukseni olivat lyhyet, keikkui pipo keikarimaisesti takaraivolla uhmaten painovoimaa. Nykyään, kun hiukseni ovat pidemmät, olen joutunut käyttämään enemmän luovuutta. Tänä talvena olen usein kääntänyt hiusten latvat pipon reunan sisään, jolloin piposta tulee osa kampausta. Toimii! Ei lähde pipo lentoon ja latvatkin ovat vähän suojassa pakkaselta.

 

synkkari_testi

 

En ole koskaan ymmärtänyt mustia talvitakkeja. Mielestäni talven pimeydessä pitäisi käyttää mahdollisimman piristävää takkia. Haaveilin monta vuotta fuksian värisestä takista. Löysin Marimekolta kerran sopivan fuksianpunaisen version, joka oli malliltaan hyvin samanlainen kuin kuvissa. Minulla ei kuitenkaan ollut tarvetta uudelle takille, joten se jäi rekkiin. Kuvien harmaa takki on sitten väriltään huomattavasti hillitympi, mutta pidän siitä erityisesti siksi, koska se näyttää ja tuntuu ihanan pehmeältä.

Takki on alunperin äitini, mutta päätyi minulle käyttöön pikkusiskon vaatekaapista. Kangas päästää valitettavasti armotta tuulen läpi ja se oli lähes käyttökelvoton pääkaupunkiseudun merituulessa. Täällä Jyväskylässä se on kuitenkin toiminut kohtuullisen hyvin.

Kuvassa näkyvät housut ovat muuten Marimekon mallikappaleet. Ymmärtääkseni näitä tummansinisiä vakosamettihousuja ei ole ikinä ollut tuotannossa. Ne päätyivätkin vuosia sitten mukaani Marimekon Herttoniemen tehtaanmyymälästä. Suosittelen vierailemaan tehtaanmyymälöissä, jos etenkin muotitalojen erikoisuudet kiinnostavat. Yleensä hintakin on huokeampi. Joskus niistä löytyy myös jo tuotannosta poistuneita aarteita.

 

haastattelu_riikka2

 

haastattelu_riikka3

 

Varsinkin nyt, kun en osta uusia vaatteita, tyylissäni näkyy vaatekappaleita hyvinkin eri ajoilta. Tyypillisesti olenkin pitänyt uuden ja vanhan sekoittamisesta. Omasta vaatekaapistani löytyy hyvin vaihtelevasti perittyjä ja ostettuja retrovaatteita, sekä joitakin yli kymmenen vuotta sitten uusina ostettuja vaatteita. Kaikkein viimeisimmissä uusissa vaateostoksissani olen pyrkinyt panostamaan laatuun.  Olen kuitenkin huomannut sen hyvin hankalaksi, sillä aina suomalaisuus tai hyvä brändikään ei ole tae. Veikkaan, että pitäisi huomattavasti enemmän oppia tunnistamaan materiaalien laatueroja – myös saman materiaalin sisällä.

Millainen tyyli teitä innostaa näin kevään kynnyksellä?

 

taustakuva

 

Kommentit

 • Minna Rajala

  Kivan eläväinen teksti ja mukava löytää täältä tuttuja 🙂 Keväällä ainakin minua inspiroivat värit ja keveys, vaikka ne eivät olekaan ehkä varsinaisesti tyyliä..

   0
  • Riikka

   Kiitos Minna! Jep, parikin tuttua näyttäisi löytyvän, vaikka ei ole Jyväskylässä vuosiin ollutkaan! Kyllä värit ja keveys on musta ihan tyyliseikkoja, ne kun toistuvat joka kevät, joten ei varmaan pelkästä muodista voi puhua. 😉

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.