VALIKKO
28.3.2016 15:53

Iho kevätkuntoon luonnonkosmetiikalla – osa 2: Kosteutta kasvoille

paluumuuttaja_kukat3

Ihanaa pääsiäismaanantaita teille! Vietin pääsiäisviikkoa osin Helsingin päässä – siellä kevät on jo huomattavasti pidemmällä kuin Jyväskylässä. Käväisin toissa viikonloppuna myös Tallinnassa, jossa ihana kevätaurinko hellitteli koko päivän – joskin merituuli puhalsi! Kaikin puolin kelit ovat kevätmäisen vaihtelevia, vaikka kesää kohti tässä pikkuhiljaa mennään.

Keväinen vaihteleva sää onkin varmasti yksi isoimpia syitä, miksi ihokin oikuttelee. Yhtenä päivänä on pakkasta ja aurinkoa – toisena märkää ja harmaata. Yksi on kuitenkin varma juttu – nimittäin keväinen katupöly. Helsingissä katupöly ärsyttää jo nyt, eikä tee mieli kävellä kaduilla. Keväinen katupöly yhdistettynä kuivaan ilmanalaan rasittaa hengityselimiä mutta myös ihoa. Varsinkin kasvot kärsivät keväisin pintakuivuudesta.

 

paluumuuttaja_kosteuttajat

 

Edellisessä postauksessa esittelin kevätihon puhdistusrutiineja – ja tänään päästäänkin itse asiaan eli oikuttelevan ihon kosteutukseen ja hoitamiseen. Vaikka suhtaudunkin yhä skeptisesti siihen, että kauneudenhoitorutiineissa pitäisi olla lukuisa määrä eri purkkeja, esittelen silti kolme tuotetta, joiden tulisi olla osa perusihonhoitoa puhdistuksen lisäksi.

Talven ja tämän kevään yksi merkittävimmistä oivalluksistani ihonhoidossa liittyy kasvovesiin. Uskoin pitkään, että kasvovedellä ei ole mitään virkaa ja että se on lähinnä kosmetiikkateollisuuden keksintö: kehitellään nestemäinen tuote, jolla viimeisellään kasvojen puhdistus, vaikka koko homman voisi hoitaa yhdelläkin tuotteella. Ihmettelettekin ehkä, miksi en esitellyt kasvovettä puhdistustuotteissa?

Oivallukseni tärkein osa liitty juuri siihen, ettei kasvovesi ole oikeastaan puhdistustuote. Kasvovesi tulisi nimensä mukaisesti mieltää enemmänkin kosteuttajaksi. Kiitos tästä oivalluksesta kuuluu ehdottomasti Katja Kokolle. Iho tarvitsee hoitavien rasvojen lisäksi nimenomaan kosteutta eli vettä, joten miksi en tarjoaisi sitä sille?

 

paluumuuttaja_pai_kasvovesi

 

Kostea ja kosteutettu iho myös imee paremmin itseensä hoitavia ainesosia. Moni on kenties huomannut, että saunan ja suihkun jälkeen vartalon iho imee itseensä voiteita ja rasvoja paremmin. Sama ilmiö pätee myös kasvoilla.

Kasvovesi on erinomainen tuote, mikäli ihosi kärsii juuri keväisestä pintakuivuudesta. Itselleni kasvovedessä on erityisen tärkeää, että se on suihkutettavassa muodossa. Miksi hukata hyvää huotetta pumpuliin ja vanulappuihin, kun kerta sen kosteuttavat ainesosat voivat imeytyä rauhassa ihoon? Luonnonkosmetiikan kasvovesissä tämä on pääsääntöisesti ymmärretty ja käyttöohjeissa mainitaan usein, että kasvoveden tulee antaa imeytyä ihoon.

Pai Skincaren Rice Plant & Rosemary Bioaffinity Skin Tonic -kasvovesi on suunnattu etenkin sekaiholle – epätasapainoiselle ja epäpuhtaalle iholle, joka on myös osin kuiva. Erinomainen kombo siis kevätiholle! Tuote on hiukan tyyris, mutta hintansa väärti.

Kasvoveden koostumus on superkevyt ja raikas. Sen mieto tuoksu miellyttää omaa nenääni. Kasvovesi imeytyy ihoon alta aikayksikön ja toimii hyvin kaikkien muiden hoitotuotteiden alla.

Ainut miinus tässä tuotteessa on se, että sen keveys saa suihkuttelemaan vähän liikaakin. Pullo kuluu siis suhteellisen nopeasti. Käytän itse mielelläni tätä tuotetta vain iltaisin tasapainoittamaan ihoa pesun jälkeen. Aamuisin – varsinkin, jos ei vesipese kasvojaan – kannattaa käyttää ehkä hiukan edullisempaa ja myös kosteuttavampaa tuotetta.

 

paluumuuttaja_mossa-öljy

 

Iltaisin käytän kasvoillani yleensä kasvoveden lisäksi vain kasvoöljyä, ellei iho ole esimerkiksi saunan takia todella janoinen. Silloin saatan lainata poikaystäväni Madaran DD Nokkosvoidetta. Yövoiteet tukkivat helposti ainakin omat ihohuokoseni, joten olen suosiolla jättänyt ne väliin ja antanut kokeilemani tuotteet äidille. Hänellä ne ovat toimineet niinkuin pitääkin!

Viimeisimpänä olen uskaltautunut kokeilemaan kasvoöljyissä uuden Mossa-merkin Vitamin Oil Cocktail-kasvoöljyä. Tuote on varsin edullinen ja hintaan nähden sen inci on suhteellisen hyvällä mallilla, vaikka edullinen hinta näkyykin kokonaisten öljykomponenttien vähyytenä. Kalliimpien tuotteiden kanssa se ei kilpaile hoitavuudellaan, mutta olen kyllä siitä huolimatta pitänyt tuotteesta! Se imeytyy hyvin ja nopeasti. Varsinkin nuoremman ihon kosteuttajana tämä ajaa asiansa.

Tuotteen tuoksu on minulle hiukan liian makea ja se muistuttaa hedelmäkarkkia. Öljy on kuitenkin niin nopeasti imeytyvä, että en ole antanut asian häiritä. Monista muista kokeilemistani kasvoöljyistä poiketen olen uskaltanut käyttää tätä myös meikin alla, sillä parista tipasta ei jää kasvoille öljyinen vaan kosteutettu tunne. Mikäli luonnonkosmetiikan tuotteiden hinta kirpaisee, kannattaa aloittaa tästä Mossan öljystä.

 

paluumuuttaja_skinblossom

 

Aamuisin käytän iholla vallitsevasta tunteesta riippuen joko vain kosteusvoidetta tai sitten pari tippaa ihoöljyä sekä kosteusvoidetta. Mikäli haluaa päästä mahdollisimman tehokkaalla mutta kohtuuhintaisella ihonhoitokombolla, kosteusvoide ei ole se, mihin kannattaa panostaa. Omana kosteusvoiteenani onkin viime aikoina toiminut suhteellisen edullinen Skin Blossomin Kosteuttava kasvovoide.

Olen pitänyt tuotteesta yllättävän paljon – se kosteuttaa sopivasti meikin alla, ei tuki iho huokosia, on kevyt ja nopeasti imeytyvä. Koostumus on erittäin miellyttävä ja tuoksukin mieto. Tuotteesta löytyy perushyvät raaka-aineet: mm. jojobaöljyä, karite/sheavoita ja E-vitamiinia. Tämäkin on hyvä tuote, mikäli haluaa helpolla tavalla siirtyä kosteusvoiteessaan luonnonkosmetiikkaan – ei mitään kikkailuja ja toimii meikin kuin meikin alla.

Mikäli et vielä käytä luonnonkosmetiikkaa, mutta harkitset siihen siirtymistä, suosittelen aloittamaan juurin ihonhoidon perustuotteilla. Kosteusvoide lienee se helpoin aloitus, mutta varsinkin kasvoöljyjen osalta luonnonkosmetiikka tarjoaa mitä huikeampia elämyksiä. Esittelemäni Mossan kasvoöljy  ei ole todellakaan parhaimmasta päästä, mutta edullisuudessaan toimiva. Olentestannut useampia kasvoöljyjä – ja pidän niiden käytöstä, mutta hinta-laatusuhteeltaan täydellistä tuotetta ei ole vielä löytynyt.

Varsinkin alussa, kun kun siirtyy luonnonkosmetiikkaan, saattaa aluksi tuntua, että ihon tilanne ei suinkaan parane – vaan pahenee. Se on kuitenkin hetkellistä. Luonnonkosmetiikka perustuu osittain eri periaatteisiin kuin synteettinen kosmetiikka ja iholla kestää aikansa tottua muutokseen.

Luonnonkosmetiikka tarjoaa iholle kokonaisia, hoitavia luonnon tarjoamia raaka-aineita, joita elimistö pystyy hyödyntämään tehokkaammin ja lopulta ylläpitämään itseään paremmin. Synteettinen kosmetiikka sekin hoitaa kyllä ja tarjoaa usein nopeita ratkaisuja, mutta ei vahvista samoin ihon omaa puolustuskykyä. Tulokset näkyvät pitkällä aika välillä.

Viimeisessä kevätihon hoitoa käsittelevässä postauksessa esittelen vihdoin ja viimein edullisen mutta tehokkaan AHA- eli hedelmähappokuorinnan sekä oikuttelevan ihon pelastuksen, sinkkiseerumin.

Millainen fiilis teille jäi, uskaltaisiko kevään kunniaksi siirtyä luonnonkosmetiikkaan?

 

paluumuuttaja_kukat4

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.